Jonathan Barnett: Bale a Real Madridból fog visszavonulni

Gareth Bale sosem állt közel ahhoz, hogy a Manchester Unitedbe igazoljon, karrierje hátralévõ részét pedig a Real Madridban akarja tölteni, mondta a játékos ügynöke.

Jonathan Barnett kinevette a feltételezést, hogy a Unitednek lehetõsége volt a világ (bizonyos források szerint) legdrágább játékosát leigazolni ezen a nyáron, majd elmondta, egy ilyen váltás gondolata még csak fel sem merült soha. 

„Nem. Egyáltalán nem.” – mondta Barnett egy futballal kapcsolatos eseményen, miután azzal viccelõdött, hogy „jövõ csütörtökön” Bale a Unidetbe igazol. 

„Úgy gondolom, hogy nagyon boldog a Real Madridban, ahol remélhetõleg karrierje hátralévõ részét tölti” – tette hozzá, megerõsítve, hogy Bale egyáltalán nem akarja elhagyni a spanyol óriást. „Szeret ott lenni, jól alakulnak a dolgai.” 

Barnett, aki két évvel ezelõtt Bale 86 millió fontos átigazolását is tárgyalta, azt jósolja, hogy a világrekordnak számító átigazolási összeg „belátható idõn belül” nem kerül túlszárnyalásra. „El fog tartani egy darabig, amíg valaki megdönti ezt a rekordot” – mondta. 

A futballvilág egyik legelismertebb ügynökét egyébként megkérdezték De Gea ügyérõl is.  „Ez egy katyvasz.” – mondta. „Nem gondolom, hogy ördögtõl való lenne, egyszerûen valaki elkövetett egy buta hibát. Nem tudom, hogy kit kellene hibáztatni, de nyilvánvaló, hogy nem a játékost.” 

Barnett beszélt még az európai topcsapatok és a többi együttes között egyre inkább növekedõ pénzügyi szakadékról. Amikor megkérdezték a gazdag és szegény klubok közötti különbségrõl, elmondta: „Ennek így kell lennie. Ott a Manchester United, akik 80.000 olyan ember elõtt játszanak, akik a világ legjobbjait akarják látni. Ha a Hartlepoolt berakod ugyanebbe a stadionba, senki nem fog elmenni, hogy megnézze õket.” 

Az ügynök továbbment és kritizálta a jelenlegi átigazolási rendszert, majd az átigazolási idõszakok eltörlését, és egész évben nyitva álló piacot javasolt. „Ezek az emberek, akik a szabályokat hozzák – ami szerintem egyébként teljesen illegális – nem tudják, hogy mirõl beszélnek.” – mondta. „A FIFA elolvassa a címlapokat és azt hiszi, hogy a legfõbb dolgunk annyi, hogy kialkudjunk egy üzletet a klubnak. Nem tudom, hogy kiknek hozták ezeket a szabályokat, de biztosan nem az ügynököknek, hiszen fogalmuk sincs, hogy mit csinálunk a megélhetésünkért.”

Forrás: Telegraph
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK