Egytõl egyig: Real Madrid – Atlético Madrid

Sikerült. A Real Madrid legyõzte hazai pályán az Atlético Madrid csapatát, így bejutott a Bajnokok Ligája elõdöntõjébe. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (9,5)
Megfogyva bár, de törve nem… Talán ezzel lehet a legjobban jellemezni a tegnap esti Madridot. Már az elején szeretném kiemelni, hogy taktikailag csillagos ötös volt a csapat, Ancelottinak is nyugodtan be lehet húzni a tíz pontot. A mester végre tökös volt, húzott egy olyat, amire igazán senki sem számított. Ramos középen való szerepeltetése a tegnap esti mezõnyfölény egyik kulcsa volt. Ezen kívül is nagyszerûen felkészítette taktikailag csapatát az Atlético ellen, akik ezzel láthatóan nem tudtak mit kezdeni. A játékosok mindent megtettek a gyõzelemért, egy csapatként harcoltak a kezdetektõl, amit igazán jó volt látni. Nem az egyéni teljesítmények, hanem a csapat diadala volt a tegnapi. A védelem nagyon egyben volt, még Coentrao sem lógott ki, pedig emberemlékezet óta nem lépett pályára. A középpálya stabil volt, megfelelõen támogatták Cristianóékat. Mindennél fontosabb, hogy a kilencven perc során minden egyes játékos kész lett volna meghalni a habfehér mezért. Az eredmény pedig az, hogy a Real Madrid zsinórban ötödik alkalommal is bejutott az elõdöntõbe, ami óriási teljesítmény. Köszönjük mester, köszönjük srácok!
Az olvasók osztályzata: 8,2

Atlético Madrid (5)
Olyan érzése támadt az embernek, hogy feltartott kézzel léptek a Bernabéu gyepére. Simeone taktikája egyértelmû volt. A csapata visszaállt védekezni, gyakorlatilag csak Mandzukic maradt elõl, a kicsit visszább lépõ Griezmann segítségével szerettek volna egy-két kontrát végigvezetni, ami nem igazán sikerült. Néhány lehetõségtõl eltekintve nem volt nagy helyzetük. Amikor végképp nem jött össze semmi, akkor tették, amihez a legjobban értenek, bár annak azért örülök, hogy ezúttal nem csak a pofozkodásról szólt a meccs.
Az olvasók osztályzata: 4,1

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Chicharito (8)
Számomra nem volt kérdés, hogy ki legyen a meccs legjobbja. A mexikói óriásit ment, hajtott, küzdött a mérkõzés egészén. Kihagyott ugyan két ordító ziccert, és bár ekkor a fejünkhöz kaptunk, egészen biztos vagyok abban, hogy a 88. percben mindenki elfelejtette és megbocsátotta ezeket neki. Borsó szívbõl játszott, óriási akarat látszott rajta, ezt pedig értékelte a Bernabéu közönsége is. Nagyon megérdemelte ezt a gólt. Remélem, hogy Benzema távollétében kiharcol magának egy szerzõdést, hiszen jövõre is hasznára lenne a csapatnak.
Az olvasók osztályzata: 9,1

Iker Casillas (7)
Sok dolga nem volt, és megoldhatatlan feladat elé sem állítottá a vendégek, azonban minden lövést hárított, ami a kapuja felé tartott. Magabiztosságot sugárzott, jól irányította a védelmet. A begyûjtött labdákat igyekezett minél elõbb megjátszani. Ez volt az ötvenedik kapott gól nélküli meccse a BL-ben, amivel beérte Edwin van der Sar-t. A mérkõzés után pedig elárulta, hogy szeretné kitölteni a szerzõdését. Kell ennél több? Na jó, azért jöhetnek az Iker-bravúrok az elõdöntõben.
Az olvasók osztályzata: 7,8

Daniel Carvajal (7)
Jó meccset játszott. Niguezt nem hagyta élni, jól védekezett, hat labdaszerzéssel és négy felszabadítással segítette csapatát, ráadásul a támadásoknak is folyamatosan aktív résztvevõje volt. A spanyol Danilo szerzõdtetése után sem vett vissza a tempóból, minden meccsen jelzi, hogy a brazilnak fel kell kötnie a gatyát.
Az olvasók osztályzata: 7,8

Raphael Varane (8)
Mekkora tanár ez a srác, atyaég. Azért nem szívesen lennék Carlo helyében (na jó, talán mégis). Varane folyamatosan nagyszerû performansszal jelentkezik, lassan tényleg idõszerû lesz állandó helyet biztosítani neki a kezdõcsapatban. A sebességén még mindig ámulok, ráadásul a Mandzukic-Griezmann páros semlegesítését is gond nélkül oldotta meg. A francia 12 alkalommal szabadított fel a kapu elõterében. Megsüvegelendõ teljesítmény. Nincs az a pénz, amiért el lehetne engedni.
Az olvasók osztályzata: 8,5

Pepe (7,5)
Érdemes volt megfigyelni, hogy folyamatosan kommunikált Varane-nal, irányította a franciát, emellett a saját feladatait is profin látta el. Három labdaszerzés és kilenc felszabadítás állt a neve mellett. Nem bántam volna, ha a felesleges cicaharcban nem vesz részt, de azért általában mindig ott volt, ahol a szópárbaj. Ennek ellenére panasz nem lehet az öreg harcosra, sõt…
Az olvasók osztályzata: 8

Fabio Coentrao (7)
Nem egyszerû megmondani, hogy mikor játszott utoljára, ezért tartottam is kicsit a szereplésétõl, azonban Fabio ezúttal sem vallott szégyent. Azt már ezerszer kiveséztük, hogy Marcelo mennyivel jobb a támadásokban, úgyhogy ezúttal ezt nem fogom leírni. Coentrao stabilan védekezett, egyszerûen, de mégis remekül oldotta meg feladatát. Négy labdaszerzése mellé öt tisztázás is párosult. Egy pillanatig sem éreztem, hogy hónapokat hagyott ki.
Az olvasók osztályzata: 7,5

Toni Kroos (7)
97 százalékos passzpontosság, igaz, ez már megszokott az esetében. 15 hosszú átadásából mind pontos volt. Nagyszerûen szervezett középen, igaz, sokkal inkább védekezõ szerepkörben lépett pályára. A német több labdát is szerzett, amolyan mélységi irányítóként azonban meg is játszotta õket. Imádkozzunk, hogy húzza ki a szezon végéig sérülés nélkül.
Az olvasók osztályzata: 8

Sergio Ramos (8)
El is érkeztünk Ancelotti meglepetésemberéhez. Nem gondoltam volna, hogy ezt bevállalja a mester, de megtette, Ramos pedig újfent bizonyította, hogy bármihez alkalmazkodik, ha a Real Madridról van szó. Gyakorlatilag Kroos elõtt játszott, feladata egyértelmûen a középpályás szûrés volt, valamint Ancelotti tudatosan bedobta a támadásokba is, hiszen így javult a csapat fejjátéka elõl is. Nagy húzás volt. Talán néha idegenül mozgott, azonban szavunk nem lehet rá, jócskán hozzájárult ehhez a gyõzelemhez. Halkan megjegyezném, hogy ez nem éppen hízelgõ jelzés volt a mestertõl az Illarra-Khedira-Silva hármas felé.
Az olvasók osztályzata: 8,6

Isco (6,5)
Tegnap õt éreztem a középpálya leghaloványabb játékosának. Nem a támadók mögött játszott közvetlen, ezúttal õt is kicsit visszább vonta Carlo, ráadásul többször is kihúzódott a bal oldalra. Nem tudott túl sok zavart kelteni a védelemben, mindkét lövése elkerülte a kaput. Mindössze egy kulcspassza volt, ami esetében igencsak kevés. A mérkõzés utáni nyilatkozatában nemtetszését fejezte ki a lecserélésével kapcsolatban, ami nem volt túl szimpatikus húzás.
Az olvasók osztályzata: 7,4

James Rodríguez (8)
Ha Chicharito nem szerez gyõztes gólt, akkor egyértelmûen James a mérkõzés legjobbja. Nagyon agilisan játszott, a támadószekció legveszélyesebb, legaktívabb játékosa volt. Hét (!) kulcspassza mellé egy veszélyes lövés párosult, ráadásul a döntõ találat elõtt is õ ugratta ki remek ütemben Cristiano Ronaldót. Mióta visszatért sérülésébõl, egyértelmûen a csapat húzóembere.
Az olvasók osztályzata: 8,3

Cristiano Ronaldo (7)
Nem ez volt élete meccse, kihagyott egy ordító ziccert, amelybõl általában 10/10-es a mutatója, azonban a mérkõzés végén nagyon önzetlen volt, gólhelyzetet alakított ki Chicharitónak, pedig az esetek 99 százalékában ilyen helyzetben õ lõ kapura. Alárendelte magát a csapat érdekeinek, amit igencsak jó volt látni.
Az olvasók osztályzata: 8,1

Cserejátékosok

Voltak cserék? Ja, igen, a 90. perc után. Óriásit futballoztak. Fõleg Arbeloa, akinek ennyi idõ is elég volt egy sárga lap begyûjtéséhez. Tíz pont.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…