Iniesta: Remélem, hogy Messi kétszer is betalál, de furcsa lenne a meccs megállítása

A Barcelona középpályását az El Clásico elõtt kérdezték. A játékos szeretné, ha Messi megdöntené Zarra rekordját a Bernabéuban, ám furcsának tartja, ha emiatt megállítanák a meccset. Az, hogy a Barcelona egy nappal többet pihenhet a mérkõzés elõtt, nem igazán érdekli.

A mérkõzésrõl: „Nehéz megmondani, hogy mire számíthatunk, mivel általában bonyolult részletek határozzák meg ezeket a mérkõzéseket. A meccs bármely pontján megváltozhatnak a dolgok. Ki akarjuk használni az erõsségeinket, jól és hatékonyan szeretnénk játszani, hogy gyõzhessünk. Soha nem könnyû idegenben a Madrid ellen.”

A stratégiáról: „Ez egy futballütközet. Minden területen jobbnak kell lennünk annak érdekében, hogy legyõzzük a Madridot. Az, hogy Bale játszik-e vagy sem, csak az õ játékukat határozza meg, a miénket nem. A Real birtokolni akarja majd a labdát, ahogy mi is, hogy minél kisebb legyen a veszély lehetõsége.”

Suárezrõl: „Az érkezése óta nagyszerûnek tûnik, de ez egy kínos helyzet. Semmi sem rosszabb egy futballista számára annál, hogy nem játszhat.”

Cristiano panaszkodott a mérkõzés napja miatt: „Az eredmény lesz a döntõ. Nem érdekel a meccsidõpont téma.”

Arról, hogy hét pont elõnnyel távozhatnak Madridból: „Gyõztes mentalitással kell odamennünk, nem szabad a következményekre gondolnunk, nagy hiba lenne.”

Luis Enriquérõl: „Nagy örömömre szolgál, hogy együtt dolgozhatok vele. Folyamatosan fejlõdni akarok, õ pedig segít ebben.”

Cristiano vagy Messi: „Minden embernek megvan a saját véleménye. Casillas a saját csapattársait értékeli, ahogy én is az enyémeket, nem csak Leót. Ez nem egy vagy két játékosról szól egyénileg, hanem az egész csapatról.”

Arról, hogy Messi nem akart lemenni a pályáról: „Nincs értelme a spekulációknak. Végsõ soron ez az edzõ döntése. Nincs semmi hozzáfûznivalóm.”

Messi ünneplése, ha megdönti Zarra rekordját: „A játék megállítása furcsa lenne. Fogalmam sincs, hogyan reagálnának a nézõk, ha ez megtörténne. Ha megdönti a rekordot, az egy jó visszajelzés számunkra. Ha nem ünnepeljük meg Madridban, akkor majd megünnepeljük itthon.”

Luis Enrique: „Ugyanolyan motivált lesz, mint bárki más közülünk. Ezeken a meccseken nincs szükség plusz motivációra.”

Négy középpályás: „Nem számít, hogy ki játszik, a fontos az, hogy jól és folyamatosan játsszunk. Ez nem csak a meccs megnyerését elõsegítõ labdatartásról szól. Az egész csapatnak ki kell vennie a részét a helyzetek kidolgozásából.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK