Egytõl egyig: Real Madrid – Sevilla

A klubvilágbajnokság miatt elmaradt mérkõzését pótolhatta a Sevilla ellen a Real Madrid. A királyiak nehezen, de begyûjtötték a három pontot, ami egyben azt is jelenti, hogy négy pontos elõnyre tettek szert a tabella élén. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7,5)
Az elsõ 25 perc után éreztem, hogy nagyon nehéz lesz, hiszen a csapat két kulcsemberét is elveszítette Ramos és James személyben. A meccs végén azonban igencsak büszke voltam a csapatra, hiszen Khedirával a kezdõben, valamint két sérülés után is képesek voltak kihozni magukból a maximumot, és nagy mérkõzést játszva lenyomni a Sevillát. Természetesen voltak hiányosságok, amik mellett nem mehetünk el szó nélkül, ilyen például Toni Kroos szemmel látható (hulla)fáradtsága, illetve egy-két védelmi megingás, de mindent összevetve egy szavunk sem lehet. Ezek után azonban érdekes hétvége elé nézünk, hiszen gyakorlatilag olyan védelem állhat össze az Atlético ellen, amilyenre ebben az idényben még nem volt példa. Ennek ellenére bízok a srácokban, itt az ideje, hogy lenyomjuk a matracosokat. A tornyosuló problémák ellenére is menni kell elõre! Hala Madrid!
Az olvasók értékelése: 6,7

Sevilla (5)
Nem tudtam eldönteni, hogy már most az Atléti ellen toljuk, vagy ez tényleg a Sevilla. Ocsmány, undorító, rugdosódó stílust vettek fel Emery fiai, gyakran olyat, ami egyáltalán nem futballpályára való. Itt halkan megjegyzem, hogy Ramos sérülésében talán annyi pozitívum van, hogy ha õ pályán marad, akkor könnyen kiállíthatták volna, hiszen ismerjük, elõszeretettel veszi fel az ellenfél keménykedõ stílusát. De térjünk vissza a vendégekre. A Sevilla vezetett néhány igen veszélyes támadást, több alkalommal is közel jártak a gólhoz, fejjel lényegesen erõsebbek voltak, mint a madridiak, azonban talán túlságosan sokat foglalkoztak azzal, hogy lemészároljanak valaki a hazaiak közül. Nem véletlenül állnak ott a tabellán, ahol, viszont ezt a durva stílust hanyagolhatnák.
Az olvasók értékelése: 5,6

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Karim Benzema (8,5)
Nem volt egyszerû meghozni a döntést a mérkõzés legjobbját illetõen, a szerkesztõségben is kisebb vita alakult ki emiatt. A francia szembetûnõen felszabadultan játszott, rengeteget mozgott, és bár nem volt túl sok helyzete vagy kapura lövése, és gólt sem szerzett, mégis a csapat egyig legjobbja volt. A második gólban is oroszlánrészt vállalt, hiszen az õ középre tett labdájából talált be Jesé. Vezére tudott lenni a csapatnak, szinte minden támadásnak részese volt.
Az olvasók értékelése: 6,6

Iker Casillas (7)
Az elsõ félidõben egyszer késõn kapcsolt, valamint volt egy elég meredek kifutása is, azonban több védést is bemutatott, amellyel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a csapat megszerezze a három pontot.
Az olvasók értékelése: 7,1

Álvaro Arbeloa (7)

Szavunk nem lehet a spártai tegnapi teljesítményére, hiszen önmagához mérten igencsak jó teljesítményt nyújtott. Aktív részt vállalt a támadásokban (igaz közel sem olyan hatékonyan, mint Carvajal), sokat volt játékban, és a védekezõ feladatait is igyekezett megfelelõen ellátni, többnyire sikeresen.
Az olvasók értékelése: 5,9

Raphael Varane (8)
Nagy munkát végzett, most szükség is volt erre. Szinte hiba nélkül hozta le a mérkõzést, annyi írható a számlájára, hogy sárga lappal a neve mellett még kedve támadt keménykedni, amibõl nagyobb baj is adódhatott volna. A védõmunkáját azonban nem szólhatjuk meg, három labdaszerzés mellett hatszor tisztázott a kapu elõtt. Az pedig csak hab a tortán, hogy 93 százalékos pontossággal passzolt… Ancelottinak továbbra sem kell aggódnia, ha kidõl egy hátvéd a csapatban, hiszen nagy minõséget képviselõ játékos lép az illetõ helyébe.
Az olvasók értékelése: 7,2

Sergio Ramos (-)
Nyolc percet töltött a pályán, ennyi idõ alatt túl sok minden nem történhetett vele. Pepe kidõlése után sajnálatos az õ sérülése is, mihamarabbi felépülést kívánunk neki.

Marcelo (8,5)
Benzema mellett neki volt a legnagyobb esélye a mérkõzés legjobbjának járó címért folyó harcban. A brazil nagy meccset játszott, továbbra is élete talán legjobb formájában futballozik. Hat labdaszerzés és négy felszabadítás fûzõdik a nevéhez, ráadásul nagyon okos gólpasszt adott a mérkõzés elején Jamesnek. Ha a bizottság nem törli el a tegnap kapott sárga lapját, akkor hiánya igen nagy érvágás lehet az Atlético ellen.
Az olvasók értékelése: 7,8

Toni Kroos (7)
Nem volt az igazi, egyáltalán nem, pedig ezúttal (ismét) egy védekezõ szellemû játékos kapott szerepet mellette. Kroos gyakorlatilag semmit nem tett hozzá a védekezéshez, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Sevilla úgy jutott át a középpályánkon, mint kés a vajon. A támadásokat egy-két ígéretes passzal segítette, ráadásul 96 százalékos pontossággal továbbította a bogyót a társak felé, de tõle ennél többre van szükség. Talán ha néha pihenne…
Az olvasók értékelése: 7,4

Sami Khedira (7)
Bár féltem a mérkõzés elõtt, mikor megláttam a nevét a kezdõcsapatban, de azt kell mondanom, hogy kellemesen csalódtam. Khedira egyáltalán nem vallott szégyent, sõt, igencsak nagy szükség volt az õ játékára a középpályán. Gyakorlatilag egyedül szûrte a vendégek támadásait, négy labdaszerzés és ugyanennyi felszabadítás fûzõdik a nevéhez, valamint 90 százalékos passzmutató. Kis híján gólt is szerzett, megérdemelte volna. Egy alkalommal hibázott nagyot, a Sevilla gólja elõtt a vendégek támadója elég csúnyán elküldte gyufáért, azonban annyi játékidõ mellett, amit idén kapott, ez nem meglepõ.
Az olvasók értékelése: 6,1

James Rodríguez (-)
Nehéz lenne értékelni, hiszen 26 percet töltött a pályán, és bár szerzett egy gólt, mindössze 18 alkalommal érhetett labdába. A találatáért hálásak lehetünk, hiszen nagyban hozzájárult a gyõzelemhez, ráadásul nem akármilyen fejes volt. A hírek szerint hosszabb kihagyásra számíthat, de reméljük, hamarosan újra a pályán láthatjuk.

Isco (8)
A múltkor is leírtam már, hogy jelenleg kihagyhatatlan a csapatból, ezt minden egyes meccs alkalmával bizonyítja. Nem véletlenül éltette ismét a Bernabéu, amikor a mester lehívta a pályáról. Jesé góljában óriási szerepet vállalt, hiszen õ szerezte meg a játékszert, amivel megindult az ellenfél kapujának irányába, a többit pedig már tudjuk. Isco nevéhez három kulcspassz, 94 százalékos passzpontosság, valamint hatalmas akarat fûzõdik. Érdemes megfigyelni, hogy labdavesztéseknél milyen ütemben nyargal vissza védekezni, ez pedig egyrészt Ancelottinak, másrészt magának a játékosnak köszönhetõ, aki képes volt alárendelni magát a csapatnak.
Az olvasók értékelése: 8,5

Gareth Bale (6)
Megkövezhettek, jöhetnek az olyan kommentek, hogy utálom Bale-t, de tegnap (is) õ volt a leggyengébb láncszem a csapatban. A félreértések elkerülése végett semmi bajom nincs vele, egyszerûen túl magasra tette a lécet tavaly, azt a szintet egyelõre meg sem közelíti. Ismét volt olyan helyzet, amit elönzõzött, övé a második leggyengébb passzmutató a csapatból, ráadásul egyszerûen úgy tûnik, elfelejtette, hogyan kell megoldani az egy az egy elleni szituációkat. Tényleg nagyon szeretném a régi Bale-t látni.
Az olvasók értékelése: 5,9

Cserejátékosok

Nacho (8)
Óriási meccset hozott a saját nevelésû védõ. Hiába az egyik legkevesebbet szereplõ játékosa a Real Madridnak, mégis nagy magabiztosságot mutatott a kapu elõtt, elévülhetetlen érdemei voltak a gyõzelemben. Nacho hét alkalommal szerezte vissza a játékszert az ellenféltõl, illetve háromszor szabadított fel a kapu elõterében. Szombaton egy még komolyabb mérkõzésen is bizonyíthat.
Az olvasók értékelése: 7,8

Jesé Rodríguez (7)
Épp a hétvégi meccs után írtam, hogy több játékidõre lenne szüksége, lám, a sors teljesítette kérésem, bár nem pont így szerettem volna… Jesé szinte bemelegítés nélkül lépett pályára, azonban hamar felvette a meccs ritmusát, jól játszott, gólt is szerzett. A mérkõzés utolsó 10-15 percére azonban szemmel láthatóan elkészült az erejével, ami a meccshiány és a hosszú kihagyás számlájára írható.
Az olvasók értékelése: 6,9

Illarramendi (-)
Három perc, két labdaérintés.

Játékvezetõ

Iglesias Villanueva (4,5)
Úgy tûnt – a mérkõzés elsõ harmadában mutatott teljesítménye nyomán -, hogy megbirkózik a feladattal, de kicsúszott kezébõl az irányítás. Nem volt könnyû dolga a játékvezetõnek, hisz egy rendkívül sok szabálytalansággal tarkított, olykor durva belépõktõl és feszült hangulattól sem mentes találkozót kapott. A sípmester nem tudta szóbeli fegyelmezéssel és megelõzéssel elkerülni a sárga kártyás figyelmeztetéseket, így végül kilenc lapot is kiosztott. Ezek közül volt olyan, amit jogtalanul ( Marcelo sárgája például), de akadt olyan szituáció is, ahol járt volna a lap, mégis elmaradt (Varane megkaphatta volna akár második figyelmeztetését is, és Benzema kapussal való ütközése sem maradhatott volna sárga nélkül). A sípmester nem tudott következetes maradni a figyelmeztetések terén, ez pedig Marcelo hétvégi játékába kerülhet. Ugyan ezt a játékvezetõnek nem szabad adott meccsen mérlegelnie, de tévedése súlyos következményekkel jár a Madrid védelmének tekintetében. Bár súlyos hibája nem volt a játékvezetõi teamnek, de sok apró tévedésükkel és azzal, hogy hagyták kicsúszni kezükbõl a találkozót, rászolgáltak a gyengébb osztályzatra.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…