Allegri: Nincs okunk nem hinni abban, hogy sikerülhet

Ancelotti és James az egyik, Allegri és Buffon a másik oldal képviselõjeként adott interjút a sajtó képviselõinek a Real Madrid - Juventus mérkõzés elõtt. Az olaszok bizakodóak, ígéretük szerint nem csak a védekezésre koncentrálnak majd, mivel azt öngyilkos taktikának gondolják a Bernabéuban.

Allegri:
Tervez taktikai változtatásokat, mint ahogy az elsõ meccsen Sturaro esetében? Játszani fog Pogba?
Sturaro játszatása gyõztes ötlet volt. Pogba jól van, valószínûleg az elsõ perctõl a pályán lesz.

Hogy foglalná össze Tévez szerepét a Juvénál?
A Juventust képviseli, a világ futballjának pedig egy különleges labdarúgót adott. Öröm nézni a játékát. Ebben az idényben remekül teljesít, jó meccseket játszott és gólokat lõtt a BL-ben, amire nagy szükségünk van.

Változtat a Juve a védekezésén a Bernabéuban?
Úgy védekezünk majd, mint általában. Nehéz elképzelni, hogy 0-0 legyen a meccs, de szenvedni fogunk, ahogy Torinóban is. A Madrid általában betalál, ahogy mi is, szóval érdekes meccs lesz. Nem játszhatunk olyan meccset, mint az odavágó volt, mivel az lehetetlen lenne. Továbbá a Madrid otthon játszik.

Hogy készül az ilyen mérkõzésekre?
Motivációs szempontból ezek a meccsek megoldják saját magukat. Taktikai szemmel nézve az elmúlt egy hétben változtattam néhány apróságot. Egy nagyon magas szintû, nyugodt meccset kell játszanunk, mivel ha nyugodtak vagyunk, jobban teljesítünk. Technikai szempontból kiváló meccset kell játszanunk, bátornak kell lennünk. 95 percre vagyunk Berlintõl. Nem látom okát, hogy ne higgyünk abban, hogy odaérhetünk. Itt vagyunk, szóval küzdenünk kell érte.

Mit gondol Cristiano és Messi szintjérõl?
Nem volt szerencsém edzeni õket. Nagyszerûek a pályán, képesek az egész csapatot a hátukon vinni. Egyértelmû, hogy az Aranylabda is inkább függ a csapatok sikereitõl.

Ki aludt jobban? Ön vagy Ancelotti?
Ma biztosan aludni fogok. Holnap már kevesebbet. Remélem, hogy a kispadon azért nem alszom el. (nevet) Ez egyébként karakter kérdése. Fontos meccs lesz, a BL elõdöntõje. Csúcsformában kell lennünk ezeken a meccseken, nem gondolhatunk csak a védekezésre. Minél többet van nálunk a labda, annál kevesebb esélyük lesz betalálni. Nagyszerû játékosok ellen játszunk, akik hihetetlen gyorsan kivégeznek bárkit.

Milyennek látja Morata jelenlegi idényét?
Õ egy olyan srác, aki sokat fejlõdött. Folyamatos játéklehetõséget kapott. Elõször megsérült, ami sokba került neki, de onnantól kezdve fizikálisan sokat fejlõdött. Most már sokkal felelõsségteljesebben támad. A fiatal játékosoknak ezt a lépést kell megtenniük, ahogy sokan mások is megtették már a Juvénál.

Izgatott?
Teljesen normális, hogy a BL elõdöntõjében van nyomás és összpontosítás. Amikor elkezdesz edzõként dolgozni, az álmod a BL megnyerése. Nincs két egyforma meccse. Ezt nem szabad hangoztatnunk, de minden edzõ ezen az úton akar járni, én pedig remélem, hogy komoly eredményt érünk el.

Mit gondol az elsõ meccs statisztikáiról?
Azok csak statisztikák. Még van hátra 95 hosszú perc.

Mi lesz Vidal szerepe?
Sokat játszott középpályán, több poszton is bevethetõ. Ha Pogba játszik, akkor õ egy kicsit feljebb kerül. A Madridnak nyernie kell. Nem gondolom, hogy túl sok területet hagyhatunk nekik. Rendkívül kiegyensúlyozottnak kell lennünk.

Kockázatos Pogbát az elsõ perctõl játszatni?
Õ egy különleges, fontos játékos. Holnap érett játékkal megmutathatja, hogy mennyit ér.

Buffon:
A Bernabéuban jellemzõ formájáról:
Jó társaságban vagyok, nem egyedül. Sok csapat veszített már a Bernabéuban, nem csak az enyém. A kapus szerepe mindig annyiban merül ki, hogy ne kapjon gólt. A környezettõl függetlenül a csapat olyan támadóerõvel rendelkezik, hogy ha csak védekeznénk, akkor komoly problémáink lennének. A számok nem hazudnak, a Madrid mindig betalál a Bernabéuban. Okosan kell játszanunk.

Mit gondolsz a Casillas felé irányuló füttyszóról?
Nem tanácsolok neki semmit. Ez egy személyes dolog. Nem szívesen látom, hogy tüntetnek ellene. Ez a srác 20 éve viseli a Real Madrid mezét. Egyértelmû, hogy sokat kapott a klubtól, de rengeteget is adott nekik. Egyes ikonok nem érdemelnek ilyen bánásmódot.

Mennyire fontos a Juve számára Tévez?
Nagyon temperamentumos játékos, inspirálja a csapatot. Megérti, hogy a csapatnak mire van szüksége, igazi profi.

Milyen hangulatban van a Juve?
Már túlteljesítettük a várakozásokat. A meccsrõl annyit, hogy ha 90 perc választ el a döntõtõl, ami nagyszerû, attól még ott az esély arra, hogy veszítesz. Bennünk van a vágy, hogy elérjük ezt az álmot és bejussunk a döntõbe.

Mit jelentene az számodra, hogy visszatérnél Berlinbe a 2006-os világbajnokság után?
9 év telt el azóta, akkor 28 éves voltam. Most sokkal érettebb vagyok. Azt mondják, hogy ez segít bizonyos események megélésében.

Mit gondolsz arról, hogy akár tizenegyesek is dönthetnek?
Ez egy olyan meccs lesz, ahol minden játékosnak, beleértve a kapusokat is, fizikálisan és fejben is meg kell mutatnia az erejét. Ha tizenegyesekre kerül sor, akkor Casillas és én is nagyszerû munkát végzünk majd. Mindkettõnknek volt szerencséje fontos meccseket és nagy pillanatokat átélni nagy csapatokkal. A tizenegyesek kivédése egyfajta köszönet a többieknek az elvégzett munkáért.

Segít nektek az, hogy Pogba felépült?
Meglesz a lehetõségünk, hogy változtassunk mérkõzés közben. Ha 60-70 percet magas szinten teljesít, akkor meg tudjuk oldani a helyzetet.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK