Kroos: Mi csak a futballra koncentrálunk

Toni Kroos nagy kosárlabda szurkoló hírében áll. Folyamatosan követi az NBA történéseit, ezért kereste õt meg Skype-on a német sportújságíró, Michael Körner. A kosárlabda és Dirk Nowitzki mellett azért jutott idõ a Real Madridról is beszélgetni.

Ennyi trófea és egyéni elismerés után, mi motivál téged?
“Természetesen folyamatosan újabb célokat kell kitûzni magam elé, ezért is igazoltam Madridba. Itt pedig még sok trófeát megnyerhetek. Ráadásul jövõre Európa-bajnokság is lesz, ami szintén hiányzik a gyûjteményembõl. Szóval célokban nincs hiány. Bár az igaz, amikor megnyered a világbajnokságot és két hét múlva már kezdõdik is az új szezon, nehéz felpörögni. Számomra ezt a próblémát a Madriba igazolás oldotta meg, ez adott plusz motivációt a vb-gyõzelem után. Egész jó történet.”

Hogyan boldogulsz a spanyollal?
“Rendben van, alakul (nevet). A legegyszerûbb dolgok már mennek. Fõleg az üdvözlések, mivel azok gyakran ismétlõdnek. Szinte mindent megértek, de a beszéd még kicsit nehezen megy. A labdarúgáson kívül senkivel sem könnyû megértetni magam, de keményen dolgozom rajta.”

Bayern München
“Nem látok semmiféle rivalizálást a Bayernnel. Mivel legfeljebb két mérkõzést játszhatunk velük idén a Bajnokok Ligájában, ezért számomra fel sem merülhet a rivalizálás, vagy csak csekély mértékben. Nagyszerû idõszakot éltem át Münchenben, rengeteg trófeát nyertünk, ezért is döntöttem úgy, hogy valami újat kell kipróbálnom. Most a Real Madrid játékosa vagyok, és ez nagyon boldoggá tesz.”

Az elmúlt hetek történései
“Mi játékosok csak a futballra koncentrálunk. Ettõl függetlenül a klub az elmúlt két-három hétben nem a legjobb képet mutatta magáról a szurkolóknak. De ahogy mondtam, nem számít mit látunk a sajtóban az esetleges átigazolási kizárásról, a kupában történtekrõl, Karim Benzemáról vagy épp az el Clásicóról. Nem okos dolog, ha ezekre koncentrálunk. Sokkal inkább arra kell gondolnunk, hogy a Clásico óta négy-öt mérkõzést megnyertünk. Errõl már kevesebbet hallok, pedig ez is a valóság. A csapat visszatalált a helyes útra, négy ponttal vagyunk a Barca mögött, és csoportelsõként jutottunk tovább a Bajnokok Ligájában. A legfontosabb, hogy mindig a futballra fókuszáljunk. A Real Madridnál nem szokatlanok ezek a dolgok, a felhajtás, a nyomás. De számomra ez nem jelent újat.”

8:0 a Malmö ellen
“Mostmár zsinórban három vagy négy meccsen nagyszerûen futballoztunk és gyõztünk is. Megtaláltuk a helyes utat. Ez a 8-0 nem olyan nagy dolog, mivel az ellenfél nem egy igazi Bajnokok Ligája csapat volt. A nyolcaddöntõben már többet jelentene egy ilyen eredmény.”

A Benzema féle személyes ügyek
“A csapaton belül ezek nem igazán jönnek szóba. Nagyon jól mûködik a csapategység, és mindig a következõ mérkõzésre koncentrálunk. Természetesen vannak dolgok, melyekrõl nem beszélhetünk kifelé, de ezt a klub belsõleg szabályozza, így a csapat mindig megfelelõen tud készülni a találkozókra. Egy ilyen nagy klubnál sokat dolgoznak azon, hogy megfelelõen tájékoztassák a nyilvánosságot a fontos dolgokról, és ne kelljen valótlanságokat írniuk. Egyébként egyszerûen élünk.”

Naponta körülbelül 21 óra szabadidõd van
“Így van. Én két oldalról látom ezt. Egyrészt ez rengeteg szabadidõ, mert tényleg az, hiszen egy “munkanapom” általában két-három óráig tart. Elmegyek edzésre, edzek, majd hazajövök és szabad vagyok. A normális munkarend szerint dolgozók viszont péntek délutántól hétfõ reggelig szabadok, aztán minden kezdõdik elölrõl. Szóval a szabadidõnk különbözõ módon oszlik el.”

Forrás: telekombasketball.de
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK