Zidane: Csodálom Cristianót

A Granada elleni bajnoki mérkőzés előtt Zinedine Zidane megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját. A francia mester beszélt a 31. életévét tegnap betöltő Cristianóról, szóba került Bale felépülése és Benzema szerepe is.

A mérkőzésről: "Megvan a hitünk, harcolni fogunk a bajnokságért a végsőkig. Készen állunk a holnapi mérkőzésre. Készen kell állnunk az első pillanattól kezdve, ez a kulcs. A keret minőségét tekintve, ha gólt szerzünk az első percekben és jól kezdjük a meccset, akkor könnyebbé tehetünk mindent. A Granadánál sok forog kockán, ráadásul idegenbeli mérkőzés lévén nehéz meccsre számítunk, mivel az ellenfelek felkészülnek a Real Madrid elleni párharcra. Az erős kezdés az egyetlen dolog, amelyre koncentrálnunk kell, másfajta teljesítményre lesz szükség, mint amit a Betis ellen mutattunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy több pontot veszítsünk, holnap csak a győzelem felel meg számunkra. A játékosok tudják, mit kell tenniük. Jól felkészültünk a hét során a mérkőzésre."

Zidane interjú_1

Bajnokság, vagy a Bajnokok Ligája: "Mindent beleadunk, hogy mindent megnyerjünk. A holnapi egy bajnoki mérkőzés, még rengeteg időnk van a Bajnokok Ligája folytatásáig. Jelenleg csak arra koncentrálunk, hogy megnyerjük a holnapi bajnokit. Mind hiszünk abban, hogy még megnyerhetjük a bajnokságot, a játékosok pedig különösképp. Tisztában vannak a helyzettel, tudják, hogy ez mennyire nehéz, de abban is biztosak, hogy megfordulhatnak a dolgok, ezért harcolni fogunk a végsőkig, egészen addig, amíg matematikailag van esélyünk. Úgy érezzük, hogy készen állunk arra, hogy kezeljük, ami előttünk áll. Természetesen, valójában csak ki kell mennünk a pályára, és le kell játszanunk a mérkőzéseket. Minden harmadik nap játszani fogunk, de készen állunk erre. Nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt hetekben, most pedig van két hetünk arra, hogy visszanyerjük a frissességünket."

Cristiano Ronaldo: "Csodálom őt, a góljaiért és mindenért, amit elér. Különösen tetszik, hogy mennyire ambiciózus, az, hogy mindig többet vár el saját magától. Ezt láthatjuk az edzéseken is. Csodálom őt és remélem, hogy ebben a szellemben folytatja tovább, mivel nagyon fontos játékos számomra, a csapat és a szurkolók számára is. Talán tovább fog majd játszani, mint én tettem. Ebben biztos vagyok. 31 éves, de nagyszerű a fizikai állapota. Évekig képes lesz még folytatni a játékot, és remélem, hogy ezeket az éveket itt, a Real Madridban tölti majd."

Célok: "Elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakulnak, de folytatnunk kell tovább. A célom, hogy minden meccset megnyerjünk, hogy versenyképesek legyünk és jól játsszunk minden egyes mérkőzésen. Szeretnénk nyerni valamit a szezon végén. Ez az egyetlen dolog, amivel én és a játékosaim törődünk."

Első hónap a Real Madrid élén: "Nem hiszem, hogy bármi különlegeset mutattam volna. Megpróbáltam átadni a játékosoknak a saját elképzelésemet, elmondtam nekik, hogy mit várok tőlük. Profi labdarúgók, megkönnyítették a dolgomat. Valaminek történnie kellett, habár jól teljesítettek a kinevezésem előtt is. Nagyon jól kijövök velük. Ez létfontosságú egy edző számára, ez a legfontosabb szempont. Folytatnunk kell a munkát, mindannyian csak nyerni szeretnénk. Amikor magadra öltöd a Real Madrid mezét, csakis a győzelem számít."

Benzema: "Nagyon boldog vagyok a teljesítménye miatt. Régóta nagyon jó a kapcsolatunk, nagyon bízik bennem. Tudom, hogy mit adhat a csapatnak, elkötelezett, nagyszerűen megérti magát a csapattársakkal. Ez fontos egy edző számára."

Zidane interjú_1

A játékstílusról: "Az az elképzelésünk, hogy jó futballt játsszunk és sokat birtokoljuk a labdát. A legjobb módja a labda visszaszerzésének a nyomás. Nem szabad hagyni, hogy az ellenfél birtokolja a játékszert."

Bale felépülése: "Úgy döntöttünk, hogy lassítjuk egy kicsit a folyamatot, fejlődnie kell, nem épült még fel teljesen. Jobb, ha megfelelően végigcsináljuk a rehabilitációt és tartósan egészséges lehet."

Neymar: "Nagyon sok ember kedveli a játékstílusát, míg mások kevésbé. Ha túl sokat cselezel, várható, hogy az ellenfeleid idegessé válnak. Ugyanakkor a szórakoztatás tekintetében nagyszerű, hogy az emberek élvezhetik a hozzá hasonló játékosok teljesítményét."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK