Pepe: Ugyanolyan lelkes vagyok, mint az elsõ napomon

Pepe kilencedik idényét kezdi meg a Real Madriddal, de nem ebbõl az alkalomból adott most interjút a Realmadrid TV-nek. A minap 2017-ig hosszabbította meg a szerzõdését, amivel biztosítva van, hogy két évig még élvezhetjük a játékát.

Gratulálok, Pepe.
Nagyon köszönöm. Igazán izgatott vagyok most, hogy aláírtam ezt a szerzõdéshosszabbítást 2017-ig a klubbal, amelyet annyira szeretek. Ha majd kifutok a pályára és játszom, a szurkolók számíthatnak rá, hogy mindent bele fogok adni, hogy segítsem a csapattársaimat és a klubot. Ez a legfontosabb dolog. 

Boldognak tûnsz.
Nagyon elégedett vagyok, mivel a célom az volt, hogy a Real Madridban maradjak, ez a szerzõdéshosszabbítás pedig azt jelenti, hogy ez megvalósulhat. Mielõtt csatlakoztam a Real Madridhoz, arról álmodtam, hogy ebben a klubban leszek, amikor pedig aláírtam a szerzõdésemet, akkor az volt a legjobb dolog, ami a karrieremben történhetett velem. Ennek a hosszabbításnak köszönhetõen továbbra is hatalmas büszkeséggel és szenvedéllyel viselhetem ezt a mezt. 

Mit jelent számodra az, hogy napról napra megtapasztalhatod, milyen a Real Madrid játékosának lenni?
Számomra ez jelent mindent. A szellemiség, az alázat, a kemény munka, az összetartás… Rengeteget tanultam az itt töltött idõ alatt. Ez a klub adott nekem mindent, én pedig remélem, hogy 2017-ig sokat adhatok a szurkolóknak. Mindannyian azt akarjuk, hogy a Real Madrid a lehetõ legsikeresebb legyen.

Már nagyon régóta a klub játékosa vagy. Mit érzel most, ha magadra húzod a Real Madrid mezét?
Játékosként igazán kiváltságosnak érzem magam, mivel teljesen tisztában vagyok a klub jelentõségével. Minden focista itt akar lenni, mivel ez a világ legnagyobb és legcsillogóbb klubja. Ugyanazt a vágyat és elszántságot érzem, mint amikor megérkeztem. Amikor kisétálsz a Bernabéu gyepére és hallod téged támogató szurkolókat, az óriási.

A kilencedik idényedet kezded meg a klubnál, már a klub történelmének része vagy.
Nagyon szerencsés vagyok, hogy én is megtehettem a magamét a klubnál. Mindent ettõl a klubtól kaptam, mindig itt akartam játszani. A kilencedik idényemet kezdem, és remélem, hogy az eddigiekhez hasonlóan most is sok örömet okozhatunk a szurkolóknak.

Emlékszel még, hogy milyen volt ide igazolni?
Ez olyan dolog, amit nem felejtesz el. A Real Madrid mindig az elsõ számú opció volt számomra, mivel már kiskorom óta itt akartam játszani. Az, hogy a Real Madridban játsszak, mindig az egyik célom volt, ha pedig megérkezik a hívás a klubtól, akkor átjár a beteljesülés érzése. Egy játékossal nem történhet nagyobb dolog, mint hogy egy olyan klub, mint a Real Madrid, bejelentkezik érte.

Ha választanod kellene egy kedvenc pillanatot, akkor melyik lenne az?
Nagyon sok van, mindegyik nagyon fontos a maga módján. Mindenki nagyon várta a Tizediket, ez pedig mindünknek egy egyedülálló pillanat volt, mivel a játékosok, a klub és a szurkolók számára is nagyon fontos volt, hogy elsõ klubként érjük el ezt a számot.

Érzed a szurkolók szeretetét?
Igen, és nagyon köszönöm ezt nekik. Rengeteg szeretet és bátorságot kaptam tõlük, hogy folytassam a harcot. A legnehezebb pillanatokban bátorítottak a folytatásra, ez pedig segít nekünk, hogy bármivel képesek legyünk megbirkózni.

Milyen vagy az öltözõben?
Olyasvalaki, aki mindenkinek segít. Úgy bánok az emberekkel, ahogy én is szeretném, hogy velem bánjanak.

Hogy sikerül fenntartani az állandóságot, amit láthattunk tõled a Real Madridban?
Úgy, hogy ugyanolyan lelkes vagyok, mint az elsõ napomon. Az, hogy itt lehetek, egy kiváltság, ezért pedig minden egyes edzésen a maximumot kell nyújtanom. Mindig a javulásra kell törekednünk, hiszen mindig van hova fejlõdni. Így kell gondolkodni és próbálkozni kell.

Milyen benyomásaid vannak Rafa Benítez elsõ heteirõl?
Nagyon jók. Õ egy olyan edzõ, aki keményen dolgozik és szereti, ha a csapata minden egyes labdáért megküzd. Még mindig készülünk a bajnoki rajtra, de biztos vagyok benne, hogy nagyszerû formában leszünk az elsõ meccsre.

Mit tudsz mondani a keret új tagjairól?
Danilo könnyedén beilleszkedett. Mateo kiváló tehetség, a többiek pedig már tudják, hogy mit jelent ezt a mezt viselni. Sok szerencsét kívánok nekik ahhoz, hogy a következõ egy sikeres idényük legyen.

Mit várhatunk ettõl az idénytõl?
A klub nagysága maga után vonja, hogy a szurkolók elvárják tõlünk, hogy minden trófeáért harcban legyünk. Alázattal és az ellenfeleink tiszteletével kell harcba szállnunk, mivel kiváló csapatokról beszélünk. Nem lesz könnyû dolgunk, de az alázattal és a kemény munkával, amit a pályán mutatunk majd, sok sikeres pillanatot élvezhetünk.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK