Cristiano Ronaldo: Bárcsak minden játékosnak lenne lehetõsége arra, hogy Ancelottival dolgozzon

Cristiano Ronaldo az ESPN-nek adott interjút, melyben elárulta, hogy hiányzik neki Carlo Ancelotti és szeretne újra együtt dolgozni vele. A portugál gólgép kitért a korábbi edzõire is és beszélt arról, hogy milyen alkalmazkodni az új dolgokhoz.

„Mr. Ancelotti egy hihetetlen meglepetés volt. Az elején azt hittem, hogy sokkal keményebb személyiség, sõt, hogy arrogáns, azonban ennek teljesen az ellentéte volt.”

„Õ mondhatni olyan, mint egy nagy mackó. Egy aranyos fickó, nagyon érzékeny ember. Minden nap beszélgetett velünk. Nem csak velem, hanem a többiekkel is. Jól érezte magát velünk.”

„Carlo Ancelotti egy hihetetlen személyiség. Azt kívánom, bárcsak minden játékosnak lenne lehetõsége arra, hogy vele dolgozhasson, hiszen õ egy fantasztikus fickó, nagyszerû edzõ. Nagyon hiányzik nekem, mert több trófeát is nyertünk együtt. Szeretnék még vele együtt dolgozni. Most azonban jól vagyok. Új edzõm van, ugyanúgy boldog vagyok, de jó emlékeim vannak vele kapcsolatban.”

„Néha nem egyszerû, hogy folyamatosan új edzõid vannak. Nehéz, ha folyamatosan változnak a dolgok. Nem tetszik az, hogy minden évben cserélõdnek a játékosok, egyesek távoznak, mások érkeznek, vagy ha minden évben lecserélik az edzõt. Úgy vélem, néha idõre van szükség ahhoz, hogy megismerjétek egymást, hogy megismerj egy edzõt.”

„Ez az egyetlen módja annak, hogy fejlõdhess egyénileg vagy csapatként. A csapatnak egységesnek kell lennie. A folyamatos változás nehéz, hiszen más játékosokhoz kell alkalmazkodnod és fordítva. Szóval ez nem egyszerû.”

„Nem vagyok nagy rajongója a folyamatos változásoknak, de ez is része ennek az egésznek. A piac ilyen. Játékosok jönnek, játékosok mennek. El kell fogadnod. A Real Madrid pedig egy olyan klub, amely minden évben vásárol új játékosokat, nekünk pedig alkalmazkodnunk kell ehhez.”

„Ha két edzõ taktikáját kellene összehasonlítani, akkor azt mondanám, hogy mindig különbözõek. Nem csak két edzõ esetében, hanem mindenkinél. Ugyanez volt Mourinhónál, Fergusonnál és Pellegrininél is. Mindenkinek megvan a saját stílusa, a saját rendszere, nekünk alkalmazkodnunk kell ezekhez.”

„Most például Benítez stílusához kell alkalmazkodnunk. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a legtöbb esetben jól érzem magam, hiszen a saját posztomon játszhatok, szóval számomra ez nem olyan nagy ügy. Mindig jól érzem magam a pályán. Mindig felszabadultan játszok.”

„Én csak próbálom kihozni magamból a legtöbbet minden edzõ keze alatt. Nem csak Sir Alexnél tettem így, hanem Pellegrini, Mourinho, Ancelotti irányítása alatt is, és most ugyanezt próbálom tenni Beníteznél. A helyzet a válogatottnál sem más.”

„Azt hiszem, mindenkinek megvan a saját stílusa és mindenki különbözõ véleményen van. Nincs két egyforma ember az edzõk között sem. Azért vagyok az a játékos, aki, mert az edzõim sokat segítettek nekem.”

Forrás: ESPN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK