Ancelotti: A 0-0 a rossz eredmények közül a legjobb

A Real Madrid 0-0-s döntetlent ért el az Atlético otthonában a Bajnokok Ligája idei kiírásának nyolcaddöntõjében. A visszavágó tehát teljesen nyitott maradt, a döntés a Bernabéura vár.

Ancelotti:
„Az elsõ félidõben többet érdemeltünk 0-0-nál. Fantasztikus volt, nagyon jól játszottunk. A második félidõ más volt. Az Atlético nagyobb nyomást gyakorolt, nehezebben tudtuk megtartani a labdát, a mérkõzés kiegyenlítettebbé vált.”„Nem valami jó ez az eredmény, de bizakodóak vagyunk a lejátszott meccs miatt, amiatt, amit az elsõ félidõben mutattunk, magabiztosak vagyunk a visszavágó tekintetében.”

„Nehéz betalálnunk az Atlético ellen, mivel õk a világ egyik legjobban védekezõ csapata. Az elsõ félidõt nagyon megnyomtuk, de Oblak remek munkát végzett.”

„Megvoltak a lehetõségeink, mivel mindenki remek munkát végzett támadásban, jól mozogtak, de a befejezés nem sikerült. Ugyanezt a teljesítményt kell megismételnünk jövõ szerdán.”

„El kell kerülnünk, hogy úgy kezdõdjön a meccs, mint a Király-kupában lejátszott, az elsõ 45 percben mutatott játékkal kell elõrukkolnunk 90 percen át.”

„Arra kell koncentrálnunk, hogy a mostani elsõ 45 percben látottakat megismételjük az egész mérkõzésen. Megvan az esélyünk, hogy otthon továbbjussunk. Két döntetlennel is tovább lehet menni. A 0-0 a rossz eredmények közül a legjobb.”

„Oblak remekül teljesített Bale helyzeténél, gyorsan kijött, mindent megtett, amit csak tudodd. Nagyszerû védés volt.”

„Marcelo a lapja miatt nem játszhat. A játékosok sokat ütköztek a mérkõzésen, de a bíró jól teljesített, magabiztosan kezelte a helyzetet.”

„Nem láttam, hogy mi történt Mandzukic és Carvajal között, szóval nem tudok mit mondani.”

„Pepe nem volt teljesen fitt. Varane remekül játszott, tökéletes biztonságot adott nekem, a teljesítménye nagyon jó volt.”

„Arbeloa levegõben használhatóbb, mint Dani, õk pedig beállították Raúl Garciát, aki veszélyes fejjel.” 

Sergio Ramos:
„Keserû szájízzel távozunk, mivel nem tudtunk elõnyt szerezni a visszavágóra. A Madrid lényegében az egész meccset irányította, bár a második félidõ trükkösebb volt.”

„Le kell vonnunk a pozitív következtetéseket. Nagyon igénybe vette a játékosokat a meccs, egy olyan ellenfél ellen játszottunk, akik mindig megnehezítik a dolgokat, ráadásul egy olyan pályán, ahol mindig nehéz játszani.”

„Végül 0-0-s döntetlennel távozunk, a visszavágót pedig otthon játszhatjuk, a Bernabéu közönsége elõtt. Kérjük a szurkolókat, hogy jöjjenek és támogassanak minket, teremtsenek egyedi hangulatot, hogy továbbjuttassanak minket a következõ körbe.”

„Mindig plusz motivációt jelent, hogy otthon játszunk. Jól akarjuk zárni a szezont, próbálunk trófeákat nyerni.”

„Nem fogom a Mandzukic eset értékelni, erre ott van a bíró. Néha hibáznak, néha nem. Hátrafelé mozogtam, ütköztünk, de egyetlen pillanatig sem szerettem volna neki sérülést okozni.” 

James:
„Az egész csapat remekül teljesített. Voltak lehetõségeink, nagy iramot diktáltunk, de nem tudtunk betalálni. Õk nem dolgoztak ki igazi helyzeteket. A visszavágó kiélezettebb lesz. Nagyon vigyáznunk kell, a Bernabéuban nagy intenzitással kell játszanunk ahhoz, hogy legyõzzük õket. Magabiztosak vagyunk a második meccs tekintetében.”

„A bíró döntései nem befolyásolták a mérkõzés kimenetelét. Nincs véleményem a bírókról és a döntéseikrõl.” 

Iker Casillas:
„Az elsõ félidõ teljesen elválik a másodiktól. A Real Madrid sokkal többet érdemelt az elsõ játékrész után, de egy fantasztikus Oblakkal találtuk szembe magunkat. A szünet után az Atlético megnyugodott, megakadályozták, hogy kapura törjünk, a pálya azon részén õk irányítottak.”

„A párharc nyitott. A 0-0 nagyszerû második meccset garantál, szerintem mindkét csapatnak megvan az esélye a továbbjutásra. Reméljük, hogy a tény, miszerint otthon játszunk, jó teljesítménnyel párosul, magunkba szívjuk a közönség energiáját és továbbjutunk. Tudtuk, hogy ez nem lesz könnyû feladat.”

„Számomra a bíró teljesítménye jó volt. Lehetett volna egy kicsit szigorúbb, de szerintem igazságos volt mindkét csapattal szemben. Nem õ volt a figyelem középpontjában.”„Marcelo eltiltása nagy veszteség a második meccs elõtt, de vannak játékosaink, akik készen állnak, hogy betöltsék a helyét.” 

Carvajal:
„Az elsõ félidõben csúcson voltunk, próbáltuk átvinni ezt a második játékrészre is, de nem tudtuk megismételni ugyanazt a focit. A pálya minõsége megakadályozta, hogy folyamatosabb játékot tudjunk játszani. 0-0-val megyünk a Bernabéuba, hogy ott dõljön el minden. Nem gondolom, hogy mi vagyunk az esélyesek, az Atlético egy nagyon kemény ellenfél.” 

„Meg fogunk próbálni otthon gyõzni, a szurkolóink adják a 12. játékost. Biztos vagyok benne, hogy ha mögöttünk állnak, akkor továbbmegyünk az elõdöntõbe. Szükségünk van rájuk, alapvetõ fontosságúak lesznek. Mindent bele fogunk adni. Nagyszerû meccs lesz, a Real Madrid pedig egységes lesz.”

„A bíró jó volt, jó döntéseket hozott, hagyta, hogy menjen a játék. Voltak jó és rossz döntései mindkét oldal irányába. Nem gondolom, hogy Marcelo lapot érdemelt volna, de nehéz dolog bírónak lenni, különösen egy ilyen derbin. Szerintem jól teljesített.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK