Egytõl egyig: Villarreal – Real Madrid

Újabb kiábrándító mérkõzés, nem sikerült pontokat hozni a Barcelonán. A katalánok botlottak, a különbség azonban még így is nõtt. Mi ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (3)
Az idei pontozásaink lassan egy hullámvasútra hasonlítanak, most már a hányinger érzése is megjelent. Vissza kell fognom magam ahhoz, hogy a realitás talaján maradjak és viszonylag objektíven tudjam értékelni a tegnapi „teljesítményt”. Nos, az tény, hogy a Villarreal tíz meccse nem tudott nyerni ellenünk. Pérez új impulzus után vágyakozott a nyáron, csak magam tudom ismételni, itt van, megkapta, ahogy mindenki más, akinek ez volt a vágyálma. A csapat teljesítményérõl pedig mit írjak? Igen, igen, jön a szöveg edzõi oldalról, hogy „még mindig mi vagyunk a legtöbbet próbálkozó csapat a bajnokságban”. Ez igaz, Rafa, de a 20 kapura lövésbõl tegnap mindössze egy nyamvadt próbálkozás talált kaput. Egy. Érted? Egy. Hagyjuk. A második félidõben legalább nem a Real Madridot megszégyenítõ hulladék játék került a képernyõkre, bár hatékonyabb az sem volt. És hát, a másik, amivel folyton takarózunk, az a biztos védekezés. Két kezem kevés ahhoz, hogy összeszámoljam, hány gyermeteg hibát vétettünk csak tegnap este.

Villarreal (6)
Mondhatnánk, hogy jó csapat ez a Villarreal, így érthetõ. A lóf***t. Idén a Real Madrid ellen minden olyan gárda jó csapat, amelynek vannak olyan játékosai, akik kétszer egymás után egyenesen képesek a labdába rúgni. Márpedig a hazaiak tegnap tudtak. Az már más kérdés, hogy ezt a tengeralattjárót a gránátvörös-kék támadósor rongyosra nyócegyezte volna (meg is tette: 3-0). Azt pedig csak halkan tenném hozzá a korábbi kijelentésem alátámasztása érdekében, hogy a Sevilla, Atlético, Barcelona, Villarreal négyes elleni meccseken idén összesen 1 pontra tellett tõlünk.

Játékosok

Keylor Navas (5)
Amióta visszatért sérülésébõl, már nem véd emberfeletti formában. Ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne, de az elsõ fordulókban csak neki és a szerencsének köszönhettük a kapott gól nélküli meccseket. A Villarreal gólja védhetõ lett volna, azonban nem õ a legfõbb ludas benne.

Danilo (2)
A Malmö elleni meccs után magasztaltam… Hát, lehet, hogy túl sokat ér a szavam és a fejébe szállt a dicsõség. Lassú, figyelmetlen és teljesen hatástalan volt tegnap este, ismét. Az ilyen meccsekre nem õ, hanem spanyol kollégája a megfelelõ ember még mindig.

Pepe (6)
Igaz, hogy Bakambu három méteren nyolcat vert rá, de még így is a védelem legjobbja volt. Mérkõzés kimenetelét befolyásoló hibát nem vétett, harcolt, akart, próbálkozott, néha még szélsõt is játszott. Nem rajta múlt.

Sergio Ramos (2)
Sérülésbõl tért vissza, de lehet, hogy nem ezen a meccsen kellett volna bedobni. Soldado góljánál csúnyán lemaradt a spanyolról, aki így teljesen egyedül és üresen kaphatta a labdát. Ezen kívül is volt jó néhány hibája. Nem a hozzáállásával volt gond, de ez a teljesítmény rém gyenge.

Marcelo (5)
Egy gyengébb, majd egy jó félidõ. A második játékrészben csapata egyik legjobbja volt, még akkor is, ha próbálkozásai nem igazán vezettek eredményre. Nagyon nagy elánnal játszott, gyakorlatilag balszélsõ volt, azonban középre tett labdái nem tudtak kellõ veszélyt teremteni. A szomorú az, hogy bár messze volt a csúcsformájától, még így is csapata egyik legjobbja volt. Sajnálatos, hogy sérülés miatt ismét le kellett cserélni. Újabb izomsérülés, nem kommentálnám az edzõi és orvosi stáb munkáját.

Casemiro (5)
Nagyon örültem annak, hogy megkapta a lehetõséget. Kicsit megszeppenten kezdte a mérkõzést, több rossz átadása is volt, de aztán belelendült. Igaz, hogy volt már ennél sokkal jobb meccse, de összességében nem játszott rosszul. Az már más kérdés, hogy a második félidõben a támadásokhoz talán Kroos többet tudott volna hozzátenni.

Luka Modric (4)
Ezúttal otthon maradt a varázspálca. Tõle ritkán látható hibát vétett, a labdavesztésébõl gólt szerzett a hazai gárda. Ezúttal több támadófeladatot kapott, azonban nem tudta hatékonyan segíteni a csapatot. Tud õ ennél ezerszer többet.

James Rodríguez (5)
Nagyon akart, önzetlen volt, megpróbálta kiszolgálni a társait. A második félidõ elején különösen jól ment neki, azonban láthatóan nem fekszik számára igazán az, hogy a középpályára van visszarendelve. James sokkal jobban érzi magát közvetlen a támadók mögött, ettõl a szerepkörtõl azonban nagyon messze állt tegnap.

Gareth Bale (5)
A BBC tagjai közül õ volt a legjobb. Szinte csak õ volt pályán. 8 kulcspasszt tolt a többiek elé, ami szép, nem is rajta múlt, hogy ezekbõl nem született gólt. Azonban az ilyen meccseken egy-egy nagy villanást tõle is elvárna az ember.

Cristiano Ronaldo (1)
Õ is elutazott? Ja igen, valaki csapkodott néha a támadósorban és próbált reklamálni (néha jogosan). Sokkal, sokkal több kell…

Karim Benzema (2,5)
Valahol Ronaldo és Bale között. Az õ nevét többször hallottuk, mint a Ronaldóét, azonban rettentõen impotens volt. Helyzet adódott elõtte, azonban borzasztóan oldotta meg õket, négy kapura lövésbõl egyszer sem sikerült eltalálnia még Areolát sem. 

Cserejátékosok

Rafa késõn cserélt, mivel elmondása szerint a csapatnak jól ment. Értem. A cserék nem tudtak hozzátenni semmit a meccshez.

Edzõi teljesítmény

Rafa Benítez (1)
Lassan annyi egyest gyûjt össze mester, hogy bukás lesz a vége. A kezdõcsapat összeállításakor azt mondtam, hogy tökös, nagyon tökös. A csapat azonban továbbra sem érti a zsenialitását, ezek a játékosok képtelenek megvalósítani egy ekkora edzõ elképzeléseit. El sem tudom képzelni, mi folyik egy taktikai megbeszélésen, mivel a pályán nem nagyon vélek taktikát felfedezni. Talán a „dobd ki szélre Danilónak vagy Marcinak, majd õk betekerik” mondat lehet a kedvence. Na mindegy. A csapat jól játszott, cserékre nem volt szükség a 78. percig. Fent már írtam: 4 valamire való csapat ellen eddig 1 pont a bajnokságban.  

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…