Ancelotti: Minden játékosomban megbízom, a legjobb csapatot küldöm a pályára

Holnap este sorsdöntõ találkozó vár a Real Madridra a Bajnokok Ligája negyeddöntõjének visszavágóján az Atlético Madrid ellen. Carlo Ancelotti megtartotta szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját, ahol elemezte a visszavágót, és kitért a sérültekre is. A játékosok közül Toni Kroos válaszolt a kérdésekre.

Carlo Ancelotti

Ancelotti terve
“Ugyanolyan reményekkel megyünk ki a pályára, mint a szurkolók: meg akarjuk nyerni a meccset. Együtt sikerülni fog. Nagy lehetõség elõtt állunk, amit ki is szeretnénk használni, ehhez pedig van egy egyszerû tervem is: olyan csapatot küldök a pályára, akik úgy játszanak, mint az elsõ mérkõzés elsõ félidejében tették. Nagyon jól játszottunk, amit most meg kell ismételnünk. Ez a tervünk.”

“Semmi sem változott, továbbra is a legjobb csapatot küldöm a pályára, hogy megnyerjük a mérkõzést. Nem fogok ma a kezdõcsapatrõl beszélni. Csak holnap tudok errõl nyilatkozni, mert még a játékosok sem tudják. Nagyon fontos találkozó a szezon legfontosabb részében, szóval nincs szükség extra motivációra, mindannyian tudjuk a dolgunkat. Szükségünk van egy jó taktikára. Motiváltak és lelkesek vagyunk, ezért is kell koncentrálnunk a megbeszélt stratégiára, ahogy azt a múlt héten is tettük.”

Az Atlético legyõzésének kulcsa
“Idén még nem sikerült legyõznünk õket, mert az Atlético nagyon erõs csapat, a világ egyik legjobban védekezõ gárdája. Nehéz gólt rúgni nekik. Az elsõ mérkõzés elsõ félideje bizakodásra ad okot, de ki kell használnunk a lehetõségeinket. A legfontosabb dolog, hogy továbbjussunk. Nagyon fontos mérkõzés ez a klub, a szurkolók és a játékosko számára. Be akarunk jutni az elõdöntõbe, majd onnan a döntõbe. Szoros mérkõzés lesz, kemény harc a pálya minden részén. Úgy gondolom, az Atlético nem akar mindenáron gólt szerezni, nem fognak nekünk rontani, de nekünk sem szabad elveszteni a fejünket. Jól akarunk játszani az elejétõl a végéig.”

A szezon legnehezebb mérkõzése
“Én ezt nem így gondolom. A Király-kupa visszavágója nehezebb feladat volt. Ez ugyanolyan nehéz mérkõzés, mint bármelyik negyeddöntõ. Hazai pályán harcolhatjuk ki a továbbjutást, és ez egy nagy esély számunkra.”

Sérülések
“A világ legjobb keretét irányíthatom, és fontos, hogy azokra a játékosokra koncentráljunk, akik játszani fognak, és ne azokra, akik sérültek. Azok a friss játékosok fognak játszani, akik lelkesek, jó állapotban vannak, és tudnak segíteni a csapatnak, hogy úgy játszunk, ahogyan az elsõ találkozón. Meg kell tanulnunk a sérülésekkel együtt élni. A tavalyi szezonban is történt hasonló, de ez nem fogja megtörni az önbizalmunkat, mert a keret jó, és bárkit képes legyõzni.”

“Minden játékosomban megbízom. Sajnáljuk Bale-t, Modricsot és Benzemát is. Modric november 13-án súlyosan megsérült, tegnap a horvát orvos is megszólalt, és egy kicsit elrugaszkodott a valóságtól. Minden mérkõzésünket megnyertük õsszel, amikor Isco játszott Modric helyén. Az egész keret megérdemli, hogy játsszon, és minden elérhetõ játékosom nagyszerû állapotban van, rendkívül motiváltak.”

A horvát orvos nyilatkozata
“Úgy tûnik, egy másik bolygón él, mert Modric egy válogatott mérkõzésen sérült meg novemberben, és ha pihenésre lett volna szüksége, akkor miért játszott Norvégia ellen. Most már nem tudunk mit tenni.”

Benzema sérülése
“Karim kedden sérült meg. Úgy tûnt, hogy péntekre már jó lesz, de sajnos nem javult megfelelõen az állapota, mert meghúzódtak a térdszalagjai. Komoly sérülést szenvedett az elsõ mérkõzésen, és nem épült még fel: senki sem hibázott.”

Támadóproblémák
“Több lehetõségünk is van. Jesé lehet az egyik, de James is képes a jobb oldalt, és feltolva is játszani. James jól teljesít, ami nagy segítség a csapatnak, mert bárhol képes kiemelkedõt alkotni. Chicharito fejben nagyon rendben van, amit a Málaga ellen bizonyított is.”

Készülnek a büntetõkre
“Mindenre felkészültünk, bár elég nehéz büntetõket gyakorolni, mert teljesen más állapotban vannak a játékosok egy kiélezett helyzetben. Készültünk rá.”

Griezmann
“Nagyszerû szezonja van, rengeteg gólt szerzett. Olyan játékos, akire oda kell figyelnünk, mert nagyon gólveszélyes.”

Toni Kroos

Hogy készültök a meccsre?
“Nagyon izgatottak vagyunk. Az elsõ meccsen egész jó eredményt értünk el, most pedig tovább akarunk jutni. Igaz, hogy nem segít a sok sérülés, de semmi jó nem sül ki abból, ha emiatt panaszkodunk. A legjobbunkat fogjuk adni és reméljük, hogy továbbmegyünk.”

Az Atlético egy kemény csapat
“Ha az eredményeket nézzük, akkor látszik, nehezen boldogulunk velük. De ez is egy lehetõség számunkra, hogy ilyen hosszú idõ után újra legyõzzük õket. Jó mérkõzés lesz.”

Felállás
“Úgy gondolom, a saját játékunkat kell játszanunk. Nagyon jól teljesítettünk az elsõ meccs elsõ félidejében, most ezt meg kell ismételnünk, csak 90 percen át. Ha ez sikerül, akkor ott vagyunk az elõdöntõben. A második félidõben szenvedtünk, kényelmetlenné tették a helyzetet számunkra.”

Modric
“Ha Luka egészséges, akkor nagyon fontos játékos számunkra, de errõl már sokszor szó esett, holnap pedig nem bevethetõ. Próbáljuk õt pótolni, megvannak a lehetõségeink a meccs megnyerésére. Semmi értelme nem lenne panaszkodni néhány játékos hiánya miatt.”

Az Atlético nyomást gyakorol a bírókra
“Tudjuk, hogy az Atlético ezt teszi, de nekünk csak a saját játékunkat kell játszanunk.”

Felix Brych
“Õ egy remek bíró, jó munkát végez majd. Tudja, hogy mire számíthat. Mondtam neki, hogy vigyázzon és ne adjon nekem sárga lapot, mert akkor eltiltanak.”

A kulcs
“A legfontosabb, hogy mi domináljunk a középpályán, ez lesz a célunk.”

Motiváció
“Tökéletesen motiváltak vagyunk, az Atléticótól a szokásosat várjuk.”

sdsdsdds

Sajnáljuk, jelenleg nincs elérhető szavazás

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK