Egytől egyig: Real Madrid – Real Sociedad

Vége az évnek, (három) pont ez a lényeg, de a küszöbön nem állnak csomagok (még). Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzésen látottakat egy tízes skálán értékelni, ez néha nehéz, néha nem. Szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (6)

65 percig csak nagyon kevéssel sikerült többet hozzátenni a mérkőzéshez, ez is leginkább a próbálkozások számában nyilvánult meg. Ronaldo második gólja aztán megtörte a Sociedad lendületét, de így is hagyott a csapat lehetőséget az újabb egyenlítésre. A végén azonban a hazaiak szereztek egy újabb gólt, ezzel bebiztosítva a győzelmet. A játék továbbra sem az igazi, kevés a labda nélküli mozgás, Marcelo és Benzema látványos összjátékán kívül esetleges támadásépítés jellemezte a csapatot. A harmadik gólnál ki kell emelni Bale pontos átadását és Vázquez leheletfinom labdakezelését, gyönyörű pillanata volt egy, amúgy látványos elemekben nem, furcsa bírói döntésekben annál gazdagabb mérkőzésen.

Az olvasók osztályzata: 6,25

Real Sociedad (5,5)

A Real Madrid ellen még szárnyaszegettebb állapotában sem adódik 3-4-nél több gólhelyzetecskéje egy Sociedad szintű csapatnak, ezekkel viszont élni kell. Bruma kényszerűségből érkezett a pályára, ám gólja csodálatosra sikeredett hazai szemüvegen keresztül nézve is. Előtte azonban Agirretxe előtt is komoly lehetőség adódott (itt szedte össze a sérülését), majd a második félidőben további két nagy helyzet maradt ki vendégoldalon. Többre hivatott ez a csapat a középmezőny aljánál, és szerintem az elkövetkezendő meccseiken ezt bizonyítani is fogják.

Az olvasók osztályzata: 5,26

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Luka Modric (7)

Igazán kiemelkedő teljesítmény hazai oldalon nem akadt, három játékos is azonos pontszámot érdemelt ki, a horvátot nehéz helyzetben végzett mezőnymunkája okán emelném ki. Kroos alibifocija mellett James sem villogott, Modric viszont mindig elsőként ért vissza védekezésben a középpályról, folyamatosan kereste az üres területeket, igyekezett megfelelő labdákkal ellátni a csapattársakat, rengeteg hasznos mozgással. Csöndesen, de hatékonyan, három helyett.

Az olvasók osztályzata: 6,52

Keylor Navas (6,5)

A gól maximum úgy lett volna elkerülhető, ha a kapu arrébbugrik, de nem tette meg ezt a szívességet. Keylornak viszont mindkét félidőre jutott egy-egy igazán szép momentum, tevékeny részt vállalva ezzel a győzelem megszerzésében.

Az olvasók osztályzata: 7,18

Danilo (5,5)

Továbbra sem tudja azt a kiegyensúlyozott teljesítményt hozni, mint Carvajal. Bár sokat szerelt ezúttal, hiányzott a kellő határozottság, és továbbra is ügyelni kell a helyezkedésre.

Az olvasók osztályzata: 5,5

Pepe (6)

Zseniális és hajmeresztő megoldások váltogatták egymást a rutinos hátvédnél, néha a kelleténél is agresszívabb, vagy figyelmetlenebb volt, néha viszont elegánsan oldotta meg a nehezebb helyzeteket is. Fura volt ez a kettősség.

Az olvasók osztályzata: 6,29

Nacho (5)

Végig elég bizonytalannak éreztem. Jó, hogy van egy univerzális, saját nevelésű védőnk, aki adott esetben keményebb meccseken is megállja a helyét, de szükséges az állandósított jó forma ahhoz, hogy több lehetőséghez jusson az idény során.

Az olvasók osztályzata: 5,34

Marcelo (6)

Szögletből csavart Ronaldo lábára egy gólpasszt, emellett még 1-2 igen csinos trükkre futotta a tarsolyából. A támadások építésében szerepet vállalt a bal szárnyon, de az átütő erő az ő játékában sem volt ott ezúttal.

Az olvasók osztályzata: 6,57

Toni Kroos (3)

Botrányos. Védekezésnél rendre utoljára ért vissza (ha visszaért), támadásban sokszor a belső védő helyére húzódott ezzel űrt képezve a támadó szellemű középpályások és a védelem között. Többször megmagyarázhatatlanul kirontott a félpályán túlra egy-egy játékosra, és a sikertelen szerelési kísérleteket követően kocogva érkezett vissza, fittyet hányva a védekezésre, emberfogásra. Ez a teljesítmény (és hozzáállás) egy kezdőcsapathoz biztosan nem elég egy Real Madridban (nálam).

Az olvasók osztályzata: 5,68

James Rodríguez (5,5)

Halvány volt, és halványan is kiosztott hat kulcspasszt, ám a Jamesre jellemző pengés megoldásokból ezúttal nem láttunk igazán sokat a pályán. Az ő jó formája nagyot lendít a csapat játékán, a képességei megvannak ahhoz, hogy a jelenlegi Real Madrid egyik kulcsembere, vezére legyen. Tavaszra érzésem szerint egy önbizalommal teltebb Jamest látunk majd.

Az olvasók osztályzata: 5,85

Gareth Bale (7)

Modric mellett ő is elég jól teljesített a kezdőből, végig igen agilis és intenzív volt a játéka, nehezen tudták őt tartani a Sociedad játékosai. A harmadik gól előtt kiváló asszisztal szolgálta ki Vázquezt.

Az olvasók osztályzata: 7,25

Karim Benzema (6)

Rulli őt nézte ki magának mára, megbabonázta a franciát, aki hatalmasat fejlődött az elmúlt egy évben, ami a labda nélküli mozgást illeti, így tudott többször is helyzetbe kerülni, ám minden próbálkozása az argentin hálóőrnél kötött ki. A második félidőben gyönyörű lövést eresztett meg, Rulli itt is nagy bravúrral hárított.

Az olvasók osztályzata: 6,68

Cristiano Ronaldo (6,5)

Egy kihagyott, egy értékesített büntető, és egy tetszetős bombagól a portugál számláján. A szabadrúgásokat viszont továbbra sem szabadna erőltetni 30-35 méterekről a kapura, ha ezeket középre ívelgetnénk (James, Isco, Modric, Kroos mind alkalmasak erre), akkor a fejjel nem gyenge játékosaink (ugye pont Ronaldo például, de még Ramos, Pepe, Varane, Benzema, Bale) előtt is több gólszerzési lehetőség lenne.

Az olvasók osztályzata: 7,43

Cserejátékosok

Mateo Kovacic (5,5)

Sokat nem tett hozzá a meccshez, igaz el se vett belőle, egy blokkolást, és a támadások kísérését tudjuk felvésni az értékelésnél.

Az olvasók osztályzata: 5,9

Lucas Vázquez (7)

A jelenlegi Real Madrid minden egyes perccel szegényebb, amikor ő nincs ott a pályán. Beállása után hihetetlenül célratörően játszott, szögletet harcolt ki, volt egy blokkolt lövése, majd egy nagyszerű labdát kapott, amelyet parádés átvétel után gurított a hálóba. Közben minden egyes momentumán érződött, hogy megdöglik a címerért. Ha tíz percre, akkor tíz percre. Szövegelés, sztárallűrök nélkül. Egy igazi madridista.

Az olvasók osztályzata: 7,65

Casemiro akkor állított be a buliba, amikor a DJ a búcsúszám közepénél tartott, így nem pontozzuk.

Edzői értékelés

Rafa Benítez (pi)

Akárcsak az osztályzata, a látszat is végtelenül unalmas, hogy ugyanazokat a hibákat követi el huszonhatezredjére is. A szerződése, akár Piqué az IQ-teszt előtt: kitöltheti, de minek.

Az olvasók osztályzata: 3,68

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK