Benítez: Elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével

A Real Madrid 0-0-s döntetlent játszott a PSG otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének aktuális fordulójában. A sérültekkel tûzdelt madridi alakulat tehát egy újabb, kapott gól nélküli mérkõzést tudhat maga mögött.

Benítez:
Mérkõzés utáni érzések: „Meggyõzõdésem volt, hogy a csapat jól fog játszani ma este; ezen dolgoztunk az elmúlt napokban. Elégedett vagyok a játékosok kivételes munkájával. Nekünk volt több gólhelyzetünk, szinte az egész mérkõzést mi irányítottuk; jobban nyomtunk, mint a PSG, ami a sérüléseket is figyelembe véve elégedettséggel tölt el.”

Ez volt a Madrid idei legjobb teljesítménye? „Nehéz azt mondani, hogy ez volt az idényben a legjobb meccsünk, hiszen játszottunk néhány nagyon jó mérkõzést. Az intenzitás végig magas volt, fenn tudtuk tartani a tempót labdával és anélkül is. Ezen a szinten ez a fontos. Nem lehet semmit levonni a csapat érdemeibõl. A körülményeket tekintve kivételes meccset játszottunk.”

Blanc jóslata nem jött be: „Nem igazán aggódom a labdabirtoklás miatt. A csapat védekezett, amikor erre volt szükség és támadott, amikor a térfelünkön megszereztük a labdát.”

Kovacic: „Az edzésen izomsérülést szenvedett, ezért úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatjuk a játékát.”

Benzema: „Az mindig látványos, ha egy olyan játékos esik ki, mint Benzema, de mindenki, aki ma a pályán volt, remek munkát végzett és megérdemli a játéklehetõséget. Kivétel nélkül.”

Taktika: „Egy bátor, erõs csapatot akartam, amely az ellenfél kapujára tör. Láttuk, hogy milyen sok veszélyt okozott Jesé, Lucas és Cristiano, ahogy Isco is, aki mélyrõl csatlakozott be a támadásokba. Épp csak az az apróság hiányzott a támadásokból, de összességében remek volt ez a teljesítmény.”

Ibrahimovic, Di María és Cavani hatástalanítva: „A csapat kivételesen védekezett, az pedig, hogy a PSG nem talált be, sokkal inkább volt köszönhetõ a mi játékosaink remek teljesítményének, mint a támadóik hibájának.” 

Sergio Ramos:
„Kétségtelen, hogy nehéz mérkõzésen vagyunk túl, egy minõségi ellenféllel szemben, akik nagyon versenyképesek. Errõl szól a BL. Boldogan térünk haza, egy remek teljesítmény után.”

„Jól játszottunk, talán csak az áttörés hiányzott elõl, de örülünk, hogy pozitív eredménnyel távoztunk egy nehéz környezetbõl. Ezek a meccsek olyanok, mint a kupadöntõk, amelyik csapat a legkevesebbet hibázik, az viszi a pontokat, az apró részletek határozzák meg az eredményt.”

„A sérülések azt jelentik, hogy nem vagyunk a legjobb formában, de elõre kell tekinteni. Nem szabad kifogásokat keresnünk, mély a keretünk, a játékosok, akik bekerültek a csapatba, égnek a bizonyítási vágytól. Ma láthattuk ezt Jesé és Lucas játékán is, akik képesek remekül teljesíteni, és segítenek, hogy csapatként jobbá váljunk.” 

„Ez egy hosszú mérkõzés volt, nem lehet folyamatosan nyomást gyakorolni. Pozitív következtetéseket kell levonnunk. Fizikálisan fel kell készülni arra, hogy fokozni tudd a nyomást, mi pedig olyan mederben tudtuk tartani a meccset, amilyenben szerettük volna.” 

Casemiro:
„Egy topcsapat ellen játszottunk, remek teljesítményt nyújtottunk. Kétségtelen, hogy mindannyian keményen dolgozunk, folyamatosan fejlõdünk egy igazán erõs egységgé. Így lehet trófeákat nyerni. Nem aggódom a döntetlen miatt, hiszen remekül játszottunk egy topcsapat ellen. Tudtuk, hogy ez egy nehéz környezet.”

„Ma megmutattuk, hogy félelmetes keretünk van. Bárki is játsszon, készen áll. A játékosok, akik pályára léptek, akik általában nem kezdõk, nagyon jól játszottak.”

Cheryshev:
„A csapat nagyon koncentrált, voltak lehetõségeink, de nem váltottuk ezeket gólra, ez a 0-0 pedig egy remek eredmény itt. Voltak periódusok, amikor mi domináltunk, voltak olyanok, amikor õk, így az eredmény véleményem szerint igazságos volt. Kiegyenlített mérkõzést láttunk.”

„A PSG fantasztikus csapat, hazai pályán játszottak, szurkolóik támogatásával, mindig nehéz ellenük játszani. Hátul nagyon koncentráltunk, egységesek voltunk, jól védekeztünk, az eredmény pedig jó. A Bernabéuban jöhet a folytatás.”

„Készen kell állnunk, ha játékra szólítanak minket. Jesé és Lucas remekül játszottak, a feladatunk az, hogy tovább dolgozzunk és pozitívan gondolkodjunk.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK