Benítez: Azt akarom, hogy a Real Madrid újra az igazi Real Madrid legyen

Az Ausztráliában töltött felkészülés második napja után Rafa Benítez adott interjút a Realmadrid TV-nek. Beszélt az elsõ benyomásairól a blancók szezon elõtti túrájával kapcsolatban, de elárulta azt is, hogy mik a csapat céljai az elõszezonban.

Iker Casillas oly sok év után elhagyta a csapatot…
Iker egy élõ legenda a Real Madridnál és a klub történetének legjobb kapusa is egyben. Mindannyian tudjuk, milyen sokat jelent õ a csapatnak. Úgy döntött, hogy elmegy, és máshol folytatja pályafutását. Edzõként tiszteletben tartom a döntését és a legjobbakat kívánom neki. Biztos vagyok benne, hogy minden madridista megõrzi õt a szívében és innen kívánok neki még nagyon sok sikert. Remélem, hogy minden jól alakul majd számára és élvezni fogja a munkát egy nagyszerû város nagyszerû klubjában. Nem nagyon lehet mit mondani, csak tiszteletemet és elismerésemet tudom kifejezni irányába.

Ami a csapatot illeti, Cristiano Ronaldo csatlakozott a többiekhez. Milyennek tûnt?
Õ egy kulcsfontosságú játékos számunkra. Nagyszerû, hogy együtt a csapat. Azáltal, hogy találkozunk és megosztjuk egymással a gondolatainkat, képesek leszünk fejlõdni a csapat dinamikáját tekintve és jobban megismerhetjük õt. Így kihozhatjuk belõle a legjobbat és a csapat profitálhat a legtöbbet abból, amit õ ad nekünk.

Folynak az edzések Melbourne-ben. Ez az elsõ alkalom, hogy a Real Madrid Ausztráliába látogatott. Mik az ön benyomásai?
Mindenki nagyon pozitív. A klíma ellenére ez egy csodálatos hely. Habár, mivel Angliában is voltam már edzõ, így szeretem, ha alacsony a fû. A sportnak és a kemény munkának nagy kultúrája van. Most jó lehetõségünk van arra, hogy több idõt töltsünk együtt a pályán. A játékosok megmutathatják az intenzitásukat és munkához való hozzáállásukat. Az a cél, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.

Ezek a napok a kemény munkáról és a csapat hajtásáról szólnak.
Az elõszezonban sokat kell dolgozni, meg kell ismernünk egymást, és mondhatom, hogy nagyon jó formában vagyunk. Itt nincs olyan nagy forróság, mint máshol az év ezen idõszakában, ez pedig lehetõséget ad arra, hogy igazán keményen dolgozzunk. Nagyon nagy segítség számunkra, hogy a pálya remek állapotban, ez hozzájárul a gyors labdajáratáshoz és lehetõvé teszi, hogy meglegyen az az intenzitás, amellyel szeretnénk dolgozni.

Melyek az elõszezon céljai?
Meg akarjuk ismerni egymást a játékosokkal és egy olyan játékstílust szeretnénk kitalálni, ami illik a Real Madridhoz. A most együtt töltött idõ nagy segítség ehhez.

Az elõszezon végére mit vár a csapattól?
Azt akarom, hogy a Real Madrid újra az igazi Real Madrid legyen. Azt akarom, hogy olyan csapat legyünk, amelyik minden alkalommal gyõzni megy ki a pályára. Egy kezdeményezõ, magabiztos csapatot akarok, amelynek támadásai olyan hatásosak, mint az elmúlt években, a védelem pedig valamivel jobb. Egyensúlyt akarok, amivel még több meccset tudunk nyerni, így nagyobb esélyünk lesz trófeák megszerzésére.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK