Egytõl egyig: Espanyol – Real Madrid

A Real Madrid 4-1-es sikert aratott Barcelonában, azonban a nagyobb barcelonai alakulat eközben gyõzni tudott Madridban, így immár biztos, hogy Ancelotti fiai idén trófea nélkül maradnak a három legnagyobb sorozatot figyelembe véve. Ennek ellenére ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és Carlo teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
A nézhetetlen elsõ félidõ után konstatáltam, hogy ezúttal sem emelt fõvel búcsúzunk a már borítékolhatóan elbukott ligától. Szerencsére a második játékrész második felében a srácok rájöttek arra, hogy ez így nem jó, és virítani kellene valamit, de nagyon gyorsan. A hét pont pontosan ezért jár, hiszen nem lehet könnyû ilyen helyzetben motiváltnak lenni, azonban volt annyi akarat Ancelotti fiaiban, hogy méltó búcsút vegyenek az idénytõl. Remélem, hogy az utolsó bajnokin is hasonlóképp gondolkodnak majd a fiúk (ha nem, azt is meg lehet érteni, én is szeretném, hogy vége legyen már ennek a felemás szezonnak). A mérkõzésen egyébként ismét kirajzolódott, hogy mennyire hiányzik egy kissé védekezõbb felfogású középpályás a csapatból. A védelem néhány megingástól eltekintve jól teljesített, a támadásért felelõs BBC pedig leginkább csak egy C volt tegnap este. A Barcelona gyõzelmét követõen azonban csak egyetlen dolognak örülhetünk igazán, mégpedig a portugál gólgép mesterhármasának, aki így négy góllal vezeti a góllövõlistát Leo Messi elõtt.

Az olvasók osztályzata: 7,01

Espanyol (4)
Sok támadást vezettek, 15 kapura lövésig jutottak, igaz, csak háromszor sikerült eltalálniuk Navas kapuját. Az elsõ játékrészben kétségkívül õk akarták jobban a gyõzelmet, pedig igazából számukra sem bírt túl nagy téttel a találkozó, hiszen az Európa-ligáról már rég lecsúsztak. A második félidõben azonban elfáradtak, így egyéni, valamint csapatszintû hibákat is vétve három gólt kaptak madridi ellenfelüktõl.

Az olvasók osztályzata: 5,08

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (10)
Három gól és egy gólpassz. Van még kérdés? Bár játékban sokkal többre képes, mégis elévülhetetlen érdemei voltak a gyõzelem megszerzésében. Egy újabb mesterhármas tehát a neve mellett, amely valószínûleg egy újabb Aranycipõt is eredményez majd. 

Az olvasók osztályzata: 8,65

Keylor Navas (4)
A kötelezõt fogta kivétel nélkül, azonban egy bõdületes hibát vétett, aminek köszönhetõen a hazaiak kiegyenlíthettek. Egy teljesen ártalmatlan szituációban, amikor elég lett volna elrúgni a labdát, amerre csak lát, õ valamiért dédelgetni szerette volna a játékszert, ki tudja miért… Ettõl még nem lett rossz, vagy rosszabb kapus.

Az olvasók osztályzata: 5,17

Daniel Carvajal (7,5)
Jó mérkõzést játszott, jelezte Ancelotti felé, hogy nem adja olcsón helyét a frissen igazolt Danilónak. Hat alkalommal szerzett labdát, próbálta kivenni részét a támadásokból, nagyon harcos volt a pályán töltött ideje alatt. A második játékrészben talán összeszedett egy kisebb sérülést, reméljük, semmi komoly.

Az olvasók osztályzata: 6,56

Pepe (7,5)
A Juventus elleni mérkõzést követõen visszatért a kezdõcsapatba és igen tetszetõs teljesítményt nyújtott. Igaz, hogy néha ráfért volna egy-egy szem Andaxin, azonban a védõmunkájára nem lehet panaszunk.  Négy alkalommal szerelt, háromszor szabadított fel a kapu elõterében, ráadásul a csapat elsõ góljában is közremûködött, hiszen tõle indult az egész támadás.

Az olvasók osztályzata: 6,34

Raphael Varane (8)
Nagyon nyugodt volt, igaz, ezt már megszokhattuk tõle. Szinte az összes fejpárbajt megnyerte hátul. Mindemellett hét alkalommal szerzett labdát, valamint kilencszer tisztázott a kapu elõterében. Újabb nagyszerû performansz a francia védõtõl. Nem lepõdnék meg, ha a következõ idényben már állandó tagja lenne a Real Madrid védelmének.

Az olvasók osztályzata: 7,03

Marcelo (8)
Ramos és Iker távollétében õ viselhette a kapitányi karszalagot, és azt kell mondani, hogy ehhez méltóan teljesített. A csapat egyik legjobbja volt, a tõle megszokott fáradhatatlan robotolás végigkísérte az egész mérkõzést. Ezúttal a védekezésére sem lehet panasz. Teljesítményét egy bõdületes góllal koronázta meg.

Az olvasók osztályzata: 7,69

Toni Kroos (6,5)
Csak a szokásos. A német ismét 90 százalék fölötti passzmutatót tudhat magáénak, megpróbálta legjobb tudása szerint mozgatni a csapatot. Elcsépelt ugyan, de még mindig hiányzik középpályás társa, akivel együtt ellenállhatatlan teljesítményre képesek. Fontos megemlíteni, hogy talán most szerezte a legtöbb labdát középen, szám szerint nyolcat, ami a játékstílusát tekintve elismerésre méltó.

Az olvasók osztályzata: 6,89

Isco (6)
Voltak nagyon szép megmozdulásai, azonban ennél sokkal többre is képes. Igaz, hogy besegített a középpályás védekezésbe, hiszen hat alkalommal is labdát csent az ellenféltõl, azonban az, hogy nulla kulcspassz álljon a neve mellett, igencsak szokatlan.

Az olvasók osztályzata: 6,64

James Rodríguez (6,5)
Halványan kezdte a mérkõzést, pontatlan volt, több labdát is elveszített, azonban ahogy telt az idõ, egyre inkább felvette a mérkõzés iramát. Volt már ennél jobb meccse az elmúlt hetekben, azonban a kreatív szekció egyik legjobbja volt, még így is. Teljesítményének csúcspontja a Cristianónak adott gólpassza volt.

Az olvasók osztályzata: 6,89

Gareth Bale (-)
Kiakadt a számláló. A tõle idén megszokott magas színvonalat hozta. Nézzük a jó oldalát, nem tette túl magasra a lécet ebben a szezonban, jövõre ezt könnyû lesz megugrani.

Az olvasók osztályzata: 5,45

Karim Benzema (5)
Még mindig nem az igazi a sérülésbõl felépülõ francia, ám egy gólpasszal így is hozzájárult csapata gyõzelméhez. Próbálta kivenni részét az összjátékokból, azonban ezúttal ez nem a leghatékonyabb módon valósult meg. Volt és még lesz is ennél sokkal jobb teljesítmény Benztõl.

Az olvasók osztályzata: 6,04

Cserejátékosok

Chicharito, Illarramendi és Nacho az Ancelotti esetében megszokottnál hamarabb érkeztek, azonban egyikük sem tudta befolyásolni a játék képét vagy a mérkõzés kimenetelét. Talán Chicharitót kell kiemelni, aki egy fél gólpasszal hozzájárult a végeredményhez, hiszen õt szerelték Ronaldo második gólja elõtt.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…