Rio Ferdinand: Cristiano minden idõk legjobbjai között van

Rio Ferdinanddal a goal.com készített rendhagyó interjút, melynek legfõbb témáját korábbi csapattársa, Cristiano Ronaldo, valamint a walesi Gareth Bale szolgáltatta. A korábbi válogatott hátvéd elárulta, hogy nem vártak ennyit Cristianótól, valamint arra is rávilágított, hogy mindig a második idény a legnehezebb egy átigazolás után.

„Hogy Ronaldo ott van-e minden idõk legnagyobbjai között, mint Pelé és Maradona? Igen, abszolút, száz százalékig. Õ és Messi talán nem kap annyi elismerést, mint amennyit megérdemelnének, mivel ez az õ korszakuk és most látjuk õket játszani.”

„A brazil Ronaldo, Rivaldo és Ronaldingo 25-30 gólt szereztek egy idényben, mind azt mondtuk, hogy csodálatosak és õk a legnagyobbak. Ha Messi vagy Cristiano 25-30 gólt szerez, azt mondjuk, hogy gyenge szezonjuk van. Már hat vagy hét éve a legmagasabb szinten teljesítenek.”

„Azt hiszem, hogy a Manchesterbe érkezése utáni elsõ pillanattól kezdve tudtuk, hogy Cristiano nagy játékos lesz, de nehéz volt elképzelni akkor azt a gólmennyiséget, amelyet az elmúlt hét évben elért. Tudtuk, hogy fantasztikus játékos lesz, igazi topjátékos. A hihetetlen képességek mellett megvolt benne a siker iránti vágy, a szükséges munkamorál, ez pedig tökéletes kombinációt jelentett.”

„Hihetetlen volt Bale elsõ madridi idénye. Nem is álmodhatott volna attól jobbról. Trófeákat nyert és fantasztikusan játszott. A második szezonja nem annyira sima, de ez része a futballnak. Mindig úgy gondolom, hogy bármi történhet, ha fiatal vagy, akkor a második szezon mindig a legnehezebb. Ez ugyanígy megy, ha egy új klubhoz szerzõdsz. Az embereknek meg kell ismerniük téged és a játékstílusod, neked pedig alkalmazkodnod kell. A második év soha nem könnyû, de azt hiszem, elég jó ahhoz, hogy túllépjen ezen. Ronaldo jelenléte nem okoz problémát számára. Együtt nyerték meg a Bajnokok Ligáját, mindketten ott voltak. Nem látom, hogy ez gondot jelentene.”

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK