Egytől egyig: Real Betis – Real Madrid

Nem sikerült megszerezni a három pontot Sevillában, így a Real Madrid nem használta ki városi riválisa botlását, a Barcelonával szemben pedig tovább nőtt a hátránya a bajnokságban. Mi azonban ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (7)
Ez most nem egy egyszerű kérdés. Az eredményt látva mondhatnánk, hogy kiábrándító a tabella utolsó harmadában tanyázó kiscsapat ellen, azonban aki látta a mérkőzést, tudja, hogy nem erről van szó. A játék ugyanis rendben volt, sőt, ismét láttunk olyan megoldásokat, amilyeneket Benítez irányítása alatt egyszer sem, azonban vagy a szerencse nem volt velünk, vagy Adán babrált ki a támadóinkkal, talán bosszúból. Egy szó mint száz, a játékkal elégedett vagyok, főleg a középpálya teljesítményével, és nagyon bíztató jeleket vélek felfedezni. Úgy tűnik, ezt a bajnokságot el kell engednünk, de ha figyelembe vesszük, hogy egy fél szezonnyi előnyt adtunk mindenkinek és a jövőre gondolunk, akkor bizony közel sem olyan borús a helyzet.
Az olvasók értékelése: 5,6

Egytől egyig_1

Real Betis (5)
Őszintén? Találtak egy gólt, majd sündisznóállásban őrizték a kaput. Megnyomták a meccs elejét, bátran letámadtak, majd visszazártak. Kiscsapat lévén teljesen érthető, ők tették, amit tenniük kellett, és a megszerzett egy pont is bravúrosnak mondható. Az más kérdés, hogy mindez mennyire mutatós, illetve, hogy a rendkívül szimpatikus „lerúgom a veséd” játékkal mennyire nyerték el tetszésünket. Ettől függetlenül nem a mi játékosaink, hanem ők hullottak, mint a legyek. Adánt pedig ismét kiemelném, nagyot játszott, biztos fűtötte a bizonyítási vágy, hiszen Madridban a labdákat nem igazán, maximum a trippert kapta el.  
Az olvasók értékelése: 6

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Luka Modric (10)
Ez kérdés? Aki látta a meccset, az tudja, hogy egyáltalán nem. Az eredmény ellenére is, ez akkora tízes, mint egy ház. Nem mondom, hogy ez volt madridi pályafutásának csúcsmeccse, de nagyon közel állt hozzá. A héten arról szóltak a hírek, hogy Zidane rábízza a teljes szervezést, a kezébe adja a karmesteri pálcát. Hát, ez látszott, és az is, hogy miért döntött így. Ez a srác óriási tehetséggel megáldva született a szomszédban, ezt kamatoztatva immár ez a harmadik idény, amelyben nélkülözhetetlen a csapat számára. Tegnap bolondot csinált mindenkiből. Az volt az ember érzése, hogy mindenhol ott van. Jobbnál jobb labdával tömte a társakat, nem rajta múlt, hogy nem sikerült begyötörni legalább még egyet.
Az olvasók értékelése: 8,2

Egytől egyig_2

Keylor Navas (6)
Volt egy nagy védése az elején, majd kapott egy dugót, amelyet egyszerűen nem lehetett védeni. Ennyi. Ezután kézzel szinte labdába sem ért. A Costa Rica-i 80 percen át csak szotyizott és imádkozott azért, hogy a srácok begyötörjenek két gólt.
Az olvasók értékelése: 6,5

Danilo (2)
A múltkor azt írtam, hogy számomra nincs semmilyen kérdés a jobbhátvéd kilétét illetően. A tegnapi mérkőzés a miértre is megadta a választ. Aki nem látja, hogy ez a srác olyan távol áll Carvajaltól, mint Makó Jeruzsálemtől, az nem is akarja észrevenni. Egy kezem elég lenne, ha az összes jó megmozdulását meg akarnám számolni. Az csak hab a tortán, hogy a Betis gólja előtt az akció az ő oldalán jött el, majd úgy rohant, hogy Varane-t is legyalulta, szerelni egyiküknek sem sikerült. Egyelőre nem Real Madrid szintű játékos.
Az olvasók értékelése: 3

Pepe (7)
A Betis góljánál lehetett volna kicsit erőszakosabb, de összességében nem ő volt a legnagyobb bűnös abban az akcióban. Ezt követően végig magabiztos volt, amikor szükség volt rá, akkor segített. Gyakran lépett fel a támadásokkal, de jutott ideje arra is, hogy koccintsanak néhányszor Navasszal.
Az olvasók értékelése: 5,7

Raphael Varane (6)
Csúnyán megverték a Betis gólja előtt, igaz, kiszolgáltatott helyzetben volt. Ezt követően is volt bizonytalan megmozdulása, majd a játéka némileg feljavult, igaz, a Betis sem rohamozott túl nagy erőkkel. Ha szeretne a kezdőcsapatban ragadni, akkor sokkal nagyobb magabiztosságra lesz szüksége.  
Az olvasók értékelése: 5,8

Egytől egyig_3

Marcelo (7,5)
Nagyon aktív volt a támadásokban, főleg az első félidőben, amikor egyáltalán nem volt jobb oldala a csapatnak, így minden offenzíva a bal oldalon alakult ki. A második játékrészben sem tétlenkedett, leginkább az átemelős passza égett bele az emlékezetembe. A védekezésével nem vagyok maradéktalanul elégedett, többször is vétett helyezkedési hibát, igaz, az esetek nagy részében rögtön reagált és sikerült megszereznie a labdát. 8 labdaszerzésével a legjobb mutatót tudhatja magáénak.
Az olvasók értékelése: 6,3

Toni Kroos (8)
Óriási pech számára, hogy Modric mellett játszik, hiszen így gyakorlatilag minden meccsen övé a szürkébb teljesítmény. Kicsit lassabb és körülményesebb, mint horvát társa, ennek ellenére sokkal jobban teljesít, mint az idény első felében, ráadásul így is a csapat egyik legjobbja volt. Voltak nagyon jó meglátásai és óriási passzai, így például a gól előtti megmozdulása, amivel kiugratta Jamest. Alakul, szemmel láthatóan jobban érzi magát, mint Benítez rendszerében. Az külön örömmel tölt el, hogy túlélte a meccset, hiszen úgy rugdosták, mintha szomjas lovak mögött futkározott volna.
Az olvasók értékelése: 6,5

Isco (7)
Talán ez volt Zidane irányítása alatt a legjobb meccse. Nem nagyon sikerült hatástalanítani, a cselei is ültek, az más kérdés, hogy a végeredményen ő sem tudott változtatni. Néha azonban még mindig túl körülményes, gyakran szeret hosszú ideig rátekeredni a labdára, ezzel lelassítva a csapat támadását.  
Az olvasók értékelése: 6,9

Egytől egyig_4

James Rodríguez (6)
Több rossz döntés, lassúság, pontatlanság, körülményesség. A 30. perc után úgy tűnt, mintha hátsó felén is levegőért kapkodna. Nincs egyszerű helyzetben, de ennél azért jóval többre van szükség. Nem csak Danilo sara, hogy nem igazán volt jobb oldala a csapatnak az első félidőben. Örülök viszont, hogy Benzema gólja előtt fejben nagyon ott volt és öncélú lövés helyett a passzt választotta. Ezzel hozzásegítette a csapatot az egy ponthoz, ez pedig dobot picit a pontszámán is.
Az olvasók értékelése: 5,5

Karim Benzema (7,5)
A támadóhármas legaktívabb és legjobb tagja.  Hat kapura lövése volt, ebből négy talált is, ráadásul nagyon fontos gólt szerzett. Tudom, hogy nem volt nehéz dolga, de a kis gól is gól, ott kellett lenni. Rengeteget mozgott, sokat volt játékban, azonban a második gólt neki sem sikerült begyötörni.
Az olvasók értékelése: 6,8

Cristiano Ronaldo (5,5)
Kevés. Volt néhány jó próbálkozása, de semmi egyéb. Az ilyen meccseken lenne rá óriási szükség, amikor egyetlen villanás is dönthet az eredményről. Idén rendre elmarad ez a villanás. Nem ment neki tegnap (sem), mondjuk amikor a feje fölül lábbal lekapta és visszatette a labdát, az azért szép volt. Ettől függetlenül hatékonyságból nulla. Reméljük, feljavul a teljesítménye, hiszen nagyon nagy szükség lenne rá…
Az olvasók értékelése: 5,2

Egytől egyig_6

Cserejátékosok

Dani Carvajal (6)
Miután beállt, sokkal több támadás jött a jobb oldalról. Ő sem élete formáját hozta, de véleményem szerint hiba volt a padra ültetni. Volt egy nagyon jó lehetősége, Modric ugratta ki, azonban nem igazán tudta eldönteni, hogy passzoljon vagy lőjön, így a kettő közötti valamit választotta. Biztos vagyok benne, hogy az Espanyol ellen az ő neve is ott lesz a kezdőjátékosok között.
Az olvasók értékelése: 6,9

Jesé Rodríguez (-)
Volt egy nagyon veszélyes középre tett labdája, de ennyi. Későn érkezett, nem tudta felvenni a meccs ritmusát.

Edzői teljesítmény

Zinedine Zidane (6)
Nos, összességében a kezdőcsapat összeállításában egy igazán nagy hibát vétett, az pedig Danilo szerepeltetése volt. Bale pótlására James tűnt a legjobb megoldásnak, az más kérdés, hogy talán túl sokáig hagyta őt a pályán. Úgy érzem, ezúttal talán Lucas Vázquez bedobása sem lett volna rossz ötlet, azonban ez elmaradt, Jesé pedig túl későn érkezett ahhoz, hogy változtasson a mérkőzés kimenetelén. Ne felejtsük el, hogy Zizou még nagyon rutintalan, az ilyen meccseken fizeti meg a tanulópénzt. Ez várható volt már kinevezésekor is. Az mindenképp pozitív, hogy kialakulni látszik egy szisztéma, egy felfogás, amit a csapat próbál követni. A munkája nem három hét alatt fog beérni.
Az olvasók értékelése: 5,8

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…