Roberto Carlos: Messi is rekordokat dönt, de Ronaldo teljesen más

Roberto Carlos az Onda Ceróban válaszolt Real Madriddal kapcsolatos kérdésekre. Az egykori balhátvéd beszélt az Aranylabdáról, a csapat jelenlegi teljesítményérõl, de szó esett természetesen Marcelóról is.

A Real Madridról: „A csapat idén nagyon jó, ahogyan már tavaly is az volt. Kiváló edzõjük van, ami egy hatalmas segítség. Nekünk, akik a televízión keresztül követjük a meccseket, nagyon hiányzik Xabi Alonso vagy Di María, de szerencsére itt van Kroos és James, akik szintén nagyon magas szintû futballisták. Egy edzõváltás után és a keretben történt változások következtében kíváncsian várjuk, hogy mi fog történni. Mindig vannak bennünk kétségek a következõ szezonnal kapcsolatban.”

Cristiano Ronaldóról: „Azt hiszem, nem szükséges sokat beszélünk róla, elég, ha megnézzük, hogyan játszik a meccseken, még akkor is, amikor sérült. Idegesnek és feszültnek látom, mikor nem szerez gólt. Példakép, egy igazi profi. Nagyszerû szezonjai voltak Manchesterben is, és õ a portugál válogatott csapatkapitánya. A Real Madridban vezeti a csapatot, de szüksége van a többiekre is – ott van Isco, aki egy páratlan tehetség, Kroos, James, Benzema… Ilyen társakkal könnyebb vállalni a felelõsséget. Mindig õ lesz a legjobb, habár Messi is rekordokat dönt. Ronaldo azonban teljesen más. Ezt már tavaly is bizonyította.”

Az Aranylabdáról: „Nagyon jónak tartom a versengést a három játékos között. Ronaldo a világ legjobbja, de Messi is olyan dolgokra képes, amiket rengeteg nagyszerû játékos nem tudott elérni. Rekordokat dönt, és emiatt nehéz közülük választani. Azonban látom a tv-n keresztül, hogy mit mûvel Ronaldo a pályán – többet bizonyít, mint Messi.

Casillasról: „Túl sokszor megkérdõjeleztük Ikert. Õ még mindig az egyik legjobb kapus a világon”.

Marcelóról: „Valami nagyon furcsa dolog történt Marcelóval Brazíliában. Az emberek nem igazán értik ott, hogy õ is kapitány és alapjátékos a Madridban. A visszaesés, amitõl szenvedett, fõleg annak volt köszönhetõ, amit a brazil válogatottban tapasztalt. Kételkednek benned az edzés során, az edzõmeccseken, mindenhol. Azonban Marcelo mindig is a világ legjobbja lesz a posztján, akkor is, ha ott van nekünk Maxwell vagy Filipe Luís. Marcelo más, mint õk. Olyan, mint Cafú vagy én voltam – mi kicsit másképpen értelmeztünk a balhátvéd fogalmát. Ha összeállítanám a világ legjobb csapatát, Marcelo mindig benne lenne.”

Lucas Silváról: „Nagyon sok ember nem ismeri Lucas Silvát. Én minden meccsén látom játszani. Nagyszerû játékosnak tartom. Az elmúlt két évben, annak ellenére, hogy voltak problémái a Cruzeiro korábbi edzõjével, sokat fejlõdött, nagyon jól helyezkedik a pályán és nagyszerûen lõ távolról is. Ha a Madrid leigazolná, biztos vagyok benne, hogy bizonyítana. Szívbõl és szenvedéllyel játszik. Nem okozna csalódást.”

A klubvilágbajnokságról: „Jelenleg a Real Madrid utolérhetetlen. Mára azonban a klubvilágbajnokság is egy nagy tornává nõtte ki magát. Például, amikor mi játszottunk a Vasco de Gama ellen, akkor a dél-amerikaiakat kivéve senkinek se volt fontos. Most itt vannak az európai csapatok is, és már sokkal többet jelent a címer a mezeden. A Real Madrid a legjobb csapat a világon. Ami számomra igazán meglepõ volt, amikor megvertük a Vascót, csak hárman vártak minket a reptéren, hogy üdvözöljenek. Miközben amikor a Bajnokok Ligáját nyertük meg, több százezer szurkoló várt minket a Cibeles téren.”

A Real Madridba való visszatérésérõl: „Múlt héten a török bajnokság elõzõ idényének legjobb edzõjének választottak. Az, hogy az elsõ évemben a legjobban választottak, azok után, amilyen sokat tanultam Hiddink asszisztenseként, ez a díj igazi megtiszteltetés. Nagyon sok tapasztalatra van szükséged, hogy Spanyolországban dolgozhass. Még fejlõdni szeretnék Törökországban vagy Görögországban, ahol kisebb a nyomás, aztán majd késõbb elgondolkozok Spanyolországon. Nem hibázhatunk, és minden sértõ szándék nélkül, de ott van Clarence Seedorf, aki edzõ lett egy sztárokkal teletûzdelt Milánnál, ahol az edzõ nem tudja megváltoztatni a csapat felfogását. Clarence rövid idõn belül továbbállt. Zidane-nal és velem ez nem történhet meg. Jobb, ha elõször megértjük egy kisebb klub felfogását, aztán késõbb megpróbálkozunk egy nagyobbal.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK