Dante: Történelmet akarunk írni a Real Madrid ellen

A Vfl Wolfsburg brazil védője, Dante nyugodt magabiztossággal állítja, hogy csapata képes meglepetést okozni azzal, hogy kiejti a tízszeres BL-győztes Real Madridot. A német csapat nem éppen a párharc esélyeseként lép pályára, de a bundesliga.com kérdéseire válaszolva Dante egyértelművé tette, hogy a spanyolok sebezhetőek.

bundesliga.com: Dante, azt mondtad a sorsolás előtt, hogy nem bánnád, ha a Real Madriddal vagy akár a Barcelonával kerülnétek össze. Most megkaptátok a Realt. Várod már a két meccset?

Dante: Természetesen várom. Ez egy karrier fénypontja is lehet. Amellett, hogy tényleg pokolian nehéz lesz, két remek meccs elé nézünk. Azért akartuk, hogy valami nagyágyú kerüljön az utunkba, mert meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek, és bizonyítani akarjuk, hogy helyünk van a legjobb nyolc között. Igazi nagy akadály lesz ez, ennek tökéletesen a tudatában vagyunk.

bundesliga.com: Van annak valós esélye, hogy a Wolfsburg meglepetést okozhat?

Dante: Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy ez az összecsapás remek dolog a városnak, az egész klubnak, a csapatunknak, és nem utolsósorban a szurkolóinknak. Minden percét élvezni akarjuk, és mindent meg fogunk tenni a pályán azért, hogy egy újabb fejezetet írjunk a Wolfsburg történelméhez. Ha mindkétszer nagyszerűen teljesítünk, bejuthatunk az elődöntőbe, de ezért tényleg mindent bele kell adnunk.

bundesliga.com: Pontosan miket?

Dante: Ha lesznek helyzeteink, azokat ki kell használni, és az első perctől az utolsóig pörögnünk kell. Soha nem szabad elgyengülnünk.

bundesliga.com: Legyőzhető ez a mostani Real Madrid?

Dante: Hogyne. Csak a bajokságbeli eredményeiket kell megnézni. A Roma elleni nyolcaddöntőben sem voltak teljességgel meggyőzőek, bár a Bajnokok Ligája teljesen más kávéház. Ez a klub mindig is harcolt a címekért, évről évre. Az az érzésem, hogy a BL valahogy mindig a legjobbat hozza ki belőlük.

bundesliga.com: A legnagyobb fenyegetést talán a megasztár Cristiano Ronaldo jelenti majd. Hogyan tekintesz rá?

Dante: Játszottam ellene néhány alkalommal, még a Bayern München színeiben. Egy fenomén, egy rendkívüli játékos. Fizikálisan mindig a csúcson van. Nagyon gyors és technikás is. Remekül lő, bárhonnan képes gólt szerezni. Bármelyik pillanatban képes eldönteni egy meccset.

bundesliga.com: Az első felvonást a Volkswagen Arenában rendezik meg. Mi lenne az ideális eredmény a madridi visszavágó előtt?

Dante: Jó lenne, ha a saját ízlésünk szerint alakíthatnánk a meccset. A legfontosabb, hogy félelem nélkül játsszunk, felszabadultan. Azért vagyok ilyen magabiztos, mert a saját szurkolóink előtt ritkán kapunk ki. Valahogyan meg kell sebeznünk a Realt, és megmutatni nekik, hogy mennyire komolyan vesszük a meccset.

bundesliga.com: Több évet játszottál már a Bajnokok Ligájában. Mi teszi igazán különlegessé ezt a versenysorozatot?

Dante: Az európai futball elitjei, a legjobbak játszanak itt. Az edzéseken is érzed az adrenalint. Mindenki játszani akar, mindenki nagyon motivált. A Real ellen pedig jól akarjuk magunkat érezni, és történelmet írni.

Forrás: bundesliga.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK