Benítez: Modric készen áll a játékra

A Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-mérkõzés elõtt Rafa Benítez, Raphael Varane és Isco álltak a sajtó rendelkezésére. A mester és játékosai elemezték a soron következõ meccset, beszéltek a sérültekrõl és az ellenfélrõl is.

Benítez

Blanc defenzívnek nevezte a Real Madridot: „Támadó csapat vagyunk, kimegyünk a pályára és azért játszunk, hogy gólokat szerezzünk és megnyerjünk minden mérkõzést.”

Modric és Bale: „Modric edzett az elmúlt napokban és itt van velünk, úgy gondoljuk, készen áll. Edzeni fog, aztán meglátjuk. Bale fáradt volt. Érzett egy kis fájdalmat a Levante elleni meccs félidejében, játszani akart, de úgy döntöttünk, hogy pihentetjük. Késõbb kiderült, hogy megsérült. Egy ilyen szintû játékos elvesztése nagyon fontos, de a csapat nélküle is kiállt és megnyerte a meccset.”

PSG: „Egy nagyszerû csapattal találkozunk. Látva a rekordjukat, megmutatták, hogy otthon a legerõsebbek, ráadásul a Bajnokok Ligájában is egyre jobbak évrõl évre. Ez egy izgalmas kihívás számunkra, egy fontos ellenféllel szemben egy fontos városban.”

Jesé: „A Real Madrid játékosainak mindig készen kell állniuk a játékra. Meglátjuk, hogyan teljesít az edzésen.”

Isco Bale helyett: „Holnap dõl el.”

A védekezõ címke: „A Chelsea, a Napoli és a Real Madrid statisztikái a válaszaim erre. Mi szereztük a legtöbb gólt, mi lövünk a legtöbbször kapura, és mi kapunkat vették be a legkevesebbszer. Mindig megpróbálunk betalálni és támadófutballt játszani.”

Egy nap talán a PSG menedzsere lesz: „Egy globális jelentõségû városról és csapatról beszélünk, de jelenleg a világ legnagyobb klubjában vagyok.”

Igazságtalan kritika: „Nézzék meg a számokat. Nagyon látványosak, a sérülések ellenére is. Azt mondják, hogy az eredmények számítanak, de úgy látszik, hogy itt nem.”

A gólok hiánya: „Nálunk van a Real Madrid és Európa legjobb góllövõje. Meg kell tartanunk a labdát, irányítani a meccset és több gólt kell lõnünk, mint õk.”

Labdabirtoklás: „Jó statisztikáink vannak, a labdabirtoklás döntõ jelentõségû lehet, de azt is tudni kell, hogy hogyan irányítsd a meccset labdabirtoklás nélkül.”

Ellentétes stílusok: „Nem tudom, hogy milyen stílusokról beszélsz.”

Cristiano és Ibra: „Ez egy mérkõzés a legjobb játékosokkal. Nem fókuszálhatunk csak egy játékosra, amikor ennyi jó labdarúgó van a pályán.”

Casemiro: „Lenyûgözött engem, tanulni akar és minden mérkõzésen belead mindent. Nagyon jó játékos, talán játszik majd.”

Erõpróba: „A csapat még fejlõdési fázisban van és szerencsére jól mennek a dolgok. Ha ehhez még hozzáadsz három vagy négy olyan játékost, akik nincsenek most itt, akkor még jobban fogunk fejlõdni.”

Varane

Védekezõ felfogású Madrid: „Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de engem csak az érdekel, hogy a holnapi meccsrõl beszéljünk.”

Sérültek: „Az a célunk, hogy minden trófeáért harcban legyünk. Sajnos van néhány fontos hiányzónk, de meg kell nyernünk a meccseinket, ezen pedig nem változtatnak a sérülések.”

Egy csapat, amely tartani akarja a labdát egy olyan ellen, amelyik nem: „Mindkét csapat ezt akarja. A labdatartás lehetõvé teszi a helyzetek kialakítását és a gólok szerzését.”

Kulcsjátékosok hiánya: „Bárcsak mindannyian itt lennének. A körülmények azonban nem változtatnak a filozófiánkon.”

Célok: „Szeretnénk a legjobb 16 közé jutni, ha pedig ezt a csoport élén érjük el, az még jobb. A célunk a gyõzelem, mindig csak a gyõzelem. Meg akarjuk tartani a labdát, valamint egyénileg és csapatként is büntetni a PSG-t. A legfontosabb, hogy irányítsuk a meccset.”

A PSG, mint favorit: „Azért jöttünk ide, hogy veszélyt teremtsünk és megnyerjük a mérkõzést, a PSG-ben rejlõ potenciál ellenére. A meccset apró részletek döntik majd el, és az, hogy ki hibázik kevesebbet.”

A PSG csapatáról: „Sokat fejlõdtek. Ott vannak Európa legjobb csapatai között. Minõségi, tapasztalt játékosaik vannak, arra törekszenek, hogy megmutassák, mit tudnak. Úgy gondolom, hogy nagyszerû meccsünk lesz.”

Isco

A mérkõzésrõl: „Az egyik legösszetettebb csapattal találkozunk, nagyszerû játékosaik vannak. Gyors, erõs játékosok, akik képesek befolyásolni egy mérkõzés kimenetelét. Két rendkívül kemény összecsapás lesz, melyek eredményét csak a legapróbb részletek határozzák majd meg. Folytatnunk kell az eddigi munkát, mivel sok gólt szerzünk és nagyon keveset kapunk. A kulcs, hogy ezen az úton maradjunk, egységesen, szilárd védekezéssel és a lehetõ legtöbbet kihozva a támadóerõnkbõl.”

A Parc des Princes hangulata: „A hangulat és a várakozások fokozódnak, amikor egy olyan csapat érkezik, mint a Real Madrid. A szurkolóik mögöttük lesznek, de biztosak vagyunk abban, hogy jó eredményt érünk majd el a saját stílusunkkal. Úgy vélem, kevés gól lesz a meccsen, de remélem, mi szerezzük majd ezeket.”

Rés a PSG páncélján: „Nem vagyok biztos abban, hogy van gyenge pontjuk. Nagyon jó csapatuk van, nagyon erõs, nagyon egységes, de a Real Madriddal találkoznak majd és egy olyan támadósorral, amelyet nagyon nehéz feltartóztatni.”

Cristiano: „Minden edzésen és mérkõzésen leteszi a névjegyét. Egyetlen olyan játékos sem láttam, aki ennyire vágyna a gólszerzésre, mindig ezen dolgozik. Olyan ösztönei vannak, amilyenek csak nagyon kevés embernek, sokat segít nekünk.”

Raúl visszavonulása: „Õ egy legenda, nem csak a Real Madridnál, hanem a világfutballban is a karrierje, a bátorsága, az áldozata és a Real Madrid mezének tisztelete miatt. A pályafutása tele volt sikerekkel.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK