Egytõl egyig: Sahtar Doneck – Real Madrid

Simának tûnt, de kicsit meleg lett a vége az ukrajnai hidegben. A Real Madrid 4-3 arányban múlta felül soros ellenfelét a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó elõtti fordulójában. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6,5)
Hiába a négy lõtt gól, keserû szájízzel tápászkodtam fel az ágyból a mérkõzést követõen. Majdnem elszórakoztuk. Hát kellett ez? 4-0-al válaszolhattunk volna a hétvégi négyesre. Nem. Az túl jó, túl egyszerû. Sokkal jobb így. Folytatódhat tovább minden, a nyomás nem enyhül. Hiába a magabiztos elõny, egyetlen csapat sem engedhet így ki, még akkor sem, ha már rég megvan a továbbjutás. Fõleg nem a jelenlegi helyzetben. Na de… El kell fogadni. Egyébként a második félidõ elején roppant tetszetõs játékkal rukkoltak elõ a srácok, egy jó tíz perc erejéig.  
Az olvasók értékelése: 6,3

Sahtar Doneck (6)
A hazaiak hiába vannak hozzászokva a hideghez, mégis lefagytak és 77 percig nem is nagyon engedtek ki. Úgy gondolták, hogy négyes hendivel izgalmasabb. Az utolsó 15 percet kõkeményen megnyomták, ami azért becsülendõ. Nem sok csapatban van hit négy kapott gól után, negyed órával a meccs vége elõtt. Bennük megvolt, aminek a semleges nézõk igazán örülhettek. A szív és az akarat igen komoly tényezõ, ha a pontszámukat tekintjük.
Az olvasók értékelése: 5,9

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (8,5)
Hogy kicsoda? Hû, de rég állt már itt portugál aranylabdásunk neve… Bár a játék még most is döcögõs volt, ráadásul a hatékonysággal is akadtak gondok, Cristiano két lõtt gólja és két gólpassza eldöntötte a meccset. Asszisztjai közül a Modricnak adott ráadásul igen szép és okos megmozdulás volt. Alakul, jó lenne, ha ezen az úton haladna tovább.
Az olvasók értékelése: 7,9

Kiko Casilla (6)
Igazán egyetlen gólról sem tehetett, ugyanakkor bravúr sem fûzõdik a nevéhez. A büntetõt kis híján védte, a második és a harmadik találat pedig szintén nem az õ lelkén szárad. Pozitívum, hogy a magas labdáknál nagy magabiztosságot mutatott. Itt meg kell említeni, hogy Bödével remek párost alkotnának, hiszen Dani nagyszerû birkózó, Kikónak pedig ellenállhatatlan a jobb horga. Mondjuk következõleg azért a csapattársaknak megkegyelmezhetne.
Az olvasók értékelése: 4,3

Dani Carvajal (7)
Felemás a teljesítménye, hiszen a támadásokat rendre hatékonyan segítette, ugyanakkor a védõmunkájáért nem nagyon jár dicséret. Rendre sikerült õt megverni a jobb oldalon, érzõdött rajta a sérülése eredményezte meccshiány. A gólja viszont klasszis megoldás volt.
Az olvasók értékelése: 7,1

Raphael Varane (7)
Mindössze 32 percet tölthetett a pályán, majd izomsérülés következtében le kellett cserélni. Ennyi idõ alatt is láthattunk tõle létfontosságú szerelést. Nyugodtabb lennék, ha képes lett volna befejezni a mérkõzést, hiszen így Ramos és Marcelo mellett már õ is kidõlt a védelembõl.
Az olvasók értékelése: 6

Pepe (6)
Hét szerelés és két felszabadítás  fûzõdik a nevéhez, de a hosszú kihagyás rajta is érzõdött. Nem volt annyira magabiztos, mint azt megszokhattuk. Fel kell vennie a ritmust, hiszen jó néhány hétig biztosan a kezdõcsapat tagja lesz.
Az olvasók értékelése: 6,3

Nacho (6)
Balhátvédként kezdte a meccset, nem is rosszul, majd Varane sérülését követõen középre vezényelte õt a mester, hiszen a padon egyetlen középhátvéd sem ült. Középen már nem mutatott akkora magabiztosságot. Volt már jobb meccse.
Az olvasók értékelése: 6,2

Casemiro (7,5)
Na, hát így kell ezt csinálni, ha valakinek védekezõ középpályás a posztja. Casemiro jött, rombolt, gyõzött. Nyolc labdaszerzés fûzõdik a nevéhez, ráadásul a második madridi gólt megelõzõen pazar labdát tolt Ronaldónak. A csapat egyik legjobbja volt, nagy kár, hogy összehozta azt a tizenegyest.
Az olvasók értékelése: 7,2

Mateo Kovacic (6,5)
Különösebb benyomást nem keltett bennem a játéka, igaz nagyon jó barátságot ápol a labdával a horvát. Védekezésben nem csillogott, a támadásokhoz sem tett annyit hozzá, mint tanítója, a jó öreg Luka. Látszik, hogy nem ügyetlen, de sokkal több játékra lenne szüksége.  
Az olvasók értékelése: 6,5

Luka Modric (8,5)
Csak 60 percet töltött a pályán, de ismét nála volt a varázspálca. Végre. Reméljük, Toni figyelte a padról, hogy hogy is kell ezt csinálni. Csodálatosan játszott a horvát. Jól mozgatta a csapatot, az elsõ gól elõtt amolyan Modricos mozdulattal, külsõvel tolt pazar labdát Bale elé, majd késõbb maga is betalált. Ha Cristianónak kisebb befolyása lett volna a végeredményre, akkor egyértelmûen a horvát kapta volna a meccs legjobbja címet. Viszont a kép, amint a kispadon ül kapucnival a fején, na az rémálmaimban se jöjjön elõ többet.
Az olvasók értékelése: 8,4

Gareth Bale (8)
Jól játszott a walesi. Két gólt is elõkészített, ráadásul a második gólpasszánál egybõl eszembe jutott a Barcelona elleni futása a kupadöntõbõl. Emelett a nevéhez fûzõdik a meccs legtöbb kulcspassza is. Itt volt az ideje egy ilyen performansznak, nagyon remélem, hogy ez kellõ önbizalmat ad neki és igazi állatként folytatja tovább.
Az olvasók értékelése: 7,6

Isco (6)
Semmi extra. Pályán volt, láthattunk tõle néhány kulcspasszt, de a labdával elég lassú és körülményes volt. Két hete lesz pihenni eltiltása miatt, reméljük, utána újult erõvel tér vissza.
Az olvasók értékelése: 5,6

Cserejátékosok

Danilo (5)
Igaz, hogy nem volt más, akit be lehetett volna küldeni, de a brazil egyelõre a saját posztján sem képes igazán jó teljesítményre, nemhogy a bal oldalon. A támadásokat egyáltalán nem tudta segíteni, a Sahtar második góljánál pedig úgy gondolta, hogy neki nem kell embert fogni.
Az olvasók értékelése: 4,2

Toni Kroos (5)
Szûk fél órát kapott, de semmi említésre méltót nem csinált. Pocsék formát mutatott az elmúlt hetekben, talán nem ártana pihentetni egy kicsit.  
Az olvasók értékelése: 4,7

Karim Benzema (-)
20 perc alatt alig találkozott a labdával, viszont legalább megmutatta magát az ukrán szurkolóknak.

Edzõi teljesítmény

Rafa Benítez (4)
Nos, Kroos és Benzema padoztatása nem volt rossz ötlet, ugyanakkor továbbra is érthetetlen, amit Jamesszel mûvel. Semmi sem indokolta, hogy a csapat egyik legjobbja ne lépjen pályára, fõleg úgy, hogy jó lenne, ha elkapná a ritmust sérülése után. Továbbá, ahogy fent is említettem, egyetlen csapat sem engedhet így ki, még négygólos elõnyben sem, ennek továbbítása a játékosok felé pedig Rafa dolga.
Az olvasók értékelése: 3,7

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK