Ancelotti: A Rayo remekül játszott, de megérdemelten nyertünk

A Real Madrid egy szenvedõs elsõ félidõ és egy remek második játékrész után végül simán túllépett a bátran és látványosan futballozó Rayo Vallecano együttesén, így továbbra is 4 pont hátrányban van a listavezetõ Barcelonához képest.

Ancelotti:
„Túlságosan siettünk az elsõ félidõben. Megmondtam a játékosoknak, hogy komolyabb nyomást kell kifejteniük és nagyobb intenzitásra van szükség elõl a második játékrészben. Egy igazán komplett mérkõzést játszottunk, megérdemelten nyertünk. Sokkal inkább volt annak köszönhetõ a gyõzelmünk, hogy fokoztuk a tempót, mint annak, hogy a Rayo elfáradt. Sokkal könnyedebben játszottunk a második félidõben.”

„Boldogan távozom, nagyon elégedett vagyok a második félidõben látott teljesítménnyel, mivel a hozzáállásunk megfelelõ volt, jól játszottunk és fizikálisan is erõsek voltunk. Ez az, amire törekszem.”

„Minden meccs más, mindig más kezdõre lehet szükség. James jól játszott a Granada ellen, elsõ mérkõzésén sérülése után, vagyis úgy döntöttem, hogy vele kezdünk. De minden meccs más.”

„Örülünk, hogy nem voltak sérülések. Néhányan fáradtak voltak a meccs végére, de egy rendkívül nagy iramú találkozó volt.”

„Bale reggel vizsgálatokon esett át. Minden a tervek szerint haladt, felépült és gond nélkül játszott. Lecseréltem Karimot, hogy a négy középpályás pályán legyen, így könnyebben védekezzünk.”

„A Rayo látványos és bátor futballt játszik. Az edzõjük remek munkát végez.”

„A Rayo és az Atlético két teljesen különbözõ csapat. A Rayo hátulról építkezik, szóval már ott elkezdtünk nyomást gyakorolni rájuk. A tervünk a második félidõben be is vált. Az Atlético nem ezt csinálja, õk sok hosszú labdával operálnak, úgyhogy teljesen más taktikára lesz szükség ellenük.”

„Mondtam a játékvezetõnek, hogy felfoghatatlan, hogy miért nem fújta be a tizenegyest, ami vitathatatlanul az volt.”

Casillas:
„Boldog vagyok, a gyõzelem mindig fontos, az pedig, hogy nem kaptunk gólt, még jobbá teszi. Nehéz mérkõzés volt ez egy kis pályán, mi pedig hátul szilárdak vagyunk. Az elsõ játékrészben szenvedtünk, de a második már sokkal összehangoltabb és szervezettebb volt, idõben tudtunk reagálni ahhoz, hogy megnyerjük a meccset.”

„Paco mindig tökéletesen megtervezi a játékot, minden ellenfelet egyformán kezel, ez emeli ki a többiek közül. Ezt a pályát tövirõl hegyire ismerik, megérdemlik a dicséretet a játékukért.”

„Az edzõnek a szünetben bõven volt mondanivalója, ahogy nekünk is, magukat sodortuk veszélybe ezzel a játékkal. Még a második félidõben is voltak gondjaink, de jóval kevesebb. Sokkal szilárdabbak voltunk a szünet után. Kiabálni nem kellett az öltözõben, mindenki tudta, hogy ha pontokat veszítünk, akkor elbúcsúzhatunk a ligától, úgyhogy ezt nem hagyhatjuk.”

„Az edzõ mindig olyan döntéseket hoz, amik jók a csapatnak, nekünk pedig el kell fogadnunk ezt. Csak az számít, hogy pontokat szerezzünk, teljesen mindegy, hogy ki játszik. Nincs szükség arra, hogy nagy feneket kerítsünk ennek. A szurkolóknak támogatniuk kell a csapatot, a játékosok így meg tudják nyerni az összes meccsüket.”

Carvajal:
„Kemény mérkõzés volt, tudtuk, hogy nehéz pályán kell játszanunk. Nem volt túl sok helyzetünk, de képesek voltunk kihasználni azt a keveset, úgyhogy boldogan távozhatunk. A szünetben Ancelotti elmondta, hogy fejtsünk ki nagyobb nyomást elõl, majd ezt is tettük és szereztünk két gólt. Nyolc meccset kell még lejátszani, mi pedig be akarjuk gyûjteni mind a 24 pontot, hogy legyen esélyünk megnyerni a bajnokságot.”

„A bíró döntése volt, hogy nem fújta be a tizenegyest, de végül így is nyertünk. Nem láttam a szituációt. A bírók pártatlanok és megpróbálják a legjobbjukat nyújtani.”

„Casillasnak volta néhány fontos védése. Megérdemli a dicséretet, mivel nagyszerû meccset játszott. Ez az otthonom, mindent bele fogok adni ezért a címerért.”

„Nem láttam sokat játszani Danilót, de örömmel fogadjuk, amikor csatlakozik hozzánk. Gratulálok neki, hogy a világ legjobb csapatához igazolt. Jövõre már velünk fog edzeni. Tudom, hogy a Madridban a legjobbakkal kell versenyezni, ez motivál. Arbeloával jól alkalmazkodtunk ehhez a helyzethez, jövõre ismét beszélünk errõl a kérdésrõl.”

James:
„Két jó meccsünk volt sorozatban, így kell folytatnunk tovább. A gyõzelmekhez hozzátartozik az is, hogy át tudj lendülni a nehéz pillanatokon, de végül nyertünk, a legfontosabb pedig ez. Boldog vagyok, mivel gyõztünk és megvan a három pont egy meglehetõsen nehéz környezetben.”

„Az elsõ félidõben nagy intenzitással játszottak. Tudtuk, hogy késõbb egy kicsit el fognak fáradni, nem nyomnak majd ugyanolyan keményen, ez pedig be is igazolódott.”

„Ha jó játékosok vannak a keretben, akkor mindenkinek koncentráltnak és lelkesnek kell lennie. Az edzõ a fõnök. Olyan jó játékosaink vannak, mint Modric, Kroos és persze Isco, aki beállt ma és sokat segített a középpályán. Egyértelmû tizenegyes volt Cristiano esete, de szerencsére semmilyen hatása nem volt a mérkõzésre, hogy elmaradt.”

Varane:
„Az elsõ félidõ nehéz volt, megakadályozták, hogy felvigyük a labdát. A másodikban már nagyobb nyomást gyakoroltunk elõl, így többször át tudtunk menni rajtuk. Jó támadásokat vezettünk, sokkal pontosabbak voltunk.”

„A legfontosabb a három pont megszerzése, de a második félidõben jól is játszottunk. A szünetben Ancelotti kérte, hogy tartsuk õket nagyobb nyomás alatt elõl, mivel túl könnyen kihozzák a labdákat.”

„Nyolc fontos mérkõzés van még hátra, készen kell állnunk, szükségünk van az egész csapatra. Minden meccsnap döntõ fontosságú lehet. Nem veszíthetünk pontokat, minden meccset meg kell nyernünk ha bajnokok akarunk lenni. Fontos, hogy továbbra is elhiggyük, nyerhetünk.”

„A szezonunkra koncentrálok, mindent bele fogok adni, hogy segítsem a csapatot. Boldog vagyok a Real Madridban.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK