Egytõl egyig: Málaga – Real Madrid

A fáradt csapat képét keltõ Real Madrid félgõzzel aratott 2-1-es gyõzelmet a Málaga fölött, így magabiztosan õrzi elsõ helyét a spanyol pontvadászatban. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Nagyon törekedtek Ancelotti fiai arra, hogy a lehetõ legkisebb erõbefektetéssel érjenek el megfelelõ eredményt a La Rosaledában. Bale találatáig pont emiatt volt ott a levegõben, hogy bármikor találhat egy gólt a Málaga, a Real Madrid pedig két pontot veszíthet. De aztán jött Gareth, a hosszabbításban pedig már hiába szépített a hazai gárda, az egyenlítésre nem maradt idõ. Kroos hétközi nyilatkozatát is igazolta ez a meccs (a német fáradtságra panaszkodott), és talán nem csak õ van elkészülve az erejével. Minden esetre sikerült elhozni a három pontot, most ez a legfontosabb, de több kérdés is felmerülhet a játékosok erõnlétével kapcsolatban, hiszen néhány poszton nincs minõségi cseréje Ancelottinak, így az ott szereplõ játékosok esetleg kizárólag a hétközi kupameccsen pihenhetnek majd. Amennyiben így lesz, félõ, hogy az idény legfontosabb részére egy-két játékos teljesen kimerül, a következményeket pedig nem kell részleteznem.

Málaga (7)
Jól állta a sarat a hazai alakulat, a védelmük többnyire jól mûködött, amikor nem, akkor pedig Kameni hárított (a kameruni portás még mindig nagyon jó kapus…). Egygólos madridi elõnynél végig ott volt a levegõben, hogy talál egy gólt a Santa Cruz vezette támadósor, ez azonban elmaradt, köszönhetõen a balszerencsének, vagy Iker Casillasnak. Nem véletlen áll hatodik helyen Javier García csapata, hiszen egy rendkívül szervezett csapatról beszélünk. Teljesen megérdemelten szereztek szépítõ gólt a mérkõzés végén, és ha a szívünkre tesszük a kezünket, talán az egy pont is járt volna nekik. 

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Pepe (8)
Nem volt egyszerû dolgom, mikor a csapat legjobbját kellett megválasztani, hiszen nem volt igazán kiemelkedõ teljesítmény tegnap este. A választás így Pepére esett, aki remekül állta a sarat a Málaga offenzíváinál, nagy magabiztossággal végezte dolgát a meccs elejétõl a végéig. A portugál hátvéd két alkalommal szerzett labdát a saját térfelén, valamint nyolcszor szabadított fel a kapu elõterében. Egyetlen hibája, hogy Santa Cruz mellette tudta a labdát a hálóba fejelni. Ennek ellenére továbbra is nagyszerû szezont fut, jelenleg kihagyhatatlan a csapatból.

Iker Casillas (7)
Eléggé felemás teljesítményt nyújtott tegnap este, hiszen néha az volt az érzése az embernek, hogy nagyon forró a labda, mivel a kapitány mindig csak arrébb paskolja, vagy elejti azt, majd egy hatalmas bravúrt mutatott be a második félidõ végén, amikor egy szabadrúgást ütött ki szögletre. Összességében nem volt ugyan rossz meccse, de apró (és nagyobb) hibái könnyen megbosszulhatták volna magukat, úgyhogy reméljük, hogy ezután bekeni majd ragasztóval a kesztyûit.

Daniel Carvajal (6,5)
A saját nevelésû játékosunk teljesítménye sem volt kiegyensúlyozott tegnap este, hiszen voltak fontos labdaszerzései, ugyanakkor a támadásokban magához képest pontatlanságot mutatott, ráadásul több alkalommal is csúnyán lefutották vagy beforgatták. Nem volt rossz, de tud õ ennél sokkal többet is, talán nála is a fáradtság jelei mutatkoztak meg.

Sergio Ramos (8)
Pepével ismét remekül egészítették ki egymást, nagyszerû párost alkotnak hétrõl-hétre. Kulcsszerepet játszottak abban, hogy a Málaga nem tudott több gólt szerezni. Ramos négy alkalommal szerelt és háromszor tisztázott a Málaga játékosai elõl. A levegõben verhetetlen volt tegnap este.

Marcelo (7)
A brazil balbekk folyamatosan jól támadta le az ellenfelet, aminek köszönhetõen négyszer szerzett labdát és háromszor tisztázott az ellenfél játékosai elõl. A támadásokban megpróbált ugyan aktív szerepet vállalni, ám ezúttal a szokásosnál pontatlanabbul játszott az ellenfél térfelén, gyakran passzolta rosszul vagy rossz helyre a labdát. Igyekezete azonban elismerést érdemel.

Toni Kroos (7,5)
Fáradtan is uralni tudta a középpályát, bár õszintén bevallom, én a fáradtságnak jelét sem láttam rajta. Remekül segített be a védekezésbe, háromszor is labdát szerzett a középpályán, ráadásul négy kulcspassza is volt a mérkõzésen. Passzmutatója ismét megütötte a 94%-ot, ami nála már-már átlagosnak mondható.

Isco (6)
Sok támadás ment rajta keresztül, pontosan passzolt, azonban azt a pluszt, amit megszokhattunk tõle, most nem tudta hozzátenni a játékhoz, nem tudott váratlant húzni. Talán az emlékek és az érzelmek… Ami felettébb frusztráló, hogy elsõ sárga lapját teljesen felesleges szabálytalanság miatt kapta, a másodiknál pedig bár nem volt szabálytalan, szintén szükségtelen becsúszás miatt bûnhõdött. Reméljük, hogy a klub fellebbezését elfogadja majd a bizottság, hiszen ha Isco is kiesik a középpályáról, akkor érdekes helyzet állhat elõ.

James Rodríguez (7)
Kreatívan, pontosan játszott, több helyzetet is kialakított, összesen három kulcspassz fûzõdik a nevéhez, azonban igazán váratlant ezúttal õ sem tudott húzni. Ami pozitív, hogy sokat segített a védekezésben, rengeteget fejlõdött ebben a tekintetben az idény kezdete óta.

Gareth Bale (7,5)
Megszerezte a gyõztes gólt ugyan, de nem vagyok maradéktalanul elégedett vele. Tudott zavart kelteni a jobb oldalon, többször is kihasználta félelmetes sebességét, õ lõtt a legtöbbször kapura, de nem tudom megérteni, hogy miért nem ismeri a passz fogalmát. Többször is rajta ment el egy-egy helyzet, mert passz helyett inkább belevezette négy védõbe a labdát. Árulkodó, hogy õ továbbította a legkevesebbszer a labdát a társakhoz, szám szerint 20 alkalommal.

Cristiano Ronaldo (8)
Ezúttal nem sikerült betalálnia, aminek talán az az oka, hogy ismét látványosan rágörcsölt a gólszerzésre. Ettõl függetlenül azonban kulcsszerepe volt a gyõzelemben, hiszen a csapat mindkét góljánál õ adta az asszisztot, ráadásul övé a meccs legtöbb kulcspassza (5). Nagy formában van továbbra is, reméljük, nem szegi majd kedvét, hogy megszakadt a zseniális gólszerzési sorozata.

Karim Benzema (6,5)
Nem ez volt a legjobb meccse, hiszen a gólján kívül sok jó megmozdulása nem volt. Elakadt rajta több támadás is, de Ancelotti nyilatkozatából kiderül, hogy sérüléssel is bajlódott. Biztosak vagyunk benne, hogy a következõ meccseken ismét az elmúlt idõben mutatott formájában csillog majd.

Cserejátékosok

Illarramendi, Chicharito és Varane gyakorlatilag alig találkoztak a labdával. Elõbbi kettõ nagyon kevés idõt töltött a pályán, utóbbi pedig nem igazán tudta felvenni a mérkõzés ritmusát, alig hallhattuk a nevét, pedig 15 percet kapott Ancelottitól.

Játékvezetõ

Inaki Garrido (7)
Kevés dolgát jól látta el. A szabálytalanságok megítélésénél egy-két apróbb tévedéstõl eltekintve (pl.: Isco második lapja) nem hibázott. Nem állították nehéz feladat elé a csapatok, igazan “éles” szituációval nem került szembe. A sípmester végig asszisztenseivel jól együttmûködve dolgozott, es kellõképp észrevétlen tudott maradni egy játékvezetõi szempontból nem túl nehéz mérkõzésen.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…