Modric: Szeretnék csatlakozni azokhoz, akik Madridban fejezték be a pályafutásukat

Luka Modriccsal a Sportske Novosti horvát lap készített exkluzív interjút. A középpályás természetesen beszélt az edzőváltásról, de szóba került a FIFPro XI, a madridi élet és a visszavonulása is.

A madridi élet: „Nem boldog vagyok, hanem rendkívül boldog. Madrid egy nagyszerű város, a családom nagyon jól érzi magát itt.”

A Bayern lehetséges ajánlata: „Láttam, hogy a sajtó erről írt, de ez csak egy pletyka. Az egész csapatnak nagyon jó volt a kapcsolata Carlo Ancelottival. Még mindig kapcsolatban állunk egymással, de egyáltalán nem beszéltünk egy müncheni szerződésről.”

Luka Modric interjú_1

Megújulás: „Az a tervem, hogy a szerződésem végéig, azaz 2018-ig a klubnál maradok. A jövőbeli terveim a Real Madridhoz kapcsolódnak, nem gondolok más csapatra. Nagyon boldog vagyok, a családommal együtt.”

Visszavonulás a Real Madridból: „Néhány játékos itt fejezte be pályafutását, például Zidane is. Én is szeretnék csatlakozni ezekhez a játékosokhoz, de az idő mondja meg, hogy mit hoz a jövő.”

Zidane: „Ancelotti irányítása alatt az első évünk nagyszerű volt, ugyanez van Zidane-nal. De most mégis más a helyzet. Megvannak a saját ötletei, de a módszerei is, hogy megvalósítsa azokat. Ez még csak a kezdet, de világossá tette, hogy mit is szeretne tőlünk. Közel kell játszanunk az ellenfél játékosaihoz és nyomást kell gyakorolnunk rájuk, amikor elveszítjük a labdát, hogy hamar visszaszerezhessük.”

Zidane jelentősége: „A karizmatikussága nagyon fontos számunkra. Ő a történelem egyik legjobb játékosa. Amikor beszél, mindenki figyel a szavaira. Játékosként mindent elért, rengeteg a tapasztalata. Nagyon meggyőző, amikor velünk beszél. Rögtön a tárgyra tér, nem beszél feleslegesen.”

Luka Modric interjú_2

Nehézsúlyú figura az öltözőben: „Ez nem valami olyasmi, amire fókuszálni akarok. Nagyon jól kijövök a többiekkel, és nagy tiszteletet mutatunk egymás irányába. Nagy nyomás alatt vagyunk mind, ami egy jó dolog. Nagyok az elvárások a klubnál, én pedig jobban teljesítek nyomás alatt.”

Benítez: „Nem tudtuk hozni azokat az eredményeket, amit elvártak tőlünk. Mindenkinek megvan a sajátos nézőpontja az eredményekről, de én azt hiszem, fizikailag nem voltunk igazán jó formában. Az előszezon túránk Kínában és Ausztráliában nagyon gyors volt. Többet voltunk a levegőben, mint amennyit edzettünk. Ez egy olyan probléma, ami akkor üt vissza, amikor a szezon elkezdődik.”

A kapcsolat Benítezzel: „Egy kölcsönös tiszteleten alapuló, és professzionális alapokon nyugvó kapcsolatunk volt az első naptól kezdve. Mindent beleadtam a csapatért és sajnálom őt a történtek miatt. Ugyanakkor, most így alakultak a dolgok és én a legjobbakat kívánom neki.”

Clásico: „Nagyon zavarban éreztem magam. Ez volt az első „Clásico’, ami után igazán megalázva éreztem magam. Nehéz egy ilyen vereséget megemészteni, de tovább kell lépnünk.”

Luka Modric interjú_3

Megnyerni a bajnokságot: „Frusztrálva éreztem magam, miután nagyon közel álltunk a győzelemhez az elmúlt két évben is. A bajnoki szezon hosszú, és mi továbbra is jó eséllyel pályázunk a bajnoki címre.”

Forrás: AS, Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK