Egytõl egyig: Getafe – Real Madrid

Megszenvedett a királyi gárda a Getafe otthonában, ám a párharc vége így is fölényes gyõzelem lett. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét, illetve közzétesszük az olvasói osztályzatokat is. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6)
Messze, nagyon messze ez a csapat az idényben látott legjobb Real Madridtól. Gondolok itt a helyzetkihasználásra, a támadók teljesítményre, a középpálya támogatására, és sorolhatnám. Aki csak az eredményt látta, az jogosan gondolhatja, hogy sima meccs volt, de nem. Kínkeserves mérkõzés, amelynek az elsõ félideje a vendégek teljesítménye miatt a Real Madrid szurkolók körében már-már a nézhetetlen kategóriát súrolta. Minden labda elpattant játékosainktól, hiányzott a kreativitás, a sebesség, a koncentráció… Ráfoghatjuk mindezt a szokatlan idõpontra, de felesleges, hiszen hetek óta nincs rendben valami. Továbbra is a rotáció teljes hiányának tudom be a formahanyatlást, bár a kupakiesés következtében most egy darabig heti egy meccsel kell beérnünk, így a játékosok is többet pihenhetnek. Lényeg a lényeg, három pont a zsebben, ami arra mindenképp jó, hogy az élen maradjunk, de bõven van miben javulni, hiszen az õsz folyamán mutatott formával nagyon magasra tették Ancelotti fiai a lécet.
Az olvasók osztályzata: 7,2

Getafe (3)
Nem látom indokoltnak több pont odaítélését, hiszen az utolsó öt percen kívül a vendégek kapujáig sem nagyon jutott el a hazai gárda. Egyedül a középen nagyon masszív védelmüket lehet dicsérni, de a második félidõben ezen a ponton is voltak hibáik. Nem véletlen, hogy egyetlen pontra vannak a kiesõzónától, ha így folytatják, nem is fognak bent maradni az elsõ osztályban.
Az olvasók osztályzata: 4,7

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Marcelo (7,5)
Sokan nem erre számítottak, lehet meg is köveznek majd érte, de nálam egyértelmûen a brazil az egyetlen, aki a mérkõzés egészét tekintve stabil, kimagasló teljesítményt nyújtott. A meccs elején ugyan volt néhány eladott labdája, de utána kitûnt társai közül. Rengeteget volt játékban, ezt az is alátámasztja, hogy az õ neve mellett szerepel a legtöbb passz a mérkõzésen. Szinte minden akció tõle indult, vagy rajta ment keresztül, folyamatosan próbálta feltörni az ellenfél védelmét, de részt vett a társakkal való összjátékokban is. Mindezt hat labdaszerzéssel egészítette ki, ami szintén nem rossz teljesítmény. Nem rajta múlt, hogy nem szerzett korábban vezetést a csapat.
Az olvasók osztályzata: 7,3

Iker Casillas (6)
Abszolút semmi dolga nem volt, az utolsó öt percben látott szögletáradat alkalmával csapott bele egyszer a labdába, így akár elszaladhatott volna sörért, majd miután kiállta a kígyózó sort, néhány korsó társaságában figyelhette volna tovább elsõ osztályú helyérõl a mérkõzést.
Az olvasók osztályzata: 6,7

Daniel Carvajal (7)
A védelem legjobb és legaktívabb tagja volt. Nyolc alkalommal szerzett labdát és háromszor tisztázott a saját térfelén. Ha a mérkõzés egészét tekintjük, akkor Marcelo után õ jegyzi az egyik legjobb teljesítményt. Ami a támadást illeti, ezúttal nem volt annyira aktív, mint amit tõle már megszokhattunk, ez érzõdött is a jobb oldal teljesítményén.
Az olvasók osztályzata: 6,6

Raphael Varane (6)
Nem volt túl sok dolga a védelemben, azonban több alkalommal is arra kaphattuk fel a fejünket, hogy a francia hibázott. Szokatlan. Hozzá kell tenni, hogy szinte kivétel nélkül minden esetben javította hibáját, de akkor is. Ez nem azt jelenti, hogy rossz meccse lett volna, hiszen az olyan ritka pillanatokban, mikor a hazaiak támadással próbálkoztak, nem nagyon tudtak átjutni rajta a támadók.
Az olvasók osztályzata: 6,7

Sergio Ramos (6)
Varane-hoz hasonló teljesítményt nyújtott, sok dolga neki sem volt, de amikor szükség volt rá, akkor a helyén volt. Öt szereléssel és négy felszabadítással vette ki a részét a védelem munkájából, illetve több alkalommal is hajszálpontosan fordította át a bogyót a másik oldalra. A két védõnk pontszáma leginkább azért ennyi, mert nagyon kevés munkát adtak a hazaiak nekik, a támadásépítésekbe pedig egyikõjük sem kapcsolódott vagy kapcsolódhatott be, ami azért Ramos esetében kicsit szokatlan.
Az olvasók osztályzata: 6,5

Toni Kroos (6,5)
Igyekezett mozgatni a csapatot, fazont szabni a játéknak, de ezúttal sem volt az igazi. Kroos fáradt, ez nyilvánvaló, emiatt pedig hetek óta nem olyan teljesítményt láthatunk tõle, amit a szezon elején mutatott. Igaz, hogy esetében ez még így is 90 százalékos passzpontosságot, két kulcspasszt és egy bõdületes kapufát jelent. Személyes megjegyzés: az ilyen mérkõzéseken, amikor ennyire betömörül az ellenfél, talán több távoli lövéssel kellene próbálkoznia, hiszen nem akármilyen lövõje van.
Az olvasók osztályzata: 7,5

Isco (7,5)
A csapat legkreatívabb játékosa volt, ismét. Tõle láthattuk a legtöbb váratlan megoldást, játéka folyamatos veszélyt hordozott magában. A Getafe készült is a spanyolra, hiszen ha a labda Iscóhoz került, rögtön kettõ, de inkább három hazai volt a nyakán. Volt egy zseniális megmozdulása az elsõ félidõben, az azt követõ lövését Codina bravúrral védte. Jelenleg pótolhatatlan láncszeme a Real Madridnak.
Az olvasók osztályzata: 7,9

James Rodríguez (7,5)
Felemás teljesítményt nyújtott, hiszen az elsõ félidei teljesítménye nem éppen esik az értékelhetõ kategóriába, aztán a második játékrészben magára vállalta a megmentõ szerepét, hiszen két gólpasszával nagyban hozzájárult a gyõzelemhez. Ha a mérkõzés egészét tekintem, közel sem õ volt a legjobb, viszont asszisztjai feltornázták a pontszámát is.
Az olvasók osztályzata: 8,4

Gareth Bale (6)
Az elsõ félidei “játéka” értékelhetetlen, a második játékrészre azonban õ is feljavult, több veszélyes középre ívelt labdája volt, illetve szerzett egy gólt is. Ez azonban ismét nem elég. A csapat jobb oldalában hetek óta jóval kisebb potenciál rejtõzik, mint a balban, ami nagyrészt Garethnek köszönhetõ. Szeretném újra a tavalyi Bale-t látni, aki bármikor képes a labdával betörni a tizenhatoson belülre, képes váratlant húzni, nem csak szalad a vonalig, majd megpróbálja beadni a labdát. A mérkõzés végén egyébként elég nagy rúgást kapott, reméljük, nincs komoly baja.
Az olvasók osztályzata: 7,5

Cristiano Ronaldo (6,5)
Annyival volt jobb Bale-nél, hogy eggyel több gólt szerzett. Ennyi. Szörnyû elsõ félidõt láthattunk tõle, szinte nem volt pontos labdája, majd a második játékrészben sem villogott igazán, de csak begyötörte kétszer is a labdát a hálóba. Tekinthetjük õt is megmentõnek, hiszen ha nincs az elsõ gólja, akkor nem láthattunk volna gólzáport, ez biztos, viszont a mutatott játéka még mindig messze áll az õszi teljesítményétõl. 28 bajnoki gólja magáért beszél, de játékban javulnia kell.
Az olvasók osztályzata: 8,1

Karim Benzema (7)
A BBC tagjai közül õ volt a legjobb, hiába nem szerzett gólt. Számára is pocsék volt az elsõ félidõ, minden labda méterekre pattant el tõle, de aztán feljavult, a második játékrészben csapata egyik legjobbja volt. Folyamatos szereplõje volt a támadásoknak, nagyon jól kapcsolódott be az összjátékokba, majd egy csodálatos gólpasszt is adott. 
Az olvasók osztályzata: 7,6

Cserejátékosok

Khedira, Illarramendi és Nacho is a 75. perc után érkeztek (ahogy már megszokhattuk Ancelotti cseréit…), értékelhetõt egyikük sem nyújtott, de erre idejük sem volt.
Játékvezetõ

Pérez Montero (7)
A sporttársnak nem volt igazán nehéz dolga a mai összecsapáson. Sportszerû játékot és kevés olyan szabálytalanságot hozott a találkozó, amely durvának, vagy túlzottan veszélyesnek volt minõsíthetõ. A sípmester összesen négy alkalommal mutatta fel a sárga lapot, ezt minden esetben joggal tette. Ezen szituációkat leszámítva nem volt figyelmeztetésre okot adó esemény, tehát lap nem maradt a zsebben. A békés hangulatú, igazán kényes szituációktól mentes bajnokit jól vezette Montero. Egyetlen kényesnek tûnõ, büntetõterületen belüli szituáció adódott a mérkõzés végén, amikor Yoda – passza után – találkozott Carvajallal a Real tizenhatosán belül, azonban a hazai támadó jócskán felnagyította az esetet, így jó döntés született (alapjában a kontakt megléte is kérdéses volt). Ehhez hasonlóan jó döntés volt az elsõ félidõben, amikor Montero asszisztense kényes szituációban állította meg lesen a kapura törõ Getafe-támadót.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…