Danilo: Az Américától a Real Madridig

A Real Madrid hivatalosan bejelentette elsõ nyári átigazolását, Danilo érkezik a Porto együttesétõl a királyiak védelmének megerõsítésére. Nézzük, hogy miként jutott el nevelõegyesületébõl, az Américából a Real Madridig.

Danilo, teljes nevén Danilo Luiz da Silva Brazíliában, Bicasban látta meg a napvilágot, 1991 július 15-én. Saját bevallása szerint soha nem fordult meg más a fejében, mint az, hogy futballista legyen, ennek ékes bizonyítéka, hogy már nagyon fiatalon elkezdte ûzni ezt a sportot. 12 éves koráig kellett várni, mire bekerült az América Futebol Clube utánpótlás részlegébe, ahol késõbb az elsõ csapatnál is szerepelt, mellyel megnyerte a harmadosztályú bajnokságot, így feljebb sorolták õket.

2010-ben aztán a Santoshoz szerzõdött, ahol két évig játszott az elsõ osztályban és megnyerte a Campeonato Paulistát. Itt figyelt fel rá a Porto együttese, akik 2012 januárjában le is igazolták. Ekkor 2016 júniusáig kötelezte el magát a kék-fehérekhez, 13 millió euróért érkezett, kivásárlási árát pedig 50 millió euróban állapították meg. Érdekesség, hogy szerzõdése értelmében az átigazolási díjból 37,5%-ot egy befektetõ csoport, 37,5%-ot a Santos, 25%-ot pedig elsõ klubja, az América kapott meg.

A Portónál hamar a kezdõcsapatba küzdötte magát, ahonnan aztán nem is került ki többet. Jelenleg a Bajnokok Ligájában készül a Bayern München elleni negyeddöntõre, ami nem ígérkezik könnyû menetnek.

Real Madrid
Szinte hihetetlen, de elõször 2012 májusában cikkeztünk Danilóról, akkor José Mourinho személyesen látogatott el egy Dánia – Brazília barátságos mérkõzésre, hogy megfigyelje a fiatal védõt (és Lucas Mourát). Akkor még 15 millió eurós átigazolási összegrõl beszéltünk. Késõbb többször is elõkerült a neve a jobbhátvéd poszt kapcsán, de idén februárban lehetett elõször konkrétumokról hallani. Az ára a lapok írásai alapján idõ közben 25 millió euróra nõtt, ráadásul a katalán sajtó már összeboronálta a Barcelonával. Bizonyos pletykák szerint a United és a Chelsea is vitte volna, a brazil tehetség azonban végül a világ legjobb klubját, a Real Madridot választotta. Az 50 millió eurós kivásárlási ár, és a Porto által korábban kért 40 millió euró ellenére spanyol lapok egybehangzó állítása szerint sikerült a játékost 31,5 millió euróért megszerezni (ez 35 millióra emelkedhet, a játékos teljesítményétõl függõen). A jelenlegi csapattárs, a Portónál kölcsönben futballozó Casemiro is hatással volt a játékos döntésére, hiszen õ is afelé próbálta terelni Danilót, hogy a Madridot válassza. 2015 nyarán csatlakozik a királyiakhoz.

Magánélet
Danilo magánéletérõl sok információnk nincs, jelenleg együtt él párjával, Clarice Salesszel. “10 éves voltam, amikor a szüleim egy szupermarketet nyitottak Bicasban (Brazíliában), így az egész család költözött. A nagymamámat egy idõs hölgy gondozta, aki Danilo édesanyjának a szomszédja volt. Amikor elveszítette az unokáját, mindenki ott volt a temetésen. Ott találkoztunk elõször, megismerkedtünk, beszélgettünk, és rájöttünk, hogy ugyanabba az iskolába járunk annak ellenére, hogy õ két évvel idõsebb nálam” – írta le Clarice az elsõ találkozását párjával. “2010-ben, 16 évesen fordult komolyabbra a kapcsolatunk, az elsõ csók után a riói karneválon. Addig is flörtölgettünk, de egyikõnk sem akart komoly kapcsolatba kezdeni. A csók után nap mint nap beszéltünk, de még mindig nem volt semmi egészen addig, ameddig interneten keresztül meg nem kérdezte, hogy járunk-e, és én igent mondtam.” Azóta együtt élnek Portóban, Danilo megkérte a lány kezét, és hamarosan együtt költöznek Madridba. A pár választása a La Finca negyedre esett, ahol Arbeloa, Jesé, Coentrao és Silva közvetlen közelében fognak lakni, de Bale, Benzema, James, Kroos, Ramos és Ronaldo háza is csak néhány utcányira van innen. Egyébként amíg Danilo edzésekre jár, Clarice menedzsment szakon végzi tanulmányait, és közben egy bankban kezdett dolgozni.

Eddigi eredményei:

América Futebol Clube:
Campeonato Brasileiro Série C bajnok: 2009

Santos FC:
Campeonato Paulista bajnok: 2011
Copa Libertadores gyõztes: 2011

FC Porto:
Portugál bajnok: 2011/2012; 2012/2013
Portugál ligakupa második: 2012/2013

Válogatott:
U-20-as dél-amerikai bajnok: 2011
FIFA U-20-as világbajnok: 2011
Olimpiai ezüstérem: 2012
Superclásico-gyõztes: 2011, 2014

Egyéni elismerések:
Campeonato Mineiro legjobb újonca: 2011

Olvastad már?
James Rodríguez: Az Envigadótól a Real Madridig
Martin Odegaard – A Stromsgodsettõl a Real Madridig
Chicharito: A Guadalajarától a Real Madridig
Keylor Navas: A Saprissától a Real Madridig
Toni Kroos: A Greifswalder SC-tõl a Real Madridig

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK