Roberto Carlos: Kétlem, hogy edzõként olyan sikeres leszek majd, mint játékosként voltam

A Real Madrid egykori balhátvédje egy interjú során õszintén beszélt arról, hogy mit vár az edzõi pályafutásától, elárulta, hogy ki érdemli az Aranylabdát, illetve azt is, hogy kit tart a világ legjobb balhátvédjének.

“Számomra a siker titka edzõként a támadó futball, igyekezek támadni és szórakoztatni. Szeretném úgy csinálni, mint a Seleçãónál. Már másfél éve edzõ vagyok, de sokat tanultam Guus Hiddinktõl az Anzhi csapatánál és a török futballban is. Megpróbálok modern edzõvé válni. Az én gondolkodásmódom a labdakontrollra, a passzra, a sebességre és a befejezésekre épül.”

“Az elmúlt szezon Törökországban elképesztõ volt számomra, mivel nagy sikereket értem el egy nagyon támadó felfogású csapattal.”

“Az én célom edzõként? Dolgoztam együtt Capellóval, Luxemburgóval, Parreirával, Zagallóval, Hiddinkkel és Del Bosquéval. Szeretnék magamban mindannyiukból egy kicsit.”

“Kétlem, hogy edzõként olyan sikeres leszek majd, mint játékosként voltam, hiszen ez idõ alatt 26 kupát nyertem. Edzõként hat trófea elhódítása is nagyszerû lenne.”

“Most, mint egy edzõ sokkal inkább a futballnak élek, hiszen a nap 24 órájában ezen jár az eszem.”

“Hogy szerintem ki volt a legjobb játékos 2014-ben? Cristianónak kellene megnyernie az Aranylabdát, mivel egyénileg õ volt a leginkább lenyûgözõ.”

“Nem érdekel, ha Filipe a válogatott kezdõjátékosa, teljesen meg vagyok gyõzõdve arról, hogy Marcelo a legjobb balátvéd a világon. Nem akarok tiszteletlen lenni Filipével szemben. Amit tett a Real madridnál az elmúlt években, azért Marcelo a legjobb a posztján. Három alkalommal kerültem be az év öt legjobb játékosa közé, és úgy vélem, Marcelo az utódom. A különbség Filipe és közte, hogy Filipe olyan, mint Maldini, míg Marcelo olyan, mint Roberto Carlos, brazil stílusú. Még csak 26 éves, nagyon sok mindent elérhet a futballban. Amikor majd visszavonul, mindenki tudni fogja az igazi értékét.”

“A Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Kaká és általam fémjelzett válogatott volt az elmúlt évek legjobb brazil válogatottja. Mindene megvolt annak a csapatnak. Brazília zsinórban három alkalommal jutott a világbajnokság döntõjébe 1994 és 2002 között, ez egyetlen más válogatott sem érte el eddig. A jelenlegi nemzeti csapat nem versenyezhet a régi brazil válogatottal.”

“Németország sokat javult az elmúlt idõben, mivel ha nincs náluk a labda, az egész csapat védekezik. Dunga most ugyanezt csinálja. A brazil szurkolók igényesek, ez igaz. Az edzõ elveszít két meccset, és máris a menesztését követelik. Nagyon igényesek.”

Forrás: Twitter
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK