Eltiltási útmutató a Real Madrid és az Atlético számára

Az AS néhány pontban összeszedte, hogy milyen lehetőségei vannak a Real Madridnak és az Atlético Madridnak kereteik megerősítésére a FIFA által kiszabott szankciók életbe lépése előtt.

Játékosok igazolása: A két együttes január 31-ig igazolhat és regisztrálhat játékosokat.

Igazolni és kölcsönadni: A FIFA nem engedélyezi, hogy a klubok a szankciók kihirdetése után úgy igazoljanak le játékosokat, hogy azonnal kölcsön is adják őket más kluboknak azzal a céllal, hogy nyáron, vagy 2017 januárjában visszahívják őket. Ezt a felügyelőbizottság csalásnak könyvelné el. Ha a Madrid le akarja igazolni Lewandowskit vagy Pogbát, akkor ezt csak úgy tehetik meg, ha rögtön be is építik őket a csapatba, nem engedhetik meg, hogy még egy fél évet a Bayernben és a Juventusban töltsenek.

Kölcsönben lévő játékosok: Mindkét klub visszahívhatja a kölcsönadott játékosait. Az még nem eldöntött, hogy most kölcsönadhatnak-e valakit úgy, hogy júniusban visszahozzák. Ez az Atlético esetében lehet problémás, akik Óliver Torres kölcsönadásában gondolkodtak a téli átigazolási időszakban. Előzetesen arra számítanak a felek, hogy ennek nem lesz akadálya, tekintettel arra, hogy az érintett játékosok a büntetés nyilvánossá válása előtt és után is a klub játékosai voltak.

Szerződések megújítása: Engedélyezett.

Fernando Torres: A spanyol az AC Milan játékosa, de június 30-ig az Atléticóban játszik kölcsönben, ezután szabadon igazolhatóvá válik. Ha az Atlético meg akarja tartani a támadót, úgy most le kell igazolniuk őt az olasz klubtól és még egy évre le kell szerződtetniük.

Morata: A spanyol támadó nem kölcsönben szerepel a Juventus együttesében, csupán egy visszavásárlási opciót rögzítettek a szerződésébe, ami azt jelenti, hogy január 31-ig veheti vissza a klub, ha szeretné.

Edzőváltás: Ez továbbra is megengedett. Az edzőket nem tekinti igazolásnak a szabályzat.

Szakosztályok: A klubok utánpótlás csapatai nem igazolhatnak új játékosokat, de a többi szekció igen, mint például az Atlético női csapata.

Utánpótlás csapatok: Az utánpótlás-játékosok játszhatnak az első csapatban, abban az esetben, ha regisztrálják őket a 2016 június 30-as határidő előtt, amikor a szankció életbe lép.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK