Quique Setién: Még csak nem is kell jól játszaniuk, hogy nyerjenek

A Real Madrid a hétvégi bajnoki fordulóban a Las Palmas együttesét fogadja. A vendégek trénere szerint fontos a kiegyensúlyozottság, de az igazi

„Még csak nem is kell jól játszaniuk, hogy nyerjenek, vannak játékosaik, top játékosok, akik képesek eldönteni egy meccset, komoly kitartásra lesz szükségünk.” – mondta Setién, aki úgy hiszi, hogy „a lehetõ leggyorsabban el akarják majd dönteni a mérkõzést, hiszen kedden egy nagyon fontos meccs vár rájuk a PSG ellen a BL-ben.”

„De csak találgatok” – folytatta. „Sosem tudhatod, hogy mi történik majd, még az is lehet, hogy gyõzünk, vagy épp 7-0-ra kikapunk, ha jó napot fognak ki. Ha elkapják a fonalat, nem lehet megállítani õket, de ez nem mindig sikerül nekik.”

„Egy olyan játékos, mint Cristiano, lényegében szinte akkor lõ gólt, amikor akar, de James is ilyen. Csodálom õket.”

Setién azt is elmondta, hogy vannak játékosai, akik már sok tapasztalattal rendelkeznek ezen a szinten, de vannak, akik elõször lépnek majd a Bernabéu gyepére: „Nyert már itt korábban a Las Palmas, ez az a stadion, ahol minden futballista játszani akar.”

„Nehéz 20 fõre csökkenteni a keretet, mivel mindenki remekül játszik, mindent beleadnak az edzéseken. Senkinek nincs garantált helye, minden egyes edzésen bizonyítanod kell, hogy megérdemled azt.”

Számít néhány változásra a csapat összeállítását illetõen, lehet, hogy egy védekezõ háromszöget alakítanak majd ki a védõk elõtt, de hozzáteszi, hogy nem szeretne elárulni részleteket. „Nem tudom, hogy Benítez egyáltalán aggódik-e amiatt, hogy hogyan fogunk pályára lépni.”

„Muszáj kiegyensúlyozottnak lennünk, a játékosoknak jól kell helyezkedniük, tisztában kell lenniük vele, hogy mikor támadjanak és mikor védekezzenek. Minimalizálnunk kell a kockázatokat, el kell érnünk, hogy õk dolgozzanak, ne mi, ha pedig helyzetünk adódik, azt ki kell használnunk.” – zárta mondandóját a Las Palmas kispadján második meccsét váró tréner.

Az utolsó alkalommal, amikor a Las Palmas a Bernabéuban lépett pályára (2002-ben), megsemmisítõ vereséget szenvedtek. 7-0 lett a végeredmény, a hazaiak 7 találatából pedig 5-öt Morientes vállalt. Most szeretnének elkerülni egy hasonló pofont.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK