Ancelotti: James és Isco akár együtt is játszhatnak

Carlo Ancelotti a Rayo Vallecano elleni hétközi bajnoki elõtt állt a sajtó rendelkezésére.

A Rayo Vallecano elleni mérkõzésrõl:
„A Rayo a legjobb pillanatában van. Nagyon jól játszanak, megnyerték az elmúlt négy hazai mérkõzésüket, és tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz mérkõzés vár ránk.”

„Tudnunk kell, hogy egy nehéz mérkõzés áll elõttünk. A Rayo egy igazi küzdõs csapat, amit mindenki pontosan tud, de a legfontosabb, hogy azzal a mentalitással folytassuk, ahogyan a Granada ellen játszottunk, mert kemény találkozó vár ránk.”

„Emlékszem, hogy a Rayo elleni mérkõzésen voltam elõször mérges a csapatra, mert az elsõ félidõben nagyon szenvedtünk. A Rayo ugyanazzal a mentalitással fog kiállni, de azóta mi sokat javultunk, mindenekelõtt taktikailag. Az a mérkõzés sok kérdést vetett fel bennem, de késõbb minden jól alakult.”

„Meg kell próbálnunk minden mérkõzést megnyerni, de a Barcelona kezében van a sorsunk.”

 

A holnapi kezdõcsapatról:
„Isco és James akár együtt is játszhatnak. Ráadásul Bale kapott egy rúgást a bal lábán, amit holnap értékelni fogunk. Nem az a kérdés, hogy Isco vagy James játszik-e, hanem hogy a keretbõl ki játszik. Mindenki rendben van, ami nem egy probléma az edzõ számára. Késõbb persze egy olyan kellemes problémám lesz, hogy választanom kell.”

„Nem igaz, hogy James fontosabb lenne Iscónál. James nagyon jól teljesít az elsõ évében, de Isco is sokszor hozzásegített minket a gyõzelemhez, és mindenki elégedett vele. Én csak annyit mondhatok, hogy szerencsésnek érzem magamat, hogy két ilyen képzett és sokoldalú játékosom van.”

„Isco egy nagyszerû játékos. Nem vonnék kétségbe egyetlen játékost sem a keretbõl. A világ legjobb kerete az enyém. Biztos vagyok benne, hogy minden jól fog alakulni.”

„Holnap Casillas játszik, szombaton pedig Keylor.”

A kezdõkrõl és a cserejátékosokról:
„Lehet, hogy az én felelõsségem, hogy a cserejátékosok nem találnak be, de szerintem nem olyan egyszerû gólt szerezni. Nem azért küldök pályára cserejátékosokat, hogy betaláljanak. Minél többet játszanak a cserejátékosok, annál több önbizalmuk lesz.”

„A játékosok, akik jelenleg a keret tagjai, mind készen állnak a játékra. Nem kell elmenniük ahhoz, hogy bármit is bizonyítsanak. Ez a Castilla játékosainak a feladata, ahogyan azt Carvajal is tette annak idején. Minden játékosom készen áll arra, hogy pályára lépjen a Real Madridban.”

„Május elsõ napjaiig háromnaponta játszunk, így nem lehet kérdés a rotáció. A három csatár egyike pihenni fog.”

 

Záró gondolatok: Casillas, Khedira és Arbeloa
„Tudom, hogy nem mindenki elégedett Ikerrel, de ehhez már hozzászoktunk. Ez nem lesz rá hatással. Casillas ezt elfogadja és motivációként használja ahhoz, hogy tovább javuljon.”

„Khedira fizikai állapota javult. Május 31-ig a Real Madrid játékosaként tekintek rá. Komoly és professzionális hozzáállást tanúsít.”

„Nem kértem arra Arbeloát, hogy harcolja ki az ötödik sárga lapját. Amikor megkapja, akkor megkapja. A játékosok nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Jelen pillanatban bárkit képesek vagyunk pótolni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK