Ancelotti: Nem lesz komoly változás a kezdõben, Illarra néhány percet kap majd

A Basel elleni mérkõzés elõtt Carlo Ancelotti és Raphael Varane álltak a sajtó rendelkezésére a menetrendszerû sajtótájékoztatón.

Ancelotti:
Hogy áll a szerzõdéshosszabbítása?
A hosszabbításommal kapcsolatosan nincs semmi újdonság. Nem beszéltünk róla, mivel teljesen felesleges. Sok meccsünk van, amikre koncentrálnunk kell, és így is teszünk; nem sietünk sehova, sem én, sem a klub, a megfelelõ idõben majd megoldjuk a dolgot.

Pepe, Modric és Khedira sem bevethetõ, hogy fogja pótolni õket?
Van néhány bizonytalan pont még, de nem gondolom, hogy nagy változások lesznek az Eibar elleni meccshez képest. Az egyetlen kérdés a szélsõ védõk személye, mindketten fáradtak egy kicsit, de elõl ugyanazok játszanak majd.

Ez Illarramendi nagy pillanata?
Sérült volt, most rendben van és játszani is fog, mivel újra bevethetõ. Nem gondolom, hogy sok percet kap majd. A fontos az, hogy ismét jól van és készen áll a játékra, ahogy a többiek is.

Khedira két meccset játszott Németországgal, de nem volt ott az Eibar ellen, miért?
Nem volt bevethetõ, mivel sérült volt, így nem tudott edzeni vasárnap és tegnap sem. Ezért is döntöttünk úgy, hogy jobb, ha Valdebebasban marad Pepével, így pedig mindketten készen állnak majd a következõ meccsre.

A Madrid már továbbjutott; Chicharito játszani fog?
Jól teljesít, jól kihasználta azt a néhány percet, amit kapott. Annak, hogy nem játszik, kizárólag taktikai okai vannak. A csapat jól teljesít, nincs szükség változtatásokra. Továbbjutottunk, de még nem biztos a csoportelsõség. A lehetõ legjobb meccset fogjuk játszani, a lehetõ legerõsebb csapattal.

Milyen meccsre számít holnap?
Érdekes mérkõzés lesz, ahogy minden BL-meccs az. Szeretnénk bebiztosítani az elsõ helyet a csoportban, a Basel pedig az életéért küzd. Egy meglehetõsen intenzív mérkõzésre számítok.

Bízott Iscóban, õ pedig jól reagált. Milyennek látja a pillanatnyi formáját?
Nagyon jó formában van jelenleg, harcos szellemiségrõl és jó hozzáállásról tesz tanúbizonyságot a pályán, ráadásul a csapatért dolgozik. Mindenki értékeli a tehetségét.

Mintha elfogyott volna a csapatból a lelkesedés. Hogy fogja motiválni õket most, hogy mindent megnyertek?
Amikor a dolgok jól mennek, mindenki boldog. Örömmel végzi a munkáját. Az motivál minket, hogy továbbra is minden így maradjon, hogy át tudjunk vinni mindent a következõ meccsekre. Ezzel lehet gond, hiszen nagyon nehéz fenntartani ezt a szintet hosszú távon. Áldozatokra, a pályán sok kemény munkára van szükség ahhoz, hogy meghosszabbítsuk ezt az idõszakot, amiben vagyunk.

Sokat beszélnek arról, hogy a csapata meg fogja dönteni a Mourinho és Muñóz által tartott 15 meccses gyõzelmi rekordot.
Egyedül az számít, hogy jól játszink; ha ez a csapat képes volt elérni erre a szintre, az azért van, mert remekül felkészültek. Nem gondolunk erre a rekordra. A klub történelmének szempontjából fontos, ezt tudjuk, de egy ilyen eredményt csak akkor érhetsz el, ha jól végzed a dolgod, eddig pedig így tettünk.

Varane:
A Madrid már továbbjutott, hogy álltok ehhez a meccshez?
Gyõzelemre játszunk, a célunk az, hogy tovább folytassuk a jó sorozatunkat. Nehéz lesz, mivel a Basel mindent bele fog adni a gyõzelem érdekében. Tökéletesen fel kell készülnünk.

A Barca érdeklõdött irántad, amikor a Lens játékosa voltál, de meglehetõsen kritikusak voltak veled szemben. Tisztában voltál ezzel?
Nem, nem tudtam róla.

A csapat kellõen motivált azzal, hogy csoportelsõk lehettek és beállíthatjátok a klub 15 meccses gyõzelmi rekordját?
Nem gondolunk erre, a célunk a csoportelsõség, hiszen ez a legfontosabb, de nem foglalkozunk az egymás utáni gyõzelmek rekordjával.

A válogatott szünetben csapatkapitány voltál a francia csapatban. Nem érzed úgy, hogy komolyabb szerep hárul rád ott, mint a Madridnál?
Nem. Nincs különbség számomra. A munkám az, hogy egyformán fontos legyek a Madrid és Franciaország számára.

Karriered során jó néhány gólt szereztél fejjel mind a válogatottban, mind klubszínekben. Meglep téged, hogy ilyen jól szerepelsz az ellenfél tizenhatosán belül?
Levegõben elég jó vagyok, ezt pedig mind védekezésben, mind támadásban ki kell használnom. Lehet, hogy többször is kivehetném a részem a rögzített helyzetekbõl, szerintem ebben tudnék javulni.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK