Egytõl egyig: Juventus – Real Madrid

Nem sikerült jól a Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ felvonása a Real Madrid számára, hiszen 2-1-es vereséget szenvedett Torinóban a Juventusszal szemben. Mi azonban ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok, illetve Carlo mester teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (4)
Egyedül az jár a fejemben, hogy saját magunkat vertük meg. Már a kezdõcsapatot sem tudtam mire vélni, klasszikus támadó nélkül. Bale felépült, visszakerült a csapatba, azonban nem a saját posztján játszott, ahogy Ronaldo sem, de a taktikáról majd a mesternél bõvebben. A védelem kritikán alul teljesített, és a középpályánkon is csak akkor nem jött át a Juventus, ha nem is akart, hiszen Kroos önmagában nagyon kevés volt. Nagyon idegenül mozogtak a srácok, már amikor tényleg mozogtak. Volt néhány nagyon szép támadás, de összességében sajnos a játék minden elemében alulmaradtunk ellenfelünkkel szemben. Mennyire hiányzik most egy jó Luka Modric… A horvát azonban jövõ héten sem lesz, így nélküle kell leküzdeni az akadályokat. Egy világ szurkol ellenünk ismét, azonban remélem, hogy a szembeszél ellenére sikerül megfordítani a párharcot a Bernabéu támogatásával.
Az olvasók értékelése: 4,3

Juventus (9)
Nem fogok mellébeszélni, ami jó, azt el kell ismerni. Allegri mester tanítványai óriási akarattal és elánnal vetették bele magukat a mérkõzésbe. Nem csak a hozzáállás, hanem a választott taktika is dicséretet érdemel, hiszen a középpályán sikerült fölény kialakítva játszani a zebráknak, így könnyen a vendégek kapuja elé tudtak kerülni. A védekezésük egy-két megingást kivéve rendben volt, illetve a Tévez-Morata duó is jól mûködött, okoztak kellemetlen pillanatokat Varane-nak és Pepének. Kíváncsian várom, hogy milyen felfogásban érkeznek majd Madridba.
Az olvasók értékelése: 7,8

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Toni Kroos (7)
Azon kevesek egyike, akit a vendégek közül ki lehet emelni. Kroos minden tõle telhetõt megtett azért, hogy segítse a Real Madridot, azonban egyedül õ sem tudta megváltani a világot. Ezúttal nem akadt társa a középpályán, egyedül maradt, de így is láthattunk tõle egy-egy nagyon hasznos szerelést vagy veszélyes lövést. A passzmutatója ezúttal is 94 százalékos, de ez már nem meglepõ.
Az olvasók értékelése: 5,7

Iker Casillas (6,5)
Egyik gólról sem tehetett, sõt, az elsõ találat elõtt igen szépen ért le Tévez lapos lövésére, pechjére Moratáról lemaradt embere, így a hálóba guríthatta a labdát. Volt ezen kívül is fontos védése a kapitánynak, akinek a középre érkezõ magas labdákkal sem gyûlt meg a baja.
Az olvasók értékelése: 6,1

Daniel Carvajal (3,5)
Támadásban semmi, védekezésben négy labdaszerzés, illetve egy feleslegesen összehozott büntetõ. Sokat érhet még a végelszámolásnál a szabálytalansága. Sajnos ezúttal nem pozitív értelemben lógott ki a csapatból, és bár nem övé a leggyengébb teljesítmény, ennél jóval többre képes és sokkal többet is várunk tõle.
Az olvasók értékelése: 3,9

Pepe (5,5)
Három szerelés és hét tisztázás fûzõdik a nevéhez, azonban az elsõ gólban õ is benne volt, hiszen az õ feladata lett volna Morata õrzése. Bár korántsem hibátlan a teljesítménye, sajnos még így is magasan õ volt a védelem legjobbja tegnap este, ami azért sok mindent elárul. Gyakran lépett fel a támadásokkal, így segítette hatékonyan a labdakihozatalokat, ezért pedig jár egy hangyafasznyi piros pont is neki.
Az olvasók értékelése: 4,8

Raphael Varane (4,5)
Madridi pályafutásának egyik leggyengébb teljesítményét tette le az asztalra a francia védõ, pedig nagyon örültem annak, hogy játszani fog, hiszen úgy gondoltam, hogy higgadtsága sokat érhet. Varane azonban több kritikus helyzetben is hibázott, beleértve az elsõ gólt is. Annyi jó meccs van már a lábában, hogy szavam sem lehet rá, de ismét a falat szeretném látni a visszavágón.
Az olvasók értékelése: 4,6

Marcelo (2)
Az elmúlt néhány mérkõzés nem a brazilról szólt, ahogy a mostani sem. Botrányos teljesítményt nyújtott, sokszor volt meggondolatlan és felelõtlen. Ami a védekezését illeti, a szomszédból a 70 éves Magdi néni is el tudta volna küldeni gyufáért egy lövõvel, így nem csodálkozom azon, hogy még egy Lichtsteiner is gyakorlatilag bolondot csinált belõle. Össze kell kapnia magát, hiszen a Valencia ellen, valamint a visszavágón sem fér bele hasonló teljesítmény.
Az olvasók értékelése: 3,2

Sergio Ramos (3)
Ha váratlant húzol, az egyszer váratlan. Ha ugyanezt megcsinálod még háromszor, már nem az. Mindenki számított arra, hogy a középpályán szerepel majd, így túl sok meglepetést nem tudott okozni. Most bebizonyította azt, hogy miért is lett középsõ védõ. Õ szerezte a legtöbb labdát a mérkõzésen, szám szerint hetet, azonban passzai és átadásai botrányosak voltak, amivel a támadásépítéseket igencsak hátráltatta. Nem az õ hibája ez, hiszen nem a saját pozíciójában szerepel, õ minden tõle telhetõt megtesz.
Az olvasók értékelése: 3,2

Isco (5,5)
Ha a középpálya kreatív részét vizsgáljuk, akkor Isco nyújtotta a legjobb teljesítményt. Az õ nevéhez fûzõdik a legtöbb kulcspassz, ráadásul átadásainak 95 százaléka pontos is volt. Akadt néhány nagyon szép meglátása, melyekbõl komoly veszély alakult ki a hazaiak kapujánál, azonban ennél bõven több van benne is.
Az olvasók értékelése: 4,5

James Rodríguez (5,5)
Csak a gólpasszának köszönheti, hogy Iscóval azonos pontszámot kap. Az elmúlt hetekben mutatott teljesítménye alapján mindenki jogosan várta tõle azt, hogy a karmester szerepét magára vállalja, azonban ez tegnap este nem sikerült. Õ adta el a legtöbb labdát, ami azért esetében elég meglepõ. Emellett kihagyott egy óriási helyzetet, igaz, nem volt szerencséje, de ha fejese bemegy, sok mindne másképp alakulhatott volna. Ha…
Az olvasók értékelése: 5,4

Gareth Bale (1)
Annyit vagyok hajlandó írni róla, amennyit õ tett a csapat teljesítményéhez: 
Az olvasók értékelése: 2,8

Cristiano Ronaldo (4)
A gólján kívül túl sokat nem tudott hozzátenni a játékhoz, azonban egy alkalommal jó helyen volt, ami a végelszámolásnál még rengeteget érhet. Kevés labda jutott el hozzá, de azért elvártam volna, hogy egy kicsit többet vállaljon.
Az olvasók értékelése: 5,6

Cserejátékosok

Javier Hernández (4)
A világot ezúttal õ sem tudta megváltani. Ha rajtam múlna, a kezdõcsapat tagja lett volna.
Az olvasók értékelése: 4,9

Jesé (-)
Öt perc, három labdaérintés. Ezért nem jár keksz.

Edzõi értékelés

Carlo Ancelotti (2)
Változtatott a formáción, klasszikus támadó nélkül küldte pályára a csapatát. Ez volt a legrosszabb döntése tegnap este, hiszen így sem Ronaldo, sem Bale nem tudott igazán élni. Sergio Ramos szerepére már mindenki számított, és bár elég kevés lehetõsége van azon a poszton Modric hiányában (lehetõsége van, de használható nem sok), kiszámítható volt a húzása, ami nem is jött be. Az õ számlájára írható a csapat ötlettelen, ívelgetésekkel teli játéka is, ami egy olasz csapat ellen, ahol a védekezésen igen nagy hangsúly van, elég gyenge próbálkozás. De hát ezt tudnia kellene… Kíváncsian várom, mit húz elõ a kalapból egy hét múlva.
Az olvasók értékelése: 3,6

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK