Egytõl egyig: Real Madrid – Málaga

Nem sikerült legyõzni hazai pályán a Málagát, így Rafa Benítez csapata mindössze néhány napig lehetett csak listavezetõ a bajnokságban. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a játékosok és a csapatok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6)
Hiába a rengeteg helyzet, ha nem sikerül gólra váltani… A Málaga betömörült a saját térfelére, amivel lényegesen megnehezítette a hazaiak dolgát, akik látszólag teljesen ötlettelenül próbáltak rohamozni. Hiányoltam a középpálya igazi támogatását, egy-két távoli lövést, illetve egy kicsit több kreativitást, azonban nem lehet azt mondani, hogy szörnyû teljesítmény lett volna. Rettentõen nehéz egy ilyen taktikát választó csapat ellen játszani, fõleg úgy, ha tényleg semmi sem sikerül, ráadásul a Bilbao elleni mérkõzés is nagyon sokat kivett a hazaiakból, azonban utóbbi nem lehet mentség egy Real Madridnál. Ami biztos, hogy ha tegnap 180 percen át játsszák a mérkõzést, akkor sem szereztünk volna gólt. Olyan helyzetek maradtak ki, amelyek tízbõl tízszer bemennek. Fortuna nem állt mellettünk, 31 lövésbõl egyet sem sikerült gólra váltani, viszont reménykedjünk, hogy ami most a lábakban maradt, az majd jövõ héten a Vicente Calderónban zörgeti meg a hálót.  
Az olvasók értékelése: 5,2

Málaga (4)
Nyomdafestéket nem tûrõ szavakkal is tudnám illetni azokat a csapatokat, amelyek ennyi „elképzeléssel” lépnek pályára. A céljukat elérték, hiszen az egy pontot megszerezték. Jól jellemzi az idei teljesítményüket és felfogásukat, hogy hat forduló után nincs lõtt góljuk, valamint csak hármat kaptak. Azért viszont tegyük össze a kezünket, hogy az agyatlan belépõiknek nem lett komolyabb következménye.
Az olvasók értékelése: 5,4

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Keylor Navas (9)
Ismét több, bravúros védést mutatott be, amivel egy pontot szerzett csapatának. Nagyszerûen élt együtt a játékkal, ráadásul egy újabb gól nélküli meccs került fel a neve mellé. Kétségkívül övé a legjobb egyéni teljesítmény tegnapról, ami azért sok mindent elárul.
Az olvasók értékelése: 8,3

Dani Carvajal (7)
Az elsõ félidõben kevésbé volt aktív, de a második játékrészben nagyon együtt élt a támadásokkal. Több veszélyes középre tett labdája is volt, nem rajta múlt, hogy azok közül egyet sem sikerült gólra váltani. Mindemellett a védekezõ feladatait is szinte hibátlanul látta el, hat labdát szerzett, ennél pedig nem volt jobb teljesítmény tegnap.
Az olvasók értékelése: 6

Raphael Varane (6,5)
Több hibája is volt, igazán meggyûlt a baja Amrabattal, bár az esetek nagy többségében jól látta el feladatát. Még mindig az az ember érzése, hogy kell mellé egy tapasztalt védõ, mert úgy sokkal jobb teljesítményre képes. Idõvel azonban meg kell tanulnia irányítani a védelmet, hiszen már több mint 100 tétmeccs van a lábában.
Az olvasók értékelése: 6,3

Nacho (4)
Eddig amikor lehetõséget kapott, nem igazán kellett csalódnunk, a kötelezõt mindig hozta, képes volt megbízható teljesítményre. Tegnap azonban nagyon gyenge napja volt, a második félidõben több hibája is akadt, amibõl komoly helyzet alakult ki. Könnyen elúszhatott volna rajta a meccs. Õszintén megmondom, hogy nagyon nyugtalan leszek, ha nem épül fel Ramos az Atlético elleni mérkõzésre, hiszen a tavalyi, 4-0-s meccsen szintén a Nacho-Varane páros „takarított”.
Az olvasók értékelése: 4,6

Marcelo (7)
A csapat egyik legaktívabb, legtöbbet mozgó játékosa volt a brazil, aki folyamatosan részt vett a támadásokban, de rendre visszaért védekezni is, amit Amrabat egy csodálatos pofonnal hálált meg. Négy kulcspassza is volt, ami az egyik legjobb teljesítmény hazai oldalon. Nem rajta múlt…
Az olvasók értékelése: 6,2

Toni Kroos (3)
Ez az idény eddig arról szól, hogy rendre alulmúlja magát a német középpályás. Talán az eddigi leggyengébb mérkõzést játszotta a Real Madrid mezében, hiába övé a legtöbb passz, hiába volt ezek nagy része pontos, nagyon gyenge meccset tudhat magáénak. Teljesen fásultnak tûnt, meg lehetett volna operálni játék közben. Az ellenfél játékosai is rendre megelõzték. Ennél sokkal több kell.
Az olvasók értékelése: 5

Luka Modric (6)
Hét közben zseniálisan játszott, tegnap viszont mintha rajta is érzõdött volna a szerdai teljesítmény. Bár sokkal jobb volt, mint német társa, mégsem tudott eleget hozzátenni a játékhoz, ami miatt olyan érzése volt az embernek, hogy valami nagyon hiányzik a középpályáról. Luka négy kulcspasszával próbált ugyan gólt lövetni a srácokkal, azonban hiányoltam tõle az átlövéseket, amik nagyon hasznosak lehettek volna egy ilyen védelemmel szemben. Az utolsó pillanatokban kiosztott egy gólpasszt, amivel mennybe mehetett volna, azonban a játékvezetõ – aki valószínûleg elfelejtette behelyezni a kontaktlencséjét – les címén érvénytelenítette a találatot.
Az olvasók értékelése: 6,2

Isco (5,5)
Ez nem az a meccs volt… Rengeteget futott, hajtott, több lövéssel is próbálkozott, azonban semmi sem jött össze neki. Egy gólpasszt majdnem összehozott, azonban Cristiano lövését bravúrral vágta ki a védõ az ötösön belül. Mindemellett talán az egyik legjobb teljesítmény az övé a támadók közül…
Az olvasók értékelése: 5,3

Cristiano Ronaldo (4)
Próbálkozott becsülettel, azonban nagy akarásnak… 14-szer veszélyeztette a kaput, azonban egyszer sem sikerült betalálnia. Öt méterrõl sem sikerült a hálóba fejelnie, lövéseinek nagy része elkerülte a kaput. Azért egy olyan játékosnak, mint õ, ennyi helyzetbõl legalább egyet illett volna kihasználni. Továbbra is csak egy bajnokin sikerült gólt szereznie, de gondolom, az Atléticóra tartalékol.
Az olvasók értékelése: 4,8

Jesé Rodríguez (4)
Bár sokan szidtátok a kommentekben a meccset követõ poszt alatt, mégis õ volt az egyik, aki a legközelebb járt a gólhoz. Két veszélyes lövése is volt, valamint három kulcspassz is fûzõdik a nevéhez. A sebességével nincs gond, azonban sokkal bátrabbnak kell lennie az egy az egy elleni szituációkban. Kicsit sem hiányzott most neki ez a sérülés, de ha hinni lehet a híreknek, akkor nem komoly. Játékpercekre van szüksége, ha jönnek majd a gólok, akkor az önbizalma is sokkal nagyobb lesz.
Az olvasók értékelése: 4,7

Karim Benzema  (4)
Volt néhány szép kényszerítõje a társakkal, illetve három kaput eltaláló lövése, de azért megoldhatatlan feladat elé nem állította a védõket. Nem volt egyszerû helyzetben, hiszen nagyjából hat védõ állt körülötte kis területen a Málaga támadószellemének köszönhetõen.
Az olvasók értékelése: 5,1

Cserejátékosok

Mateo Kovacic (4)
Jesé helyett érkezett, azonban nem tudott se többet, se kevesebbet hozzátenni a játékhoz.
Az olvasók értékelése: 5,6

Edzõi teljesítmény

Rafa Benítez (4)
Számíthatott arra, hogy a Málaga ilyen taktikát választ, azonban nem sikerült semmit sem kitalálnia. A „tegyük ki szélre, majd íveljük középre” felfogás nem jött be. Külön nehezményezem, hogy nem használta ki cseréit, pedig egy friss és bizonyítási vággyal fûtött Vázquez vagy Cheryshev talán okozhatott volna meglepetés. Ezt azonban már sosem tudjuk meg.
Az olvasók értékelése: 4,6

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK