Egytõl egyig: Paris Saint-Germain – Real Madrid

0-0-s döntetlent játszott egymással Párizsban két olyan csapat, melynek kerete telis-tele világklasszisokkal. Bár a meccs nem tartozik az idei legizgalmasabb mérkõzések közé, mi mégis megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Nem állíthatom, hogy az idény legjobb meccsét hoztuk, de a jelenlegi keretbõl mindenképp kicsikarta a legjobbat Rafa. Több kulcsjátékos sérülése mellett is úgy teljesítettünk Párizsban, hogy egy kis szerencsével és több koncentrációval akár három pontot is elhozhattunk volna, sõt, a mérkõzés legnagyobb helyzete sem a hazaiak nevéhez fûzõdik. A hazai háló tehát nem zörrent meg,  de így sincs okunk búslakodni, hiszen a PSG otthona veszélyes hely, ahol tavaly több nagy klub is megégett. Az újabb kapott gól nélküli meccs szintén hatalmas pozitívum. Aztán el lehet gondolkodni azon, hogy mi lett volna, ha egészséges Modric, James és Benzema is…

Paris Saint-Germain (5)
Igen, 0-0 lett, de nem azért kap két ponttal kevesebbet a PSG, mert a vendégek szurkolótáborát erõsítem, hanem egyszerûen a mutatott játék miatt. Hazai pálya, sokkal kevesebb hiányzó kulcsjátékos, azonban így sem sikerült ellenfelük fölé kerekedni. Olyannyira nem, hogy ha Jesé vagy Ronaldo próbálkozása nem marad ki, akkor könnyen lehet, hogy pont nélkül maradtak volna. A futballban viszont nem létezik a „ha” szócska…

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Raphael Varane (8,5)
Egyszerûen zseniális volt a srác. Számtalanszor bizonyította már, de tegnap is, hogy megkérdõjelezhetetlen helye van a Real Madrid kezdõcsapatában. Pont. A levegõben verhetetlen volt, kilenc felszabadítással és egy labdaszerzéssel járult hozzá az újabb kapott gól nélküli meccshez, ráadásul a hihetetlen sebességére is nagy szükség volt.

Keylor Navas (7)
Túlságosan nem tornáztatták meg a hazaiak tegnap este, de amikor szükség volt rá, a helyén volt. Rögtön a meccs elején hárította Matuidi lövését, majd késõbb remekül élt együtt a mérkõzéssel.  Újabb gól nélküli meccs tehát a neve mellett, ha így folytatja, tényleg a mennybe megy. Nem lennék Florentino helyében…

Danilo (6,5)
Volt néhány helyezkedési hibája, ráadásul egy alaklommal Cavanit is szem elõl tévesztette, azonban a mérkõzés kimenetelét befolyásoló hibája nem volt, és védekezõ feladatainak nagy többségét még így is magabiztosan látta el. Négy labdaszerzés és hét tisztázás áll a neve mellett, ami nem rossz teljesítmény. Negatívum, hogy a támadásokat nem tudta kellõ hatékonysággal támogatni.

Sergio Ramos (7,5)
Varane-nal gyakorlatilag leradírozták Ibrát és Cavanit a pályáról, és bár a franciának jobb meccse volt, a kapitány teljesítménye is kulcsfontosságú volt tegnap este. Több látványos szerelést is láthattunk tõle, egyáltalán nem látszott rajta, hogy most épült fel a sérülésébõl. Azt pedig már csak remélni merem, hogy a szerepeltetése miatt nem kell majd kihagynia újabb két hetet…

Marcelo (8)
Továbbra is pazar formában van a csapat „bohóca”. Marcelo közel állt a meccs legjobbja címhez, azonban a választás ezúttal Varane tanár úrra esett. A brazil rengeteget melózott a baloldalon, folyamatosan kivette részét a támadásokból és több alkalommal is képes volt veszélyt teremteni az ellenfél kapuja elõtt. A mérkõzés passza is az õ nevéhez fûzõdik.

Casemiro (8)
Nagyon rég vágytunk már olyan típusú játékosra, mint a brazil. Ismét rengeteget ütközött a középpályán, az õ nevéhez fûzõdik a legtöbb labdaszerzés is. Az Atlético elleni mérkõzés után a következõ nagy erõpróbán is remekül teljesített. Kíváncsian várom, mi lesz a sorsa, ha mindenki egészséges lesz. Engem meggyõzött.

Toni Kroos (8)
Nos, elég sokszor savaztuk az elmúlt hetekben, tegnap azonban úgy játszott, ahogy azt elvárjuk az esetében. Már-már a tavalyi Kroosra emlékeztetett. Több labdaszerzés, kiváló irányító munka, 97 százalékos passzpontosság és egy óriási passz (nevezhetnénk akár meccslabdának is) Jesének.

Isco (6)
Nem ez volt a legjobb mérkõzése. Nem tudta igazán kihasználni képességeit, és bár volt egy-két szép megmozdulása, a csapat nem profitált kellõen a képességeibõl. Több alkalommal is késõn passzolt, aminek labdavesztés lett a következménye. Nem véletlen, hogy Benítez õt kapta le elsõként a pályáról.

Lucas Vázquez (6,5)
Óriási mezõnymunkát végzett a spanyol, talán õ játszotta be a legnagyobb területet tegnap este. Hatalmas lehetõséghez jutott a sérüléshullám miatt, és úgy gondolom, nem okozott csalódást. Igyekezett kivenni a részét a védekezésbõl, és bár nem sikerült igazi veszélyt teremtenie az ellenfél kapujára, a jelenlegi helyzetet figyelembe véve nem panaszkodhatunk a teljesítményére. Több lehetõséget érdemelne.

Jesé Rodríguez (6,5)
Lucashoz hasonlóan elfogadható teljesítményt nyújtott. Jesé is rengeteget melózott, folyamatosan visszazárt védekezni is, ráadásul az esetek többségében sikerrel is járt. Hat labdaszerzése Casemiro után a legjobb teljesítmény. Talán azért lehetünk kicsit bosszúsak, mert a mérkõzés egyik legnagyobb helyzete fûzõdött a nevéhez, azonban Kroos zseniális passzát nem sikerült gólra váltania.

Cristiano Ronaldo (6,5)
Volt néhány veszélyes helyzete, sõt, a legnagyobb ziccer is az õ nevéhez fûzõdik, azonban nem sikerült gólra váltani a próbálkozásait. A szabadrúgások továbbra sem mennek, ráadásul szemmel láthatóan hiányzik mellõle egy Benzema típusú játékos is.

Cserejátékosok

Luka Modric (-)
Húsz percet kapott, jól mozgott, azonban összesen hét passz fûzõdik a nevéhez. Nem tudta befolyásolni a játék kimenetelét és ritmusát. Reméljük, hogy sérülése valóban a múlté.

Denis Cheryshev (-)
Nem volt más, ezért õt küldte be Benítez. Ennyire azért nem rossz játékos, hogy csak akkor kapjon lehetõséget, amikor már senki sem bevethetõ…

Edzõi teljesítmény

Rafa Benítez (8)
Lehet kritizálni, lehet defenzívnek nevezni a csapat játékát, de a Paris Sant-Germain ellen úgy összerakta a rendkívül tartalékos csapatát, ahogy arra talán senki sem számított. A góllövés ugyan nem jött össze, Navas kapuját viszont ezúttal sem sikerült bevenni, ez pedig az egész csapat érdeme. Kihozta a jelenlegi helyzetbõl a maximumot.

U.i.: Az olvasói értékelés ezúttal technikai okok miatt elmaradt, ezért elnézéseteket kérjük, természetesen a jövõben is kíváncsiak leszünk a véleményetekre.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK