Egytől egyig: Real Madrid – Villarreal

3-0-s győzelmet aratott hazai pályán a Real Madrid, így továbbra is tapad az Atlético Madridra és a Barcelonára a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Mi ismét megpróbáljuk a mérkőzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok, a játékosok és Zizou teljesítményét. Mérkőzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Real Madrid (9)
Játszottunk már szebben, de többször is felmerült meccs közben az a kérdés bennem, hogy lehet-e ennél szervezettebben játszani. Hát, nehezen. Persze emellett igen tetszetős támadásaink is voltak. Nagyon jó performansz Zizou fiaitól, akik végig koncentráltak maradtak. A védelem egy pontot kivéve ellenállhatatlan volt, a középpályáról nem is beszélve, elől pedig mindenki kivette a részét a támadásokból és a gólokból. Úgy vélem, boldogan tértek nyugovóra tegnap este a madridista család tagjai.
Az olvasók pontszáma: 8

Egytől egyig (Real Madrid - Villarreal)_1

Villarreal (3)
Az előzőeket ki kell egészíteni azzal, hogy ez a Villarreal bizony a 4. helyen tanyázik a bajnokságban úgy, hogy előttük és utánuk is csak mérföldekkel vannak csapatok. A biztos 4. pozíció tudatában nagyon úgy tűnt, hogy nem azért érkeztek a Bernabéuba, hogy megerőltessék magukat, persze ez a hazaiak érdemeiből semmit sem von le. Marcelino csapata talán tanúsíthatott volna némileg nagyobb ellenállást, de én vagyok a legboldogabb, hogy nem így történt, hiszen viszonylag könnyen ott maradhattunk a Barcelona és az Atlético nyakán, pedig ránk várt az egyik legnehezebbnek ígérkező mérkőzés.
Az olvasók pontszáma: 4,1

Játékosok

A mérkőzés legjobbja – Karim Benzema (9)
Jót fogok nevetni nyáron a franciákon, amikor rájönnek, mennyire hiányzik Benzi a csapatukból. Örülök, hogy nem roskadt magába, hanem hétről hétre bizonyítja, hogy bizony helye lett volna abban a keretben, a magánéleti problémái ellenére is. Tegnap minden gólunkban érintett volt, megint ő szerezte az elsőt, utána asszisztált, végül Modric gólja előtt is tőle indult a támadás. Folytasd, Benzi, mutasd meg a világnak!
Az olvasók pontszáma: 8,3

Egytől egyig (Real Madrid - Villarreal)_2

Keylor Navas (8)
Kétszer kellett közbeavatkoznia, ebből egyszer volt szükség bravúrra tőle, ami persze nem maradt el. Nagyon együtt él a játékkal, nagyszerűen kommunikál a társakkal, mára pedig senki sem vonja kétségbe, hogy jelenleg bizony a világ egyik legjobb kapusa.
Az olvasók pontszáma: 8,2

Danilo (6)
Sajnálom ezt a srácot. A maga szerénységével hamar képes lenne megnyerni a szurkolókat, ha nem lenne számára ennyire látványosan nehéz a habfehér mez és nem roppanna össze a Real Madriddal együtt járó nyomástól. Botrányos első félideje volt, a másodikra viszont feljavult, gólpasszt adott, a társak is egyre inkább bevették az összjátékokba és összehozott kilenc labdaszerzést is. Ha túléli ezt az idényt és a nyarat, jövőre talán tiszta lappal indulhat, gaz, akkor sem lesz könnyű dolga Dani mellett.
Az olvasók pontszáma: 6,1

Raphael Varane (7)
Volt egy hatalmas mentése Bakambu elől a második félidőben, egyébként viszont nem sok dolga akadt. Jól szállt be az összjátékokba, hátul pedig magabiztos volt. Sokkal meggyőzőbb, mióta visszatért sérüléséből.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Egytől egyig (Real Madrid - Villarreal)_3

Sergio Ramos (7)
Magabiztos teljesítmény a csapatkapitánytól, aki rendszeresen segítette a labdakihozatalokat és fellépett a támadásokkal is. Lesz a tegnapinál nehezebb meccse is, de talán kezd visszarázódni sérüléseit követően a játékba.
Az olvasók pontszáma: 7,6

Marcelo (8)
Állandó veszélyt jelentett az ellenfél térfelén, a tőle megszokott módon segítette a támadásokat. A védőmunkára ezúttal nem kellett túl nagy hangsúlyt fektetni, ez pedig az ő malmára hajtotta a vizet. Futsalos labdakezelése és cselei tegnap is élményszámba mentek.
Az olvasók pontszáma: 8,3

Casemiro (7)
A tank jött, látott, borított. Kicsit szomorú vagyok, hiszen ki kell hagynia sárga lapja miatt a Rayo elleni bajnokit, de legalább rápihenhet a Bajnokok Ligájára. Az első félidőben nagyszerűen sunnyogta el a neki járó lapot, amit Danilóra ruházott át, nem mindennapi jelenet volt, na. A másodikban azonban már nem úszta meg a büntetést. Ettől függetlenül nagyszerűen szűrt, neki köszönhetően Modric és Kroos parádésan játszatott némileg feljebb tolva.
Az olvasók pontszáma: 7,7

Luka Modric (8,5)
Újra előkerült a varázspálca, végre. Német társával talán az idei legjobb páros teljesítményüket nyújtották. A duó horvát tagja óriásit ment, az első félidőben Danilo helyett is ő melózott, rengetegszer segített be védekezésben a brazilnak. Emellett nagyszerűen szervezte a játékot, jobbnál jobb labdákat adott (külsővel senki sem képes olyan átadásokra, mint ő…), amit 5 kulcspassza is bizonyít (legtöbb a meccsen), majd a végén erőfeszítései gól formájában fizetődtek ki.
Az olvasók pontszáma: 8,6

Egytől egyig (Real Madrid - Villarreal)_4

Toni Kroos (8,5)
A német idei egyik legjobb meccse volt. Nem is emlékszem, mikor játszott így utoljára. Casemiro jelenléte nagyobb szabadságot ad neki, ez pedig igazán fekszik a pelyhedző szakállú Toninak. Modric után ő jelentkezett a legtöbb kulcspasszal, szám szerint négy alkalommal hozta nagy helyzetbe a társakat. 96 százalékos passzpontossága már nem is meglepő. Talán az idény első felében arra tartalékolt, hogy a szezon végén így nyomja? Nagyon remélem, mert sokkal jobb ezt a Kroost látni a pályán, mint a rejtőzködő Tonit.
Az olvasók pontszáma: 8

Cristiano Ronaldo (7)
Sokat veszélyeztetett, de nem sikerült gólt szereznie. Remekül vett részt az összjátékokban, nagyon agilis volt, talán túlságosan is akart. Bailly személyében egyébként méltó ellenfélre talált, az elefántcsontparti védő eszén nehezen tudott túljárni. Tarthatatlanságát ismét bizonyította, még a mezt is letépték róla, majd kapott helyette egy Sergio Ramos-szerelést, ami ugyan tetszett neki, de velünk ellentétben ő képes volt visszautasítani.
Az olvasók pontszáma: 7,3

Lucas Vázquez (8)
Megérdemelt ováció közepette hagyta el a pályát a saját nevelésű játékos. Lucasban sosem kell csalódnunk. Amikor pályán van, biztos, hogy maximálisan odateszi magát. Tegnap is így volt, rengetegszer tudott veszélyt kelteni az ellenfél térfelén, kivette a részét az összjátékokból, Modric mellett ő is besegített Danilónak, majd szerzett egy szép gólt is. Meg kell becsülni az ilyen játékosokat.
Az olvasók pontszáma: 8,5

Cserejátékosok

Isco (6)
20 percet kapott Kroos helyén, egy pocsék lövéséből kis híján gólpassz lesz, igaz a labda se ment be és Ramos lesen is volt.
Az olvasók pontszáma: 6,7

James Rodríguez (-)
Beleszippantott a Bernabéu friss levegőjébe. Ő ennél biztos, hogy többre vágyik, a Rayo ellen viszont minden bizonnyal a kezdőcsapat tagja lesz.

Jesé Rodríguez (-)
Zidane megmutatta őt a Bernabéu népének.

Edzői teljesítmény

Zinedine Zidane (9)
Annyi nehézséget okozott neki ez a mérkőzés, mint az öltönyének a leporolása, amit leginkább saját magának köszönhet. A jól bevált középpálya adott volt, Vázquez szerepeltetése nagyon jó húzásnak bizonyult. A cserékkel talán egy kicsit sokat várt, hiszen kétgólos előnynél akár hamarabb is jöhetett volna Isco és James, de ez legyen a legkevesebb. Gyúrhat a kemény Rayo elleni meccsre, valamint a City elleni ütközetre.
Az olvasók pontszáma: 8,3

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

Aki láthatatlanul vált legendává…

Toni Kroos a mai napon bejelentette visszavonulását. Eme szubjektív szösszenet ennek margójára készült, pusztán érzelmi felindulásból. Szubjektivitását ajánlott…