Cristiano lenyûgözte a világot, Katalóniát nem

A világsajtó Cristiano Ronaldo 200. gólját, illetve 23. mesterhármasát méltatta, a katalán sajtó pedig bírói segítségrõl, mûesésrõl és "túl sok tizenegyesrõl" beszél. Másik meccset néztek?

Az argentin ’Olé’ fõoldalon hozta Cristianót, „Emelem kalapom” fõcímmel. A lap hasábjain a következõt olvashattuk: „A portugál irányításával a Madrid szokásosan erõsnek tûnt. A csillogó Cristianóval, egy újabb mesterhármas szerzõjével legyõzték Toto Berizzo csapatát, amely semmit nem tehetett a portugál erejének megállítása érdekében.”

Olaszországban a ’La Gazzetta dello Sport’ kiemelte, hogy a Madrid „kényelmesen” nyert a Celta ellen, „Cristianóval, aki mesterhármasának köszönhetõen meglõtte 200. bajnoki gólját.” Majd a lap hozzátette: „Egyel megdöntötte Di Stéfano és Zarra rekordját a mesterhármasok számát illetõen. Gratulálunk!”

A ‘L’Equipe‘ közben arra is felhívta a figyelmet, hogy a mérkõzés labdáját a portugál megkapta, hogy kitehesse múzeumában. A franciák hozzátették, hogy „a Bernabéu felállva tapsolta Cristianót”.

A portugál ’A Bola’ honfitársával kapcsolatosan a 200. bajnoki gólt emelte ki: „Egy újabb mérföldkõ karrierjében, ami megmutatja, hogy mennyire hatékony játékos. Csupán 178 mérkõzésre volt szüksége 200 gól megszerzéséhez.”

A brit ’The Guardian’ fõcíme: „Cristiano Ronaldo felállította a spanyol bajnokság új mesterhármas-rekordját”. A német ’Bild’ nem megy el szó nélkül a tizenegyes körül kialakult vita mellett sem: „Mesterhármas Cristianónak, de mi a helyzet a mûeséssel?”

A katalán sajtó kevésbé volt lelkes. A ’Sport’ fõcíme szerint „Cristiano mûesése a szégyen hónapjának csúcsa volt”. A lap hasábjain tovább is mentek. Szerintük „egy újabb vitás eset Cristianónak, miközben a Madrid Undiano Mallenco segítségével, aki az elsõ gólhoz vezetõ tizenegyest befújta, összezúzta a Celtát.” Az ’El Mundo Deportivo’ fõcíme szerint a szombati gyõzelem egy „nem létezõ tizenegyesnek köszönhetõ”. (Teljesen nyilvánvaló, hogy csak és kizárólag ennek köszönhetõ… Egyébként végig nyomott a Celta, a kapujához szögezte a habfehér alakulatot… – a szerz. kieg.) Õk még azt is kiemelték, hogy Cristiano milyen sok tizenegyest lõ: „CR7 tizenegyesei: Ezzel a drámai alakítással a Celta tizenhatosán belül Cristiano már a hetedik tizenegyesét lõtte 23 bajnoki góljából.” (A tizenegyest is be kell lõni. Van, akinek ez sikerül… – a szerz. kieg.)

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK