Ronaldo: Zidane a legjobb játékos, aki ellen valaha is játszottam

Az amerikai Sports Illustrated magazin újságírója, Grant Wahl egy interjú során villámkérdéseket tett fel Ronaldónak, melyekre a brazil készségesen válaszolt is. A kérdezz-felelek során többek között olyan dolgokra derült fény, hogy ki a valaha volt legjobb játékos, kapus akik ellen a brazil játszott, ki volt a kedvenc csapattársa, illetve hogy ki napjaink legjobb kilencese.

Karriered kedvenc gólja?
A 2002-es világbajnokság döntõjében szerzett két találatomra gondolok a legszívesebben. Gyönyörû volt.

A legnehezebben szerzett gólod?
A Barcelona színeiben a Compostela ellen, 1996-ban (mosolyog). Nagyon nehéz gól volt. Nem minden nap lát az ember olyan találatot, amilyen az volt.

A legjobb védõ, akivel valaha szembenéztél?
Paolo Maldini. Kemény volt, nagyon kemény, minden alkalommal, amikor egymás ellen játszottunk. És sokszor pályára léptem ellene. Nagyon jó barátom.

A legjobb kapus, akinek gólt lõttél?
Gianluigi Buffon. Olyan nagy, hogy ott van mindenütt. Ez könnyû, ellene volt a legnehezebb gólt szerezni.

Ki volt a legjobb csapattársad?
Sok barátom van a labdarúgás világában. A legjobb csapattársam Roberto Carlos volt. Többször aludtam vele egy szobában az edzõtáborok során, mint életem során nõkkel! 20 éves korom óta az egész életemet vele töltöttem: a nemzeti csapatban, a Real Madridban és a Corinthiansban.

A legjobb edzõd?
Mario Zagallo. Õ olyan, mint egy apa. Nagyon kedves és türelmes. Rendkívül jól tanít és segít neked, és mindenkivel ilyen.

A legjobb játékos, aki ellen játszottál?
Zinédine Zidane. Volt szerencsém együtt edzeni is vele. Az emberek sok dolgot láttak a mérkõzéseken, de én minden nap láttam õt a tréningeken, aztán a meccseken. Mindig csodálatos volt nézni.

A játékos, akit a leginkább csodáltál karriered során?
Zico volt a példaképem. Nagyon jó játékos volt a Flamengóban, én pedig Flamengo szurkoló voltam Rio de Janeiróban. Mindig õt néztem és azt mondtam, hogy olyan akarok lenni, mint Zico. Õ az én nagy hõsöm.

Ki legjobb csatár napjainkban?
Azt hiszem, Ibrahimovic. A 10-es mezt viseli, de úgy játszik, mint egy kilences. Tavaly Párizsban töltöttem néhány napot, hogy megnézzem a mérkõzéseit. A mozgása… Nagyon, nagyon jó játékos, jelen pillanatban a legjobb csatár.

Forrás: si.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK