Januárban a klub történetének egyik legnagyobb rekordja is megdõlhet

A Real Madrid idén megállíthatatlannak látszik. A tétmeccseket tekintve óriási gyõzelmi sorozatot számlál már a csapat, ami a klub történetében rekordnak számít. Ám ha csak a bajnokikat nézzük, a mostani játékosok számára fel van adva a lecke.

Jelenleg 12 meccses gyõzelmi sorozatot számlálunk a bajnokságban, ami a Deportivo kiütésével kezdõdött szeptemberben. Ehhez hasonló eredménysort a közelmúltban egyszer, a 2009-10-es szezonban sikerült elérni, akkor a gyõzelmeknek a Barcelona vetett véget 2010 tavaszán. A klub leghosszabb bajnoki gyõzelmi sorozata azonban az 1960-61-es szezonra tehetõ, amikor még 30 mérkõzésbõl állt egy idény, és az akkori csapat 15 mérkõzésbõl álló sikerszériát épített. A nagy menetelés az Oviedo ellen kezdõdött (7-0) és ellenük is fejezõdött be (0-0). Lássuk a régmúlt nagyjai milyen eredménysort produkáltak!

 

Amint látható, az 1960-61-es szezonban 15 meccsen 57 gólt lõtt a csapat, ám ezt mindössze 5 madridi játékos hozta össze, ami a 3-2-5-ös rendszer sajátossága. A rekord idején leggyakoribb felállásban a brazil Canário volt a jobbszélsõ, Luis del Sol a jobbkötõ, Alfredo Di Stéfano a középcsatár, Puskás Ferenc a balkötõ, míg Paco Gento a balszélsõ. Puskás a menetelés során hét meccsen is betalált egymás után, nem csoda, hogy végül 27 góllal gólkirályi címet szerzett, a csapat pedig 12 pontot vert rá az idény végén a második helyezett Atléticóra.

Az idei sorozatban 12 meccsen 50 gólnál járnak a fiúk, ennek közel felét a portugál világklasszis, Cristiano Ronaldo, egymaga hozta össze. Ronaldón kívül a rendszer nagy nyertese Benzema is, aki góljai mellett az asszisztokat is szórja, valamint James, aki szinte mindig pályára lép, és ha gólt lõ, az biztosan emlékezetesre is sikeredik. A keret walesi klasszisa Gareth Bale számára idegen a rendszer, hiszen elöl Benzema és Ronaldo mellett nem jut számára hely, így gyakran egy sorral hátrébbról indul, ahol eddig gyengébb õszt produkált, ám még ezzel együtt is összehozott ezen a 12 meccsen 6 gólt, ami dicsérendõ. Eddig így fest a helyzet az idei sikerszéria során:

A rekord még januárban megdõlhet, amennyiben sikerül nyerni a Valencia, az Espanyol, a Getafe, végül pedig a Córdoba ellen. Ki gondolta volna, hogy egy ilyen rekord valamikor megdõlhet… A mai Real Madrid számára azonban egész egyszerûen nincsenek legyõzhetetlen akadályok!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK