Egytõl egyig: Real Madrid – Malmö

Nyolc góllal indította útjára a Malmö csapatát a Real Madrid, amivel némileg sikerült feledtetni az elmúlt hetek történéseit. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (10)
Van olyan meccs, amikor a tíz pontot nem is szükséges magyarázni. Nos, ez ilyen mérkõzés volt. Minden összejött. Felteszem a nagy kérdést: Miért nem lehet mindig ilyen hozzáállást tanúsítani? Miért? Elképzelhetõ, hogy az egyik vérnyomáscsökkentõ készítményt gyártó cég is szponzorálja a csapatot, így kénytelenek a srácok néha az õrületbe kergetni minket. Viccet félretéve, férfias teljesítmény volt a tegnapi, eltekintve a Malmö játékerejétõl. Végre igazi csapatként mûködtünk, szép, fantáziadús támadásokat vezetett a csapat, ilyet pedig idén még nem sokszor láthattunk. A feladat adott, meg kell tartani ezt a formát és szellemiséget.   
Az olvasók pontszáma: 9,3

Malmö (2)
Öngólt épp nem szereztek, így jár a két pont. A végén már tényleg sajnáltam õket. Már az is óriási élmény volt számukra, hogy részt vehetnek a sorozatban, aztán így búcsúzni… Pechjük volt, hiszen a Real Madrid az elmúlt hetek összes gondját tegnap bosszulta meg. Egy jó kapusteljesítménnyel talán meg lehetett volna úszni mondjuk négy vagy öt kapottal, de ez is elmaradt. Ettõl függetlenül szimpatikus kiscsapat voltak a csoportban. 
Az olvasók pontszáma: 2,4

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Cristiano Ronaldo (10)
Amikor valaki négy gólt szerez és ad másfél gólpasszt is, akkor elnézzük azt is neki, hogy kihagyott egy-két ziccert. Beszéljünk a jó dolgokról. A vadállat felébredt. Brutális meccset tudhat maga mögött a portugál, aki igazi CSAPATJÁTÉKOSKÉNT funkcionált tegnap. Ugye, hogy nem is olyan nehéz ez, Cris? Sokkal, de sokkal szimpatikusabb lenne mindenkinek, ha minden mérkõzésen ezt az arcát mutatná, ráadásul a csapat is rengeteget profitálhatna belõle. Így tovább, Roni!
Az olvasók pontszáma: 9,4

Kiko Casilla (7)
Nem tudom, nektek feltûnt-e, de Kiko a 60. perc környékén kiugrott a Bernabéu melletti kisboltba, vásárolt 3 csomag szotyit, kettõt felvitt a VIP páholyba Navasnak és Modricnak, majd visszatért a pályára és konstatálta, hogy a srácok közben lõttek még két gólt. Na jó, azért volt egy nagy védése is, illetve megint kiütött egy játékost.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Danilo (9,5)
Ember, te hol voltál eddig? És ki játszott helyetted az elmúlt hónapokban? Embertelen, amit a brazil játszott tegnap, mind védekezésben, mind támadásban vagy futómennyiségben. Brutális. Lenyûgözõ. Merem remélni, hogy nem csak egyszeri fellángolás volt. Tíz labdaszerzés, egy gólpassz, lendületes és szép játék, állandóan veszélyt jelentett az ellenfél térfelén. Bravó!
Az olvasók pontszáma: 8

Pepe (8)
52 perc jutott neki, de addig hatékonyan tette a dolgát, amikor szükség volt rá, mindig a helyén volt. Sokszor lépett fel a támadásokkal is, mondjuk meg is tehette, hiszen a Malmö nem igazán akadályozta ebben.
Az olvasók pontszáma: 8,1

Nacho (7)
Végigjátszott egy újabb meccset, de igazából szinte semmi dolga nem akadt. Na jó, Casilla helyére beállt a kapuba, míg a portás kiszaladt a közértbe.   
Az olvasók pontszáma: 7,7

Álvaro Arbeloa (8)
Egyetlen szavunk sem lehet a spártaira. Ügyesebb ugyan már soha nem lesz, de az ilyen mérkõzéseken megérdemli a lehetõséget. Nem ment rosszul neki a játék, igaz, a támadásokban továbbra is teljesen impotens. Védekezésben rendben volt, 7 labdaszerzéssel és 4 tisztázással vette ki a részét a defenzív munkából. Azért külön tisztelet jár neki, amiért Ronaldo második góljánál kivezényelte az egész csapatot Cheryshevhez, hogy neki ajánlják a találatot. Lehet, hogy az egyik legügyetlenebb játékosunk, a szíve és a madridizmusa azonban óriási, ezért is zúgja mindig a stadion a nevét, amikor pályára lép.  
Az olvasók pontszáma: 7,4

Casemiro (9)
Ez a srác óriási jövõ elõtt áll, nagyon remélem, hogy Madridban. Ha kell, kemény és oda mer rúgni, máskor leheletfinom átadásokat mutat be. Rengeteget volt játékban, jól mozgatta a csapatot. Sok labdát szerzett, több jó meglátása is volt. Ott kopogtat a kezdõcsapat ajtaján, és ha Toni nem szedi össze magát, csak idõ kérdése, hogy mikor cserélnek helyet.
Az olvasók pontszáma: 8,6

Mateo Kovacic (8,5)
Hasonlóan jó véleménnyel vagyok a horvátról is, nagy elánnal, jól játszott. Passzainak 94 százaléka pontosan célba ért, ráadásul jól érkezett egy kipattanóra is, így megszerezhette elsõ gólját a Real Madridban. Még korai ezt kijelenteni, de talán néhány év múlva õ lesz Lukita utódja.
Az olvasók pontszáma: 8,5

Isco (9,5)
Két gólpassz, ellenállhatatlan játék és intelligencia, lendület. Régóta akartam már látni egy ilyen Isco-performanszt. Közel állt a tíz ponthoz is, azonban több helyzetet elszórakozott, gyakran tekeredett rá feleslegesen a labdát. Most azonban ez is belefért.
Az olvasók pontszáma: 8,6

James Rodríguez (7)
Talán a leghalványabb teljesítmény az övé a támadó játékosok közül. Ismét lecserélte õt Rafa, ám ezúttal jogosan. Nem ment neki igazán a játék, így legalább rápihenhet a Villarreal elleni meccsre. Nem aggódom miatta, biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra csúcsformában lesz.
Az olvasók pontszáma: 8,1

Karim Benzema (10)
Õszintén nem érdekel, hogy gyenge volt az ellenfél, hogy csak egy Malmö ellen játszott nagyot. Az elmúlt két meccs jól mutatja, hogy mennyire hiányzott Karim ebbõl a csapatból. Igazi kilencesként tette dolgát tegnap, lõtt három gólt, jól mozgott, jelenléte láthatóan javítja Cristiano játékát is. Nagyon örülök a teljesítményének, ráfért a lelkére egy ilyen meccs.
Az olvasók pontszáma: 9,4

Cserejátékosok

Marcelo (7)
Nagyon akart, lendülettel vetette bele magát a meccsbe. Szinte végig az ellenfél térfelén tartózkodott, szeretett volna gólt is szerezni, azonban érzõdött, hogy csak most tért vissza. Ettõl függetlenül sikerült egy-két brazilos mozdulattal feldobnia a második félidõt.
Az olvasók pontszáma: 7,7

Jesé Rodríguez (7)
Szintén jól szállt be. Lényegében õ rúgatott gólt Kovaciccsal, igaz, hogy nem közvetlenül, de az õ számlájára írható a találat. Emellett még három kulcspassza volt. Talán több idõt érdemelt volna egy ilyen meccsen.
Az olvasók pontszáma: 7,4

Denis Cheryshev (6,5)
Szegény. Annyira drukkoltam, hogy szerezzen egy gólt, de csak kapufáig jutott. Szerencsétlen nem tehet arról, ami lényegében miatta alakult ki a kupában, de láthatóan bántja a dolog. Jót tenne a lelkének egy kicsit több játék és egy-két gól vagy gólpassz.  
Az olvasók pontszáma: 7

Edzõi teljesítmény

Rafa Benítez (8)
Nem lehet rá panasz. Pluszpont jár azért, hogy a csapat nem vett vissza a második félidõben sem, ebben biztos hogy nagy szerepe volt a mesternek, illetve az elmúlt napok kritikáinak. Rotálta a csapatot, bár egy ilyen meccsen talán még több idõt érdemeltek volna azok a játékosok, akik egyébként alig lépnek pályára. Nem leszünk azonban telhetetlenek, jár a 8 pont Rafának is.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK