Ancelotti: Az életben két dolog biztos: a halál és az, hogy Cristiano gólt szerez

Carlo Ancelotti a tökéletes ellentéte José Mourinhónak, mivel az olasz edzõ a háborúkra közel sem eszközként tekint. Emellett szereti Madridot, az országot és a Real Madrid filozófiáját. Az évek alatt kozmopolita lett belõle, és mindig is kedvelte az olyan játékosokat, mint Ibrahimovic és Cristiano.

Összehasonlítás Mourinhóval: “Különbözõek vagyunk. Mindenki a saját karakterének megfelelõen cselekszik a különbözõ szituációkban. Csak akkor kezdenék háborúzni, ha a háború már elkerülhetetlen. De Mourinho kétségtelenül egy nagyszerû edzõ.”

A játékosai: “Az igazi sztárokat nem kell profi hozzáállásra motiválni. A legjobb példa Cristiano Ronaldo. Jó kapcsolatom van a játékosaimmal – a cserékkel is -, ami a múltamnak köszönhetõ. Ismerem a játékosok gondolkodását, és tudom, mire van szükségük. Cristiano és Zlatan (Ibrahimovic) is olyan játékosok, akikkel könnyedén együtt lehet dolgozni, annak ellenére, hogy a nyilvánosság sokszor önzõnek állítja be õket. Õk nagyszerû játékosok, és nagyszerû emberek is. A játékos, akire bármit rábízhattam az Gattuso volt.”

Cristiano Ronaldo: “Az életben két dolog biztos: a halál és az, hogy Cristiano gólt szerez. Sohasem gondoltam korábban, hogy ilyet fogok mondani, de ez az igazság. Ha Cristiano a pályán van, 1-0-s elõnnyel indul a csapata.”

 

Ancelotti olasz stábja balról jobbra: Davide Ancelotti (fitness edzõ), Villiam Vecchi (kapusedzõ), Francesco Mauri (fitness edzõ), Giovanni Mauri (vezetõ-fitness edzõ),  Beniamino Fulco (étkezési szakértõ)

A Real Madrid: “A Madrid egy nagyon jól strukturált klub, emellett egyértelmû céljai vannak. Itt nem egy kézben központosul az intézmény. A klub a tagoké, de van egy elnök, aki kontrollálja a történéseket, és négy évente újraválasztják. Õ és a klubvezetés is a legjobbat akarja a Real Madridnak: sikert és gyönyörû futballt. A gyõzelmek a Madridnál mindig közös sikerek.”

Pérez galaktikus igazolásai: “Ki panaszkodott? Bale az egyik legnagyobb futballista, és amikor formában van, megállíthatatlan. James nem csak technikailag egy zseni, hanem egy robusztus sportoló is.”

Messi a Barca szimbóluma: “A világ futballjában léteznek szimbólumok és mûemlékek is. Nekünk itt van Iker, Sergio és Cristiano. Míg a Barcának van Busquets, Xavi és Messi.”

A FIFA-vírus: “Bõ egy év alatt 13 játékosom tért vissza sérülten a válogatottól. Lukát és Samit pedig hosszú ideig nélkülöznöm kell és kellett. Talán jobb lenne, ha a válogatott mérkõzéseket a szezon után rendeznék meg.”

Külföldi tapasztalatok: “Emberileg nem változtam. Ugyanazokat az elgondolásokat és értékeket követem. Az egyetlen különbség, hogy amióta külföldön élek és dolgozom, úgy érzem, kozmopolita és nemzetközi ember lettem. Négy nyelven beszélek, ezek közül az olaszom a legrosszabb. A Londonban, Párizsban és Madridban szerzett tapasztalatok nagyon értékesek számomra.”

Madrid mint város: “Egy lenyûgözõ város központjában élek. És úgy élek, ahogy egy apának a legjobb: a fiammal, Davide-vel dolgozom együtt. (Davide fitness edzõ a Real Madridnál – a szerk. megj.). Jövõ júniusban pedig nagypapává tesz engem a lányom, Katia.”

A napirend: “Reggel kilenctõl este hatig temérdek munkám van Valdebebasban. Munka után szeretek futni a parkban. A szabadnapokon szívesen utazom. Voltam már Toledóban, Santanderben és Alicantében is. Spanyolország rengeteg gyönyörû helyet és látnivalót kínál.”

A szerzõdéshosszabbítás: “Remélem, nem csak úgy kerülök be a történelembe, mint a “Tizedik edzõje”. Hosszabbítani akarok és már folynak az egyeztetések.”

A klubvilágbajnokság: “Remélem, hogy világbajnokok leszünk. De a Cruz Azul elleni elõdöntõ sem lesz könnyû Marokkóban.”

Fiatalok beépítése a csapatba: “Olaszországban nehéz betenni a fiatal játékosokat, mert hiányzik a második csapat. Tavaly a Madridnál egybõl öt játékost is kaptam a Castillának köszönhetõen, akikbõl négy spanyol volt: Morata, Jesé, Carvajal, Nacho és Casemiro.”

2014 legjobb edzõje: “Löw vagy Simeone. Talán inkább Löw, mert megnyerte a világbajnokságot. Gyönyörû futballal, taktikával és szervezettséggel.”

Katalónia függetlensége: “A politika és a sport nagyon különböznek. A Barcelona egy nagyszerû sport-rivális.”

A taktika: “Nagyon sokat változott és fejlõdött a labdarúgás. Manapság egy játékosnak nagyszerû technikával kell rendelkeznie, miközben az adott játékrendszerbe is be kell tudni õt illeszteni.”
 

Forrás: La Repubblica
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK