Ancelotti: A lehetõ legmagabiztosabban megyünk a Camp Nouba

Nehéz hetek után, a Real Madrid magabiztos gyõzelmével zárult a Levante elleni mérkõzés. Carlo Ancelotti és a csapat több tagja is állt a sajtó rendelkezésére.

CARLO ANCELOTTI

Fejlõdött a csapat
“Azt hiszem, az elsõ félidõ jól sikerült, szépen játszottunk. Jó iramú, minõségi játék volt. Mi irányítottuk a mérkõzést. A második félidõben kicsit megnyugodtunk, laposabb lett a játék. Az hiszem, az elsõ félidõt egy jó alapnak tekinthetjük, amibõl tudunk fejlõdni.”

Cristiano szorongása
“Szerintem Cristiano jól van. Az elsõ gól is az õ lövésébõl született, amit bár védett a kapus, de a labda Bale elé került, aki gólt tudott szerezni. A másodiknál ugyanez volt a helyzet. Bár Cristiano nem szerzett gólt, de az egész meccs alatt aktív volt.”

Következik a Clásico
“A lehetõ legmagabiztosabban megyünk a Camp Nouba.”

Sérülések
“Modric és Ramos nagyon sokkal járultak hozzá a csapat sikeréhez. Modric nagy segítség volt a játék minõségének javításában, míg Ramos karaktert adott a csapatnak. Próbára tettük az állóképességüket… Nincsenek lapjaink sem. Azt hiszem, szinte teljes csapattal megyünk a Camp Nouba.”

Bale gólöröme a kritikáknak szólt?
“Sokkal motiváltabbnak, elszántabbnak láttam Bale-t és az egész csapat koncentráltabb volt, mint korábban. A meccs elsõ felében mindenki nagyszerûen teljesített. Jövõ vasárnap az egész meccsen szükség lesz rá.”

Aggasztja-e valami a jövõ heti mérkõzés miatt?
“Nem tudom. A mai elsõ félidõ magabiztossá tett, de a második miatt viszont aggódok egy kicsit. Jövõ héten egy teljesen más meccs lesz. A legjobbat kell nyújtanunk. Akkor meg tudjuk nyerni.”

Kezdõcsapat a Camp Nouban?
“Már eldöntöttem, kik fognak játszani. Nem hiszem, hogy nagy meglepetést fogok okozni a döntésemmel. Az viszont még kétséges, hogy kit állítok a kapuba…(nevet)[Ancelotti korábban megerõsítette, hogy Casillas fog védeni a Barcelona ellen – A szerk.]

Lucas Silva
“Volt egy nagyszerû félideje, mint a csapat többi tagjának is. Gyorsan játszott. A második félidõben nyugodtabb volt, és többször játszotta szélre a labdát. Biztos vagyok benne, hogy a jövõben nagyszerû játékos lesz. Sokat fog fejlõdni, hiszen csak nemrég érkezett. Fiatal még és meg kell szoknia az itteni dolgokat. Profi, minõségi játékos.”

Modric-Bale kapcsolat
“Modric jelenléte több teret ad Bale-nek, hogy becsatlakozzon a játékba. Nagyon jól ismerik egymást, és biztos vagyok benne, hogy Bale is jobban érzi magát úgy, ha Modric is a pályán van.”

SERGIO RAMOS

Nyomás a csapaton
“Ez a Real Madrid. Aki erre nincs felkészülve, az nem érdemes arra, hogy a címert viselje. Mindennek van következménye. Egy józanító pofon vagy figyelmeztetés jól tudni ám jönni, hogy összehozza a csapatot és emlékeztessen minket, hogy többre vagyunk képesek. A szurkolók szeretete nagyon fontos. Volt, hogy engem is kifütyültek, de volt, hogy millióan ünnepeltek a Cibelesen.”

A szezonról
“Még nagyon korai errõl beszélni, még inkább korai volt errõl beszélni a bajnokság elején. Egyelõre nem értünk el semmit. Hátra van még két nagyon kemény hónap. Csak azután tudjuk értékelni a szezont.”

Cristiano meccse (nagyon idegesnek tûnt a sok elhibázott lehetõség miatt)
“Nagyon nehéz helyzetben van most. A legmagasabb szinten játszik évek óta. Jobban tudja ezt bárkinél. Korábban 60 gólt is szerzett egy szezonban, és amikor csak 40 gólt tud rúgni, az elszomorítja. Õ ilyen. Nem kell aggódni a viselkedése miatt. Optimistának kell lennünk. Tisztában vagyunk vele, hogy mekkora segítség õ számunkra.”

Ancelotti kritizálásról
“Jól végzi a dolgát. Nagyon sok mindenen ment keresztül. Ha van edzõ, aki megérdemli a tiszteletet, akkor õ az. A valaha volt legjobb edzõm? Az egyik közülük.”

DANI CARVAJAL

Ramos visszatért
“Sergio egy nagyszerû játékos és tisztán érezhetõ volt a jelenléte a pályán, de nagyon erõs keretünk van.”

Erõsebb lett a csapat Modric és Ramos visszatérésével?
“A legfontosabb, hogy mindannyian bevethetõek vagyunk.”

“A legjava csak ezután következik, és mindent bele kell majd adnunk. Tudtuk, hogy a mai egy vízválasztó mérkõzés lesz a szurkolók elõtt, valamint a jövõ heti meccsre tekintve is. Megszereztük a 3 pontot, kapott gól nélkül fejeztük be a mérkõzést. Most már a cél, hogy legyõzzük a Barcelonát.”

A Clásico favoritja?
“Egy El Clásicón nem beszélhetünk favoritról.”

Kiegyezne egy döntetlennel a Camp Nouban?
“Szó sincs róla. Gyõzni megyünk a Camp Nouba is!”

MARCELO

„Azért játszunk, hogy boldoggá tegyük a szurkolóinkat.”

„A Bernabéuba érkezõ csapatok mindent megtesznek a gyõzelemért. Nem vagyunk a legjobb formánkban, de fejlõdtünk. Nyugodtabbak és magabiztosabbak vagyunk. Most van egy hosszú hetünk, hogy felkészüljünk egy kulcsfontosságú mérkõzésre.”

Ramos visszatérése
“Ramos egy nagyon erõs játékos a csapatban, de Varane, Pepe és Nacho szintén nagyon jól végzik a dolgukat. Bõ keretünk van, és tudjuk, hogy amikor kimegyünk játszani, mindent bele kell adnunk. Modric szintén egy remek játékos.”

A szurkolókról
“A szurkolóknak mindig igazuk van. Azért játszunk, hogy õket boldoggá tegyük. Ha nem azt látják, amire vágynak, kifütyülnek minket, de mi mindent megpróbálunk azért, hogy boldogok legyenek.”

A Barcelonáról
“A Real Madrid mindig mindent belead. Az El Clásico után is lesznek még mérkõzések. Ha a Barcelona ellen nyerni tudunk, de a többi meccset elveszítjük, akkor haszontalan lenne a jövõ heti gyõzelem. Azonban mindent meg fogunk tenni, hogy gyõzni tudjunk a Camp Nouban.”

KEYLOR NAVAS

“A csapat jól játszott, gyõztünk és ez a fontos. Jó érzés így elõre tekinteni és boldogok vagyunk, hogy megszereztük a három pontot. Mindig koncentráltnak kell lennem, amikor szüksége van rám a csapatnak. Nagyon jól védekeztünk ma, ami sokat segített nekem.”

“Nyugodtnak és magabiztosnak kell lennünk, hogy jól teljesítsünk az El Clásicón. Ez a csapat nagy dolgokra képes, amit már korábban is bebizonyítottunk.”

LUKA MODRIC

“Nagyon fontos gyõzelem volt, ami segíteni fog a Barcelona elleni felkészülésben is. Nagyon kemény mérkõzés lesz. Jól tartják a labdát, de nekünk csak a mi játékunkra szabad koncentrálnunk. Hûnek kell maradnunk saját magunkhoz és ki kell használni a lehetõségeinket. Egységesnek kell lennünk támadásban és védekezésben is.”

Ramos felépülésérõl
“Nagyon fontos számunkra, hogy Sergio ismét velünk van. Az õ jelenléte és képességei nagyon fontosak a csapat számára.”

LUCAS SILVA

“Nagyon jó szellemben játszottunk és magabiztosságot tudtunk meríteni az El Clásicóra. A második félidõben kicsit visszavettünk, de sokat járattuk a labdát és mindig próbáltunk támadni. Minden jól ment.”

El Clásico
“Nagy mérkõzésre számítok a Camp Nouban. Ez egy Clásico, ahol az elsõ helyért játszunk. Jól akarunk játszani és reméljük, hogy gyõzelemmel távozhatunk majd. A gyõzelem egy nagyon fontos lépés lenne a bajnoki cím felé. Ha esetleg elveszítenénk a meccset, akkor sem szabad feladnunk, hanem tovább kell dolgoznunk.”

Alkalmazkodás
“Az európai futball gyorsabb és intenzívebb. Úgy érzem, kezdek hozzászokni, még ha nem is 100 százalékosan egyelõre. Lépésrõl, lépésre haladok. Nem tudom, mennyi idõre lesz szükségem, de remélem, hogy olyan hamar sikerül alkalmazkodnom, amilyen hamar csak lehet. Tudok középen vagy akár szélen is játszani. Majd az edzõ dönt. Nekem bármelyik pozíció megfelel.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK