Jesé: Kezdőjátékos a kispadon

Jesé, aki talán jogtalanul kap kevés figyelmet, akinek a kezdőben lenne a helye, aki a padról beszállva mindig bizonyított, aki csendesen dolgozott mindig a háttérben. Pedig neki is sokat köszönhet a Real Madrid...

Jesé Rodríguez helyzete egészen megváltozott, mióta Zinedine Zidane vette át a csapat irányítását januárban.

Mint Ancelotti egykori másodedzőjének, Zidane egyik legnagyobb feladata volt, hogy a legjobbat hozza ki Jeséből.  A fiatal spanyol támadó már egy ideje az egyik legnagyobb reménysége a klubnál, de az igazi kivirágzása még talán nem jött el. Rafa Benítez irányítása alatt nem volt igazán meghatározó szerepe, a spanyol mester inkább olyan játékosokat játszatott, mint Lucas Vázquez és Casemiro.

Az esélyt Jesé már megkapta Zidane-nál a francia edző első meccsein. Az Espanyol és a Granada ellen harminc-harminc perc jutott Jesének, míg az AS Roma elleni 2-0-s győzelemből góllal vette ki a részét. Azt viszont talán sokként élhette meg, amikor az Atlético Madrid ellen Borja Mayoral kezdett, nem pedig ő. Most azonban úgy tűnik, Jesé újra élvezi a francia bizalmát. A kemény munka és elhatározás segítette őt abban, hogy Zidane első számú opciójává váljon a kispadon ülők közül.

Először a Sevilla ellen volt kezdő, rögtön gólt is szerzett. A Celta Vigo ellen megint csupán huszonegy percet játszott, de ez is elég volt ahhoz, hogy megzörgesse az ellenfél hálóját. A Las Palmas ellen pedig az ő szöglete eredményezte Casemiro gólját. Szombaton megint az első csereként lépett pályára a Barcelona ellen, és huszonöt percet kapott.

Újabb figyelemre méltó szereplés.

A verseny Cristiano Ronaldóval, Gareth Bale-lel és Karim Benzemával nem lesz egyszerű, de Jesé mostanra a kispad sztárja lett, a helyzete pedig egyáltalán nem halad rossz irányba.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK