Carlo Ancelotti: Mindenki tudja, hogy Sergio Ramos elengedhetetlen

A Córdoba elleni mérkõzés elõtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját. Az interjú alkalmával természetesen szóba került a legújabb szerzemény, de nem maradtak el az átigazolási pletykákkal kapcsolatos kérdések sem.

Ødegaard: „Jelen pillanatban bonyolult számára az elsõ csapatban való játék. Megvan benne a kellõ minõség ahhoz, hogy versenyezzen ezekkel a játékosokkal. Nagyon fiatal és biztosak vagyunk abban, hogy fontos játékosa lesz a Madridnak. De egy 16 éves számára ez nem könnyû. Ha a jövõre gondolok, akkor madridi játékosként látom.”

Lucas Silva: „Nem fogok semmit sem mondani, mivel õ nem a Real Madrid játékosa. Nem akarok errõl beszélni.”

A keret rotálása: „Holnap a legjobb csapat fog játszani, nincs szükségünk a rotálásra. A csapat rendben van. Egyedül Pepe nem bevethetõ, valamint Isco, aki a Getafe ellen szedett össze egy izomsérülést.”

Illarramendi: „Nincs semmi újdonság. Õ a Real Madrid játékosa. Nem játszott sokat, de ez nem változtat a belé vetett bizalmamon, vagy az öltözõben betöltött szerepén. Jelen pillanatban nem gondolunk Illarra távozására. Õ egy fontos játékos. Ahhoz, hogy motivált csapatunk legyen, olyan játékosokra van szükségünk, akik bár nem játszanak sokat, de mégis profik és bármikor készen állnak a bevetésre Õ egyike ezeknek a játékosoknak.”

Nem bízik benne? „Ha csupán a játékpercek alapján értékelitek a bizalmat, akkor minden meccsen van 11 játékos, akikben megbízom, míg a többekben nem. Nem így kell kezelni egy futballcsapatot. Töretlen a bizalmam az irányába. Ha szükségem lesz rá, akkor játszani fog.”

A Córdoba ellen játszani fog? „Vagy õ vagy Khedira pályára fog lépni.”

Sergio Ramos: „Nem hiszem, hogy a szerzõdéshosszabbításának ügye kihatással lesz majd a teljesítményére. Mindig motivált. Napról napra egyre fontosabb a csapat számára. Nem gondolom, hogy aggódna emiatt. Mindenki pontosan tudja, hogy Sergio Ramos elengedhetetlen. A szerzõdésének megújítása nem az én ügyem. Nem akarok errõl beszélni. Itt fog maradni, azt hiszem, ez egyértelmû. Vannak olyan játékosok, akik egész pályafutásuk alatt ezt a mezt viselik. Ugyanezt elmondhatjuk Ikerrõl, Cristianóról vagy Ramosról.”

Cristiano Ronaldo: „Ugyanazokat a dolgokat mondom, amiket a keretnek is mondtam. Mindig a csúcson van. Nem látok semmilyen romlást a formájában. Igaz, hogy néhány meccsen nem talált be, de a fizikai és mentális állapota mindig a maximumon van.”

Egy héten egy mérkõzés: „A csapat nem veszített a tempójából, hiszen keményen edzett a héten. Kicsit furcsa, hogy egy egész hetünk van felkészülni. Már el is felejtettem, hogy milyen érzés. Ez több lehetõséget ad számunkra.”

Luka Modric: „A múlt héten azt mondtam, egy hónap múlva tér majd vissza, most azt mondom, hogy egy hónap mínusz egy hét. 15 napon belül képes lesz újra a csapattal edzeni. Reméljük, hogy a Bajnokok Ligája indulására újra bevethetõ lesz.”

Córdoba: „Egy olyan csapat, akik jelenleg magabiztosabban játszanak. Edzõt cseréltek, jó sorozatuk van. Legyõzték a Bilbaót. Bonyolult és nehéz mérkõzés lesz. A tõlünk telhetõ legjobbat kell nyújtanunk.”

Cristiano erõnléte: „Elmagyarázhatom, hogyan dolgozunk a játékosainkkal. A medencében hideg és meleg vízben edzenek. Azt hiszem, több gyakorlatot is végeznek a saját otthonukban, de figyelembe kell venni a genetikai adottságaikat is.”

Kroos: „A védelem elõtt játszik. Nagyszerûen lát a pályán és nagyon intelligens. Kiválóan játszik. Meglepett minket, hogy milyen jól beilleszkedett.”

Mourinho módszerei: „Nem ismerem igazán jól a módszereit. Ugyanúgy dolgozik, ahogy én. Sokat edzünk a labdával. Amikor idejöttem, egy rossz szót sem hallottam vele kapcsolatban. Nem tudom, hogy mi történt a játékosokkal, amikor õ itt volt. Egy új ciklus kezdõdött, amikor idejöttem, egy másik pedig lezárult.”

Ronaldo játszhat 40 éves koráig? „Úgy vélem, igen. Nehéz megmondani, hogy az õ fizikai és mentális kondíciójával mikor kell visszavonulni. Saját magával versenyez, hogy fejlõdjön és igazán motivált maradjon.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK