Ancelotti: Tökéletesen megbízom a támadóhármasban

A Real Madrid két idegenben lõtt góllal, illetve kapott gól nélkül várhatja a Schalke elleni visszavágót a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Vagyis annak ellenére, hogy Ancelotti fiai nincsenek a legjobb formában, viszonylag nyugodtan ülhetünk le kedden este a televízió készülékek elé. A találkozó elõtt Ancelotti és Lucas Silva álltak a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Ancelotti:
Bale, Benzema, Cristiano: „Amíg jól dolgoznak együtt, semmi nem fog változni, mivel rengeteget adtak ennek a csapatnak. Tökéletesen megbízom bennük, nincs egy szemernyi kétségem sem irányukba. Formahanyatlástól szenvedtek, de nem mindhárman. A csapat nem segíti annyira a támadókat, amennyire kellene.”

4-3-3? „Ahogy mondtam, nem fogok szemléletet váltani, mert ez az a rendszer, ami meghozta nekünk az eredményeket, ebben érezzük jól magunkat. Ha változtatok a középpályán, az azért van, mert nagyobb egyensúlyra van szükség, vagy frissítés kell, de a játékrendszer mindig ugyanaz marad, legyen szó 4-3-3-ról vagy 4-4-2-rõl.”

Csapatbeszélgetés a Bilbao elleni vereség után: „Azután, amit Bilbaóban láttam, el akartam mondani a véleményemet a játékosoknak a meccsrõl, meg akartam osztani velük a gondolataimat arról, hogy milyen nehézségeket láttam a mérkõzés alatt. Szerintem a játékosok megértették, egyetértettek velem. Azonosítottuk a hibákat, minden további meccs lehetõséget biztosít arra, hogy kijavítsuk ezeket.”

 

Mi a probléma? „Már elmagyaráztam korábban. Túl sokat tartogatjuk a labdát, túl sokat van a középpályán, nem jár elég gyorsan. A mozgásunk, a helyezkedésünk gyorsabb kell, hogy legyen, nem hozzuk ki a maximumot a minõségi támadóinkból. Aztán a három elõl lévõ játékosnak is alkalmazkodnia kell, hogy a lehetõ leggyorsabban tudjuk nekik eljuttatni a labdát.”

Kroos: „Az, hogy túl sokat játszik, nem igaz. Az elmúlt két hónapban nem volt sok meccsünk, ez nem kimerültség, hanem technikai probléma, amit azonnal meg kell oldanunk. Kroosnak nincs szüksége pihenésre. A tényt, hogy egy lapra van az eltiltástól, meg kell vizsgálnunk.”

Bale nem lõtt gólt nyolc meccsen. Ez nem egy üzenet a padon ülõk számára? „Az egész csapatot ki kellene cserélnem – Benzema, Cristiano, a középpálya… Úgy gondolom, hogy Bale elégedett azzal, amit csinál. Tökéletesen megérti a feladatát, a mutatói pedig javulni fognak.”

A Barcelona ellen nem a Madrid lesz az esélyes… „Március 22-én utazunk Barcelonába, de elõtte a Schalke és a Levante ellen is játszanunk kell, az önbizalmunk pedig ezektõl a meccsektõl függ. Remélem, hogy jól reagálunk és a lehetõ legnagyobb önbizalommal megyünk a Nou Campba.”

A Bilbao elleni cserék: „Ha beállítom Jesét, akkor az azt jelenti, hogy 4-3-3-ról átállunk 4-4-2-re; ez ad a csapatnak egy kis extra frissességet. Nem gondolom, hogy ezt nehéz megérteni.”

Odegaard: „Nincs a keretben, jól teljesít a Castillában. Nem tudom, hogy mennyire áll közel az elsõ csapathoz.”

Keret: „Khedira és Modric a keretben vannak; Sergio Ramos a Levante ellen tér vissza.”

Felelõsség: „Amikor a csapat nem teljesít jól, akkor az teljes mértékben az edzõ hibája, ahogy az is egyértelmû, hogy ha nyerünk, ahhoz semmi köze.”

Modric kezd? „Modric a padon kezd. 30 percet kap majd a második félidõben.”

Pérez: „Ezen a héten néhányszor felhívott telefonon, hogy biztosítson a támogatásáról és jobb kedvre derítsen. Sokat segített nekem. Mindig éreztem a támogatását, ahogy a klubét is, ezért pedig hálás vagyok.”

Lucas Silva:

A Schalke elleni mérkõzésrõl: „Nehéz meccs lesz. Van némi elõnyünk, de nem gondolunk erre. Erõsen fogjuk kezdeni a mérkõzést, megpróbálunk jó eredményt elérni. Nyugodt meccset szeretnénk meglepetések nélkül. Ha lesz lehetõségem a játékra, úgy fogok játszani, ahogy mindig is szoktam. Remélem, hogy képes leszek a saját játékomra. Ha lehetséges, meg akarjuk szerezni a gyõzelmet hazai pályán.”

A bemutatkozásáról: „Élveztem az elsõ néhány meccsemet. Folyamatosan fejlõdnöm kell, de jól érzem magam, nyugodt vagyok.”

 

A csapat helyzete: „Nincs válság, talán csak a bizonytalanság pillanatai ezek. Nyugodt vagyok emiatt. Játszottunk egy döntetlent, majd elveszítettünk egy mérkõzést. Dolgoznunk kell és többet futni, visszatérni a gyõztes útra.”

A saját helyzetérõl: „Már különbözõ pozíciókban játszottam. Kissé hátrébb, ahol Kroos van, valamint feljebb is. Nem érzek semmilyen nehézséget, bármelyik pozíció megfelelõ. Az edzõ dönti el, hogy hol szerepeljek.”

Beilleszkedés: „Már van egy házam, egy autóm és sok helyen jártam már Madridban. Nagyon szép város. Gyakorlatilag otthon érzem magam. A családom nincs itt, de a következõ hónapban megérkeznek õk is, és minden még jobb lesz.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK