Szentbõl vált bûnössé… Mi lett veled, kapitány?

Iker Casillas teljesítménye bizony hagyott némi kívánnivalót maga után az elmúlt idõszakban és a jövõje a klubnál igencsak bizonytalan. A goal.com korábbi csapattársával, Jerzy Dudekkel beszélgetett a hálóõrrõl.
Casillast gyakorlatilag félistennek tekintették, mostanában azonban elhanyagolhatatlan mennyiségû hibát halmozott fel, s ennek következtében kezdi elveszíteni korábbi hírnevét. Kitûnõ madridi és nemzetközi teljesítménye és sikerei miatt „San Iker”-nek becézték, manapság viszont már a rajongók is kezdik elveszíteni belé fektetett bizalmukat, aminek többször is hangot adtak már a Bernabéuban.
 
Istenszerû és érinthetetlen tagja volt a csapatnak hosszú ideig, problémái akkor kezdõdtek, amikor a klub korábbi edzõje, José Mourinho a kispadra kényszerítette, majd az ezt követõ sérülésének köszönhetõen 2013 elején végérvényesen elveszítette a helyét Diego Lópezzel szemben.
 
A következõ nyáron Carlo Ancelotti érkezésével úgy tûnt, hogy Iker helyzetében pozitív változások állnak be és visszatérhet dicsõ múltjához, azonban a bajnokságban az olasz is Lópeznek szavazott bizalmat. Bár a megnyert spanyol labdarúgókupa és Bajnokok Ligája, melyek során Iker védte a csapat kapuját, õt igazolták, a vele kapcsolatos kérdõjelek továbbra is fennmaradtak a BL-döntõben nyújtott teljesítményének köszönhetõen.
A világbajnokságon két katasztrofális performanszának következtében Spanyolország kikapott Hollandiától és Chilétõl (Még ha nem is csak az õ hibája, mégis potyái maradtak meg az emberek emlékezetében ezekrõl a találkozókról – A szerk.), Iker mégis megfogadta, hogy folytatja, hiszen olyan kulcsfontosságú emberek vonultak vissza a válogatottól, mint Xavi és Xabi Alonso. Eközben Madridban visszaszerezte a helyét a kezdõben, miután Diego López az AC Milan csapatához igazolt a nyáron, azonban a jól ismert rontása az Atlético ellen és a közelmúltban elkövetett hibái a Schalke ellen ismét szigorú ellenõrzés alá helyezhetik a pozícióját.
 
Ezek után visszanyerheti-e régi formáját és megmentheti-e karrierjét a Real Madridnál? Egy olyan ember szerint, aki hasonló problémákkal küszködött, lehetséges, hogy oka van Iker mostani teljesítményének és meglehet, hogy csak ideiglenes ez a zuhanás.
„Iker fia körülbelül egy éves most és meglehet, hogy a figyelem máshová összpontosul jelenleg” – mondta korábbi csapattársa, Jerzy Dudek az exkluzív interjúban.
„Iker hosszú éveken át kimagasló teljesítményt nyújtott. Mindenki a hibáidról beszél egy rossz mérkõzés után, fõleg egy olyan klubbnál, mint a Real Madrid.”
Mikor Dudek a Real játékosa volt 2007 és 2011 között, Ikert tartották a világ egyik legkiválóbb kapusának, aki gyõzelemhez vezette Spanyolországot a 2008-as Európa-bajnokságon és a 2010-es világbajnokságon. Ezzel szemben az elmúlt két évben nyújtott teljesítménye miatt már senki sem emlegeti a világ legjobb portásai között.
„Véleményem szerint jelenleg a Bayern München hálóját védõ Manuel Neuer a világ legkiválóbb kapusa” – tette hozzá Dudek. „Minden tekintetben nagyon erõs. David de Gea (Manchester United) és Thibaut Courtois (Chelsea) játékát is kedvelem, de az elsõ számú jelenleg Neuer.”
 
„Ez a poszt különleges, tapasztalatra van szükség hozzá. Ez az oka annak, hogy kevés fiatal kapust látni a nagyobb kluboknál, hiszen nem szeretnének kockáztatni.”
Remélem hamarosan visszanyeri régi formáját, hiszen a Real Madridnak szüksége van rá. Minden trófeát, amit a Madrid az elmúlt 15 évben szerzett, a bajnokságot, a Tizediket mind-mind Casillasnak köszönheti. Ahogy Spanyolország is az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot.”
„Remélem, hamar visszatér, hiszen ez egy nagyon fontos idõszak a Real számára és most igazán szükségük van rá.”
Valóban, hiszen vasárnap szembenéznek a Barcelonával a Camp Nou-ban – ez egy olyan mérkõzés, melyen régebben Casillas brilliáns volt. Egy mostani hiba a bajnokság elveszítésébe kerülhet és fenyegetné Iker sorsát annál a klubnál, ahol az egész karrierjét töltötte.
Itt az ideje, hogy a 33 éves hálóõr visszanyerje régi formáját, San Iker-t ugyanis borzasztóan hiányolják.
Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK