Két teljes nap a Real Madriddal

A valdebebasi sportközpontba és a 113 éves klub elnöki termébe is ellátogattak a Real Madrid hivatalos magyar szurkolói egyesületének, a Pena Madridista Húngarának a tagjai. Összefoglaló a hét madridi eseményeirõl.

Kedd – Amikor Madridban mindenki a Schalke elleni BL-nyolcaddöntõ visszavágójára, és elõzetesen sima továbbjutásra készült, elõtte – és ezt jó leírni – még a magyaroké volt a fõszerep a Real Madridnál. A valdebebasi edzõcentrumba ugyanis ellátogatott a klub hivatalos magyar szurkolói egyesületének két fõs képviselete, amely a Madridban élõ Dévai Márk elnök vezetésével elõbb végigjárta az egész komplexumot, részt vett a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia ifjúsági edzõinek tartott elõadáson (Márk a pódiumon maga fordította spanyolról magyarra az elõadást tartó utánpótlás-edzõ, Tristán Celador szavait!), végül Puskás Ferenc bronzszobrát is megtekintette. Tóth-Zele József, a Real Madrid egykori utánpótlás-edzõje és Szöllõsi György, a Puskás Intézet igazgatója ugyancsak jelen volt az eseményen.

Este a Schalke elleni BL-meccset is a helyszínen tekintette meg a magyar különítmény, s másnap akár szomorkás is lehetett volna a hangulat, hiszen a Real hazai pályán nem várt vereséget szenvedett a német csapattól, és vagy tíz percig a kiesés réme is fenyegetett. A mieinket (köztük a Puskás Ferenc Labdarúgó akadémiával Madridban tartózkodó Simicskó István sportért felelõs államtitkárt és Gyõri Enikõ madridi nagykövetet, akik a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület meghívására vettek részt a fogadáson) szerdán ennek ellenére a Madridra mindig is jellemzõ eleganciával, és nagy szeretettel köszöntötték a Bernabéu Stadionban, ahol Emilio Butragueño, a klub nemzetközi kapcsolatokért felelõs igazgatója a tíz eredeti BL-trófeát is kiállító exkluzív elnöki terembe kalauzolta a lelkes magyar így egyesületünk kilenc tagú delegációját is. A legendás játékos munkájának elismeréséül egy emlékplakettet vehetett át egyesületünk vezetõjétõl, míg Szöllõsi György ugyanitt Puskás Ferencné személyes ajándékát, egy bronzból öntött Puskás-dombormûvet ajándékozott a mindig gavallérként viselkedõ legendás labdarúgónak, aki naponta több tucat hasonló csoportot fogad, fáradtságot vagy unottságot mégsem lehet felfedezni rajta. Szurkolói egyesületünk figyelmességét pedig viszonozta a Real Madrid, amely egy tetszetõs ereklyével ajándékozta meg egyesületünket.

Az elnöki teremben ezt követõen másik, a szurkolói egyesületünk számára nagyon fontos eseményre is sor került: Tóth-Zele József a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület tiszteletbeli tagja lett, ezt jelképezve egy, az egyesület által készíttetett mutatós plakettet is átvehetett. Szöllõsi György, a Puskás Intézet igazgatója, a magyar FourFourTwo fõszerkesztõje pedig hivatalosan is csatlakozott szurkolói egyesületünkhöz, amely tavaly már alapításának ötödik évfordulóját ünnepelte, tagjainak száma immár a háromszázat is meghaladja, tiszteletbeli tagjai között pedig nemcsak Józsi bácsit, hanem Puskás Ferenc özvegyét, Erzsébet asszonyt is köszöntheti.

A két teljes nap végére valamennyien nagyon elfáradtunk, de biztosan állíthatjuk: a szerzett élmények ezért bõven kárpótoltak bennünket. Ezúton is köszönjük Dévai Márk elnök segítségét, aki nélkül a találkozók nem jöhetettek volna létre, az újdonsült klubtagokat pedig szeretettel üdvözöljük egyesületünkben!

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Valverde
Tovább

Fede Valverde: A csoda

A Real Madrid uruguayi játékosa egy rendkívül őszinte írás formájában osztotta meg gondolatait a világgal a The Players…