Egytõl egyig: Atlético Madrid – Real Madrid

Ancelotti és Simeone gárdái nem bírtak egymással a Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ felvonásában, így bõven maradt eldöntendõ kérdés a jövõ hétre is. Mi azonban ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Nos, a mérkõzés közben az embernek ahhoz hasonló érzése támadt, mint amikor a csapat a Barcelona ellen játszott a Nou Campban. Nagyszerû elsõ félidõ, pályáról lemosott ellenfél, sok kihagyott helyzet, tompább második játékrész, kifulladt középpálya, a meccs végén pedig imádkozás, hogy ne kapjunk gólt. Mert valójában ez is történt. az elsõ félidõben úgy játszott a csapat, ahogy Simeone Atléticója ellen még soha, és ha a befejezéseknél jobban koncentrálnak a támadóink, akkor bizony nagyon csúfos vereséget mérhettünk volna a hazaiakra (meg is érdemelnék már…). Azonban, mint tudjuk, a futballban a „ha” nem játszik, a dolgok pedig nem így alakultak. A vége 17 kapura lövés lett, gólt pedig egyet sem sikerült szerezni. A második játékrész közepére a középpályásaink elfáradtak, gondolok itt a Modric-Kroos-James tengelyre, és megjegyzem, hogy azt a tempót nem is lehet 90 percen át bírni, amit láthattunk az elsõ félidõben. A 70. perc után már mindenki érezhette, hogy itt mi nem rúgunk már gólt, maradt az imádkozás, hogy ne is kapjunk. A vége azért meleg lett, de sikerült megtartani a 0-0-ás eredményt, így Ancelotti szavaival élnék, miszerint ez a rossz eredmények közül a legjobb. Jövõ héten nagyon kell figyelni, hiszen a Bernabéuban egy bekapott gól végzetes lehet.
Az olvasók értékelése: 7

Atlético Madrid (6)
Az elõbb már leírtam, hogy hogyan is változott a meccs képe. Az Atlético az öltözõben maradt az elsõ félidõre, de a második játékrészben már sokkal inkább õk uralták a mérkõzést. A meccs végén óriási energiákat mozgósítottak azért, hogy sikerüljön begyötörniük egy gólt, azonban szerencsénkre ez nem jött össze. Ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal sem hiányoztak azok az elemek a matracosok játékából, amiért megannyian utálják õket. Fõleg Arda és Mandzukic csinálták a balhét, és itt meg is jegyzem, számomra érthetetlen, hogy a horvát hogy fejezhette be egyetlen sárga lappal a mérkõzést…
Az olvasók értékelése: 5,7

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Raphael Varane (9)
Egy ilyen teljesítmény után mit lehet mondani? Kellenek szavak? Hatalmas tanár ez a gyerek. Teljesen mindegy, ki jött vele szembe, megette reggelire. A mérkõzés végén nem egy óriási mentése volt, de az egész meccsen kiemelkedõen szerepelt. Négy labdaszerzése mellé 15 (!) felszabadítás párosult, ami már önmagában elárulja, hogy mekkorát is melózott a francia, mindezt úgy, hogy egyetlen alkalommal volt csak szabálytalan. Aztán ott van az óriási sprintje, amihez hasonlót én még nem láttam középhátvédtõl. Egyszerûen zseniális volt.
Az olvasók értékelése: 8,8

Iker Casillas (7)
Nem kellett annyit melóznia, mint az utolsó Atlético elleni bajnokin, azonban mikor védenie kellett, a helyén volt. Láthattunk tõle bravúrt is, ráadásul (egy alkalmat kivéve) a középre érkezõ magas labdákkal sem gyûlt meg a baja. Jól irányította a védelmet, talán a kirúgásai lehettek volna pontosabbak.
Az olvasók értékelése: 7,4

Daniel Carvajal (7,5)
Nem volt túl egyszerû dolga, hiszen gyakran a feltüzelt Mandzukicsot kellett õriznie. A horvát szándékosan provokálta a védõinket, és sajnos Carvajal többször is belement a felesleges szó- vagy ökölcsatába. A védõmunkájára egyáltalán nem lehet panasz, de ha nem tiltják el az ütéséért (megjegyzem, elõtte Mandzukic konkrétan a torkát markolta), akkor a visszavágón sokkal higgadtabbnak kell majd lennie.
Az olvasók értékelése: 7

Sergio Ramos (8,5)
Varane-hoz hasonlóan óriási munkát végzett, amit jól alátámaszt az is, hogy 10 alkalommal szerzett labdát és 11-szer szabadított fel a saját kapuja elõtt. Kettejük csatáját azonban azért nyeri a francia, mert kevesebb hibával játszott, Ramos több alkalommal is veszélyesen adta el a labdát, amibõl könnyen gólt kaphatott volna a csapat. Azért viszont dicséretet érdemel, hogy magához képest nagyon higgadtan ignorálta Mandzukic és társainak szokásos provokációját.
Az olvasók értékelése: 7

Marcelo (6)
Ezúttal nagyon kilógott a védõnégyesbõl, messze övé volt a leggyengébb teljesítmény. A támadásokkal rendre fellépett az elsõ félidõben, ám ezúttal nem tudta kellõen hatékonyan segíteni azokat, mivel túlságosan pontatlan volt, nagyon sok labdát szórt el. Ami a védekezést illeti, ezen a területen is láttunk már ennél sokkal jobb teljesítményt tõle.  Mindezek mellett összeszedett egy teljesen felesleges sárga lapot, így kihagyja a jövõ heti visszavágót…
Az olvasók értékelése: 7,6

Toni Kroos (7)
A középpályás hármasból õ játszott a védelem elõtt, õt vonta vissza leginkább Carlo. A német jól teljesített, többször is besegített Griezmann és Mandzukic semlegesítésébe, ráadásul a mélységi irányító szerepét is felvette, hiszen õ felelt a labdakihozatalokért. A passzainak ezúttal 97 százaléka volt pontos, és volt egy nagyszerû távoli lövése is. A második félidõ második felére elfáradt egy kicsit, ám szavunk nem lehet a teljesítményére.
Az olvasók értékelése: 7,1

Luka Modric (8)
A középpálya ura volt, ezúttal is. Visszatérése óta rendre bizonyítja, hogy mennyire hiányzott õ a csapatból sérülése alatt. Nem véletlenül mondta azt a mérkõzés elõtt Simeone, hogy Modricsot kell semlegesíteni. Hát, nem sikerült. Úgy mozgatta a csapatot az elsõ félidõben, ahogy akarta, fazont szabott a Real Madrid játékának. Volt több veszélyes lövése is, és a védekezésbe is besegített. Gyakorlatilag mindig akció közelben volt. A második játékrész végére azonban õ is kifulladt, ennek eredményeképp elveszítettük a középpályás harcot.
Az olvasók értékelése: 7,6

James Rodríguez (7)
Nagyjából ugyanazt tudom ismételni… Pazar elsõ félidõ, gyengébb második játékrész. Az elsõ 45 percben madridi karrierjének talán eddigi legjobb játékát mutatta be, nagyszerûen támogatta a támadásokat, volt veszélyes kapura lövése is, valamint az õ nevéhez fûzõdött a legtöbb kulcspassz is. Kell õ ebbe a csapatba.
Az olvasók értékelése: 6,9

Gareth Bale (5,5)
Meggyõzõdésem, hogy ha belövi a mérkõzés eleji ziccerét, akkor akár gólparádét is rendezhettünk volna. Nem így történt. Ordító helyzetben hibázott, ami talán rányomta bélyegét a teljesítményére. Volt egy-két szép megmozdulása és egy jó lövése, azonban a visszavágón ennél sokkal több kell. Az biztos, hogy ismét kap majd hideget-meleget a kihagyott helyzet miatt.
Az olvasók értékelése: 6,2

Cristiano Ronaldo (5,5)
A gólt neki sem sikerült összehoznia, ráadásul a második játékrészben olyan érzése volt az embernek, mintha pályán sem lenne. Az tény, hogy kényesen figyeltek rá az Atlético védõi, azonban a világ legjobbjától ennél egy kicsit többet vár az ember.
Az olvasók értékelése: 6,6

Karim Benzema (4,5)
A támadóhármasból is kilógott sajnos, több helyzet is rajta ment el, benne akadt el. Túlságosan szeretett volna társai kezére játszani, így gyakran nem is próbálta felvállalni az egy az egy elleni szituációkat. Ennél sokkal jobb teljesítményt várunk tõle.
Az olvasók értékelése: 4,8

Cserejátékosok

Isco (-)
Észrevehetetlen volt, ez csak plusz egy pályára lépés számára a Bajnokok Ligájában.

Álvaro Arbeloa (-)
Egy rossz vicc volt a cseréje.

Játékvezetõ

Milorad Mazic (4)
A sporttárs számára jól indult a mérkõzés, de rossz véget ért. A szerb sípmester azt a taktikát választotta, hogy már a meccs elsõ harmadában „szétfújja” kicsit az összecsapást, ezzel biztosítva a sportszerû és nyugodt légkört a pályán. Ez egészen addig rendben is volt, amíg nem kellett volna az elsõ sárga laphoz nyúlni, ezt ugyanis elmulasztotta megtenni a találkozó bírája. Innentõl kezdve pedig saját játékvezetõi taktikája babrált ki vele, aminek következtében a találkozó végére már senkit nem érdekelt, hogy mit ítél a szerb, semmibe vették és hitelét vesztette. Asszisztenseire sem támaszkodhatott a szabálytalanságok megítélésénél, ugyanis segítõi teljesen más szinten ítélték meg a test-test elleni játékokat. Összességében ugyan eredményt befolyásoló hibát nem vétett, de több sárga lap is elmaradt, akadtak jogtalanul kiosztott figyelmeztetések, és tekintélyét sem tudta megtartani.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…