Egytõl egyig: Real Madrid – Celta Vigo

A mérkõzés nyerõszámai: 3, 18, 23, 200, 300. Bár öttalálatos szelvény nem volt, egy jó hármasra így is jók voltunk (az is jól fizet). Mi ismét megpróbáljuk a játék képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét, ami nem feltétlen egyezik az olvasók véleményével. Mérkõzés utáni rovatunk következik - szigorúan SZUBJEKTÍV.

Csapatok

Real Madrid (6)

Bár zsinórban meglett a 18. gyõzelem, és Ronaldo ismét rekordokat döntögetett, nem igazán láttunk jó mérkõzést. Sok esetben meglepõ tanácstalanság mutatkozott a tizenhatos elõterében, illetve a büntetõterületen belül, olykor nem mertünk bevállalni tiszta lövõhelyzeteket, olykor pedig túlcifráztuk a támadásokat. A végén persze szép lett a különbség, de csak a harmadik gólról mondható el, hogy kidolgozott akcióból született. Persze minden gólnak ugyanannyi az értéke, de egy Real Madridnál magasak az elvárások. Isco és Modric közül azért jó, ha az egyik ott van a pályán.

Celta Vigo (4)

Egy nagyon masszív középpályával rendelkezõ csapat benyomását keltette, ám a védelme hajlamos kihagyásokra, támadói pedig lövöldöztek mindenfele, de a kaput nem sikerült eltalálniuk, hol mellészállt a labda, hol blokkoltak a hazai védõk. A lövéseken kívül hasonló passz- és labdabirtoklási mutatót tudnak felmutatni, mint mi. Egy csipetnyi szerencse mellett magabiztosabb csatárteljesítménnyel komoly problémát okozhattak volna.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (7,5)

Egy könnyû síppal befújt büntetõbõl lõtte az elsõt, ahol kellõen rutinosan reagált védõje viselkedésére. Második góljánál jókor volt jó helyen, és hamar reagált az elé hulló labdára, a harmadik találatnál pedig ügyesen behelyezte a másik szélrõl érkezõ lasztit. Fejpárbajainak többségét ismét megnyerte, a szögleteknél rendre több ember figyelmét is lekötötte, ráadásul háromszor szabálytalankodtak ellene. Több rekordot a feledésbe küldött ezúttal is, reméljük visszavonulásáig a Real Madrid mezében kápráztat el minket hétrõl-hétre.

Iker Casillas (-)

Ritka az ilyen eset, amikor egy kapust nem tudunk osztályozni, de Iker helyén akár egy teáskészlet, vagy egy zsámoly is unatkozhatott volna, tekintve, hogy a vendégek ügyesen elkerülték a kaput, s így Casillast is. A Celta szögleteinél nem igazán volt rá szükség, a védelem mindig kifejelgette a középre érkezõ labdákat. A látogatók kirúgásoknál feltolták a védekezésüket, ezért többször hosszú kirúgásokra kényszerült, amelyekbõl 1-2 komoly akció is kibontakozott.

Dani Carvajal (6,5)

Védõként három kulcspasszt osztott ki, ami megsüvegelendõ, ahogy négy szerelése is, háromszor pedig csak szabálytalanul tudták megállítani. Tíz labdaszerzése az egyik legjobb a csapatban, és egy-két ügyes cselét is élmény volt nézni. A cserék következtében új szerepkörbe kényszerült, ahol már egy picit eltûnt a meccs vége felé.

Sergio Ramos (6)

Ramos elég csöndes estét zárt tegnap. Hatszor szerzett labdát, háromszor adta el, emellett háromszor szabálytalankodott, egy esetben sárgát érõen. Térfelünk közepérõl próbálta szervezni a játékot, az esetek többségében pontosan, valamint összes fejpárbaját sikerrel vívta meg.

Pepe (7)

A védelem legstabilabb tagja volt, nagyon sokszor idõben és tisztán fülelte le a vendégek próbálkozásait. Tíz labdaszerzésére, mindössze három labdavesztés jutott, emellett egyszer sem szabálytalankodott, kétszer viszont õt faultolták. Ha kellett felszabadított, ha kellett blokkolt, ha kellett az ellenfele fölé emelkedve hárította el fejjel a veszélyt, kiválóan játszott.

Marcelo (6,5)

Nem meglepõ módon inkább támadójátékáért tudjuk dicsérni, pontos centerezésébõl érte el harmadik gólját Cristiano, emellett még egy kulcspasszra és négy beadásra is futotta erejébõl. Összjátékban aktív volt, ám védõmunkáját érheti kritika több sikertelen szerelése, tisztázása, vagy épp hét labdavesztése miatt.

Asier Illarramendi (7)

Nem várt hatékonysággal foltozta be az Isco helyén keletkezett lyukat. Ötször szabálytalankodtak ellene, négy passzt csípett el, kétszer tisztázott és egyszer szerelt pontosan. Néhány szabálytalansága volt, köztük egy lapot érõ is, ám végre támadásban is bátrabb volt, többször lépett fel akcióinknál. Tavalyi (feledhetõ) szezonja után idén az esetek döntõ többségében meghálálja a bizalmat, stabilitást adva a középpályának. Remélhetõleg a támadásainknál mutatott aktivitása is fejlõdõ tendenciát fog mutatni.

Toni Kroos (6,5)

Isco kiválásával Illarra játszott Kroos szerepkörében, Toni pedig Iscót próbálta helyettesíteni, többször fellépve a támadásainkhoz. Szögletei, beadásai továbbra is életveszélyesek és sokszor segítette ki Marcelót védekezésben. A pálya középsõ részén azonban nem tudta hozni a tõle elvárt magabiztosságot, több pontatlan passz, sikertelen szerelés is becsúszott.

James Rodríguez (5,5)

Bár sokat mozgott a támadó harmadban, mégsem lehet magasra értékelni teljesítményét, hiszen némi odafigyeléssel és koncentrációval góllal és gólpasszal zárhatta volna a meccset. Rossz döntéseket hozott a tizenhatos elõterében, ha passzolni kellett volna lõtt, ha pedig lõni, akkor inkább továbbtette a labdát. Mentségére szóljon, hogy ezúttal a bal oldalon kellett bizonyítania, ahol láthatóan gyengébb teljesítményre képes, ezért érthetetlen számomra, hogy miért nem játszhattak Bale-lel egymás helyén.

Gareth Bale (5)

Igen, ötös. Miért? Olyan volt mint egy precíz, ámde zöldfülû szakácsnövendék. Szépen elõkészítette a hozzávalókat, pontosan kimért mindent a megfelelõ színû és méretû tálkákba, majd fõzésnél tojáshéjjal együtt dobált bele a rossz tálba mindent, összekutyulta az alapanyagokat, meg odaégette az egészet. Lefordítva: az õ szintjén aktív volt, bejárta a pálya minden pontját, lazán lefutotta a védõket és számtalan fejpárbajt nyert, ez így mondjuk egy hetes. A tizenhatoson belül viszont nem tudott megfelelõen koncentrálni, sokat hibázott, kapkodott, hétszer(!) ment el rajta támadás rossz passz miatt a büntetõterületen belül, a második félidõben tiszta lövõhelyzetben lõtte telibe a kapust, valamint összesen tizenkét(!) alkalommal vesztette el a labdát, ez így meg egy hármas. Sokan beszélnek esetében teherrõl, de egy profi játékosról van szó, aki idén láthatóan alulteljesít önmagához képest.

Karim Benzema (5,5)

Összjátékban igen aktív volt, különösen az elsõ játékrészben. A kapura azonban egész meccsen veszélytelennek bizonyult, mostanában megszokott gólerõs játékával ezúttal nem tudott minket elkápráztatni, hat labdavesztése volt úgy, hogy egyet sem szerzett, ez sem javít az összképen.

Cserejátékosok

Álvaro Arbeloa (5)

Miért?

Chicharito és Fábio Coentrão nem töltöttek annyi idõt a pályán, hogy osztályozni lehessen õket.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…