Tíz dolog, ami segíthet Benítezen

A Marca tíz pontban gyűjtötte össze azokat a dolgokat, amelyeket Beníteznek véghez kell vinnie ahhoz, hogy a csapat újra a régi fényében tündököljön, illetve ő se maradjon állás nélkül. A tréner nem hibázhat többet.

1. Nincs több botlás
Az első cél teljesen egyértelmű: a csapat nem hibázhat többet. Csak a győzelem, a győzelem és a még több győzelem fog működni. A Valencia elleni mérkőzés január 3-án a Mestallában kulcsfontosságú lehet. Amennyiben sikeresen veszi az akadályt, a csapattal összefogva talán képes lesz visszatérni a győzelem útjára. Ha viszont hibázik…

2. Meg kell nyerni a szurkolókat
Beníteznek meg kell szüntetnie a hazai mérkőzéseken a stadionban tapasztalt feszültséget. A csapat dolga egyszerű: sokkal meggyőzőbb teljesítményre van szükség.

3. Sokkal vonzóbb játékstílusra van szükség
Az eredményektől eltekintve Rafa legnagyobb problémája az elkápráztató futball hiánya a Real Madridnál. Az azonnali arculatváltás elengedhetetlen, ha meg akarja változtatni a dolgokat.

4. El kell kerülnie a játékosokkal való összetűzéseket
Túl hosszú azon játékosok listája, akikkel a spanyol tréner összecsapott. Javítania kell a kapcsolatát a játékosaival.

5. Maga mellé kell állítania Cristiano Ronaldót és Sergio Ramost
A klub kapitánya és a legnagyobb sztárja sem értenek egyet az edzővel. Beníteznek nem maradt túl sok választása, ha változást szeretne, akkor maga mellé kell állítania a két nehézsúlyú sztárt.

6. Változtatnia kell az edzéseken és elemzéseken
A keret képtelen megbékélni Benítez edzőpályán tanúsított szigorával és a mérkőzések előkészítésének módjával. A játékosok túl elméletinek érzik a felkészülést.

7. Meg kell állítani a folyamatos sérülések sorát
Alapvető fontossággal bír, hogy véget tud-e vetni a sérüléseknek. A Valencia, a Liverpool, az Inter és a Liverpool korábbi trénerének eddig nem sikerült orvosolnia azt a problémát, amely többek között Ancelotti menesztését is eredményezte.

8. Vissza kell nyerni James, Isco és Modric jó formáját
Bár különböző okok miatt, de a három középpályás egyike sem muzsikál jól, és ennek a csapat fizeti meg az árát.

9. Le kell küzdeni a nehézségeket
A szezon feléhez közeledve a Real Madrid nem tud 90 percen keresztül ugyanazon a szinten teljesíteni. A mozgalmas periódusok és a leállások folyamatosan váltakoznak.

10. Vissza kell szereznie Florentino Pérez hitét
A tény, hogy az elnök kiállt az edző mellett, nem jelenti azt, hogy jelenleg is bízik benne. Florentino radikális változásokat szeretne látni, minél hamarabb.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…